به گزارش خبرنگار بازار، سید احسان خاندوزی با حضور در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با موضوع چگونگی اخذ مالیات از خانههای خالی گفت: تمام ساکنان شهرها و مردم روستاها از مالک و مستاجر و غیر آن باید کد پستی مکان و کد ملی سرپرست و افراد ذیل خانوار را تعریف کنند و بگویند سکونتگاه اصلی و فرعی کدام است.
وی ادامه داد: با فرض این که اواسط مهرماه طرح مجلس از سوی شورای نگهبان تایید شود، قانون سه ماه مهلت برای تدوین جزئیات ثبت نام مردم در سامانه ملی املاک و اسکان به اضافه تکمیل سامانه و اینکه اختلالی ایجاد نکند در نظر گرفته است که تا اواسط دی ماه خواهد بود.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه ۲ ماه مهلت برای خود اظهاری مردم پیش بینی شده است، تصریح کرد: طبق قانون مصوب مجلس مالیات به خانه خالی شهرهای بالای صدها هزار نفر محدود میشود اما به جهت اینکه املاک و اسکان باید در همه کشور شناسایی شود که چه کسانی مالک هستند، ورود اطلاعات از نیمه دیماه تا آخر اسفند به طول میانجامد.
وی ادامه داد: از منظر قانون غیر از سکونتگاه اصلی و فرعی در شهر دوم، اگر مکان دیگری به یک خانوار منتسب بود باید با ارائه اسناد مثبته ارائه دهد در غیر این صورت خانه خالی تلقی می شود. مثلا اگر خانوادهای دانشجویی دارد می تواند مدارک دانشگاه ارائه دهد.
خاندوزی در مورد ضمانت اجرایی این قانون گفت: اگر خانوادهای در مهلت ۲ ماهه سکونتگاه خود در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر را اعلام نکند این خانه خالی تلقی می شود. بعد از دو یا چند سال که خرید و فروش خواهد شد مالیات تمام این سالها اخذ می شود.
وی افزود: همچنین در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر و روستاها اگر اعلام نشود معادل ۲۰ درصد یا یک پنجم جریمه ساکنان شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر جریمه در نظر گرفته شد.
این نماینده مجلس تاکید کرد: ضمانت اجرای مهمتر این است که از اوایل سال ۱۴۰۰ تمام خدمات اجتماعی مکان محور بوده و صرفاً به کدپستی اعلامی ارائه خواهد شد. مثلا اگر یک روستایی هستید نمی توانید کد پستی شهر را ارائه دهید چون بیمه روستایی و خدمات دیگر و مزایا متوقف خواهد شد.
۱۰۹ هزار واحد خالی تاکنون شناسایی شده
همچنین محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی نیز در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با اشاره به اینکه عملیات اجرایی سامانه ملی املاک و اسکان در مرحله اول با ۱۰۹ هزار واحد خالی تاکنون شناسایی شده است گفت: با شروع عملیات اجرایی سامانه ملی املاک و اسکان با ارسال ۱.۵ میلیون پیامک برای مالکین در مرحله اول ۱۰۹ هزار واحد خالی تاکنون شناسایی شده است.
محمودزاده با تاکید بر اینکه در سامانه املاک و اسکان تاکنون برای ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد خالی شناسنامه ایجاد کردهایم که حدود ۵۰ درصد املاک کشور است گفت: خانههای خالی از تقاطع گیری اطلاعاتی که از دستگاههای مختلف جمع آوری میگردد، شناسایی میشوند.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه تا تصویب و اجرای قانون جدید، بر اساس قانون قبل از خانههای خالی مالیات اخذ میشود افزود: هدف از اجرای این قانون فقط تشویق و ترغیب مالکین برای عرضه واحدهای خالی به بازار است و هیچ اجباری در کار نیست مالکان میتوانند خانههایشان را اجاره ندهند، اما باید مالیات آن را بدهند. واحدهای بسیاری داریم که استفاده نمیشود و این آسیبهای اقتصادی و اجتماعی در پی دارد.
نظر شما