خلیل نیکشاد در گفتوگو با خبرنگار بازار، اظهار کرد: سالانه بیش از ۸۵۰ تا ۹۰۰ هزار تن سیبزمینی در استان اردبیل تولید میشود که ۷۰۰ هزار تن آن مازاد است و به مصرف داخلی و خارجی میرسد.
وی میزان صادرات سیبزمینی را بین ۶۰ تا ۱۰۰ هزار تن اعلام و خاطرنشان کرد: کشاورز ما باقیمت نازل سیبزمینی را به فروش میرساند درحالیکه دلال و واسطهگر باقیمت بالاتری آن را در بازار داخلی و خارجی به فروش میرساند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی اردبیل ادامه داد: عمده سود تجارت سیبزمینی به جیب تجار آذری میرود چراکه باقیمت یک هزار و ۵۰۰ تومان سیبزمینی خریداریشده در جمهوری آذربایجان تا سه برابر قیمت عرضه میشود.
نیکشاد بابیان اینکه صادرکنندگان توانمند در این حوزه اقدام به تجارت سیبزمینی نمیکنند، گفت: اگر صادرکنندگان ما باقوت و قدرت در این حوزه حضور یابند، سهم تجارت و سود بیشتری نصیب آنها خواهد شد.
وی افزود: باید سیاستهای حمایتی از بخش صادرات و تجارت محصولات کشاورزی و بیمه محصولات و همچنین تسهیل مقررات گمرکی در برنامه هفتم توسعه موردتوجه قرارگرفته و فکری به حال حملونقل در این بخش شود.
در بخش تجارت باید برندسازی محصول بهخوبی انجامشود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نوسانات قیمت و رقابتناپذیری را از مشکلات دیگر عرضه محصولات کشاورزی برشمرد و تصریح کرد: در بخش تجارت باید برندسازی محصول بهخوبی انجامشده تا ما محصولات استراتژیک استان را با شرایط مطلوب و برند معرفیشده عرضه کنیم.
نیکشاد بهضرورت ارتقای ضریب خوداتکایی در برنامه هفتم توسعه و سمتوسوی مشخص در تولید محصولات خوراک دام و طیور اشاره کرد و گفت: این برنامهریزی مانع از بروز مشکل در حمایت از واحدهای دام و طیور شده و خوراک موردنیاز این واحدها تأمین میشود.
وی بیان کرد: باید به صادرات فرا منطقهای نگاه هوشمند داشته باشیم تا با یک هدفگذاری مشخص بتوانیم در کنار تولید توانمندی اقتصادی و معیشتی کشاورزان را موردتوجه قرار دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: ما در حال حاضر با فرسایش خاک در سطح ملی و استانی روبرو هستیم که حل این مشکل نیازمند دوراندیشی در حوزه تخصیص منابع آب و برنامه صیانتی از خاک است.
قیمت تضمینی محصولات کشاورزی غیرواقعی است
نیکشاد به غیرواقعی بودن قیمت تضمینی محصولات کشاورزی اشاره و خاطرنشان کرد: قیمت اعلامشده هیچ سنخیتی با هزینه تولید و تلاش کشاورزان و باغداران ندارد درحالیکه باید در یک برنامه پنجساله به سمت واقعی کردن قیمت محصولات کشاورزی حرکت کرده و بهدوراز نگاه کلیشهای، بومی و منطقهای در این زمینه تصمیمگیری شود.
وی از حوزه کشاورزی بهعنوان پیشران اقتصاد و مقدم بر صنعت یادکرد و گفت: ۴۰ درصد اقتصاد استان برپایه کشاورزی است و یکسوم جمعیت استان که ۱۲۰ هزار نفر را شامل میشود، در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تولید ۴ میلیون تن محصولات متنوع کشاورزی را در این استان یادآور شد و بیان کرد: استان اردبیل در بخش تحقیقات جزو استانهای برتر بوده و در این استان سایت تحقیقات باغبانی، کشاورزی مغان، خلخال و اردبیل فعال است.
نیکشاد تصریح کرد: در این بخش ۱۸۲ طرح تحقیقاتی در دست اقدام است تا ارقام مختلف محصولات کشاورزی در بخشهای زراعی، باغی و دامی عرضهشده و در اختیار کشاورزان و بهرهبرداران قرار گیرد.
اردبیل در تولید ۱۰ محصول کشاورزی رتبه اول تا هفتم را دارد
وی افزود: این استان در تولید ۱۰ محصول کشاورزی رتبه اول تا هفتم را دارد و در قالب سند راهبردی توسعه کشاورزی تلاش بر این است تا کشت محصولات آبی و دیمی گسترش یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از افزایش راندمان آبیاری در این استان تا ۸۰ درصد و توسعه کشت گلخانهای خبر داد و بیان کرد: مجتمع گلخانهای مغان در یک هزار و ۶۰۰ هکتار در حال اجراست که ۵۰ هکتار آن زیر کشت رفته و فازهای بعدی نیز در مرحله اجراست.
نیکشاد در پایان به ۱۷۲ طرح راکد و نیمه فعال بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: امسال قرار است ۶۸ طرح راکد و غیرفعال استان به زنجیره تولید بازگشته و در کنار آن اصلاح و احیای باغات به افزایش تولید در این بخش کمک خواهد کرد.
نظر شما