به گزارش بازار به نقل از سنا، سرمایه گذاران بیشتر متمرکز بر پیشرفتهای اخیر در زمینه توافقنامه تجاری بین آمریکا و چین هستند. در همین زمان همچنین توافق جدیدNAFTA حاصل شده است که خود خبر مثبت دیگری برای بازارها به شمار میرفت. در نتیجه همانطور که نمودار شاخص S&P۵۰۰ نشان میدهد در یک ماهه اخیر شاهد رشد بازار سرمایه آمریکا بودهایم.
همچنین فدرال رزرو آمریکا در آخرین جلسه خود نرخ بهره را کاهش نداد و احتمال کاهش بیشتر آن نیز کم است، البته در سطح نرخ بهره فعلی عدم افزایش آن نیز برای حفظ قیمت کامودیتی ها کافی است. پیش بینی میشود که در ژانویه ۲۰۲۰ که جلسه بعدی فدرال رزرو جهت تعیین نرخ بهره است، این نهاد نرخ بهره را در سطوح فعلی حفظ کند.
از نظر فدرال رزرو آمریکا، نرخ بهره کنونی برای رسیدن به نرخ رشد اقتصاد و نرخ اشتغال مدنظر و نرخ تورم هدف نزدیک به ۲درصد کافی است.
همچنین در مورد شاخصهای بررسی چشم انداز بازار، اخیرا محققین و سرمایه گذاران در بازار به متغیر دیگری نیز توجه نشان داده اند. این متغیر گاما است. گاما رابطه حساسیت تغییرات اختیارهای معامله را به تغییرات دارایی پایه نشان میدهد. به عبارت دیگر گاما حساسیت دلتای اختیار معامله را با تغییرات قیمت دارایی پایه نشان میدهد و به نوعی مشتق دوم آن محسوب میشود. بلومبرگ در ماه نوامبر ۲۰۱۹ از گاما برای توضیح تغییرات قیمت نفت استفاده کرده بود. به نظر محققان بازار، زمانی که گامای اختیارهای معامله بر روی شاخص سهام بالا است، ریسک بازار نیز بالا رفته است. بدین معنا که حساسیت معامله گران نسبت به تغییرات شاخص بیشتر شده و واکنشهای شدید تری نشان میدهند. برخی از تحلیلگران از گامای اختیارمعامله روی شاخص S&P۵۰۰ به عنوان نماگر پول هوشمند (Smart Money) یاد میکنند. از بررسی گاما برای توضیح پدیدههایی نظیر Black Swan، بازگشت به میانگین و نوسانات روزانه قیمت ها استفاده میشود. در دسامبر سال ۲۰۱۸ شاخص S&P۵۰۰ به میزان ۵۰۰ واحد کاهش یافت، و در این زمان سطح گاما اختیار فروش روی شاخص بسیار بالا بود که نشان میداد معامله گران با استفاده از اختیارهای فروش قصد داشتند خود را در برابر کاهش شاخص پوشش دهند. اما همانطور که نمودار زیر نشان میدهد در پایان سال ۲۰۱۹ وضعیت با پایان سال گذشته متفاوت است. خط آبی رنگ در نمودار که Gamma Neutral نامیده شده نشان میدهد که مقدار شاخص باید چند میبود تا گاما برابر صفر میشد. این خط تقریبا مانند میانگین متحرک عمل میکند و انتطار میرود که شاخص هر گاه از آن فاصله میگیرد دوباره به سمت آن میل کند. با این حال اگر فاصله خیلی زیاد شود، مانند انتهای سال ۲۰۱۸ نشان میدهد میزان ریسک ادراکی معامله گران بیش از حد معمول است و در حال پوشش ریسکهای خود به هر قیمتی هستند. در سال قبل میزان گامای اختیارمعامله روی شاخص S&P۵۰۰ در انتهای سال گذشته بسیار بالا رفته بود، اما در سال جاری شدت آن مانند سال قبل نیست و به نظر نمی رسد که ریسک ادراکی سهامداران به اندازه سال قبل باشد.
نسبت CAPE نیز در دسامبر ۲۰۱۹ روند صعودی داشته و بیش از مقدار میانگین ۱۰ ساله خود است، اما همچنان مقدار آن کمتر از سال ۲۰۰۰ است. لذا میتوان گفت که این نسبت نشان میدهد هم اکنون مقدار نسبت بالا است اما هنوز با زمان اوج خود فاصله دارد و احتمال ریزش آن چندان بالا نیست.
تغییرات وضعیت شاخص PMI اقتصادهای بزرگ جهان نشان میدهد که مقدار اولیه این شاخص در ماه دسامبر برای آمریکا ۵۲.۵ اعلام شد که نسبت به ماه قبل پسرفت داشته است. این شاخص برای اروپا نیز وضعیت خوبی نداشت و با کاهش نسبت به ماه قبل همچنان در محدوده منفی باقی ماند. در مورد چین هنوز در بازه بالای ۵۰ هستیم که نشان میدهد با محدوده نامطلوب فاصله داریم. تصمیمات بانک مرکزی چین در زمینه تزریق وام به پروژههای زیرساختی موجب امیدوار ماندن بخش خصوصی این کشور به چشم انداز اقتصاد جهانی شده است.
نظر شما