۲۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۰
توقف روند جوجه ریزی به دلیل نبود نهاده‌ها! / مرغ به احتمال زیاد گران می شود
کمبود کنجاله سویا صنعت مرغداری را با چالش مواجه کرده است

توقف روند جوجه ریزی به دلیل نبود نهاده‌ها! / مرغ به احتمال زیاد گران می شود

با تامین نشدن کنجاله سویای دولتی و رسیدن قیمت این محصول در بازار آزاد به ۱۳ هزار تومان توقف جوجه ریزی توسط انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه کشور کلید خورد و تخم های نطفه دار راهی سردخانه ها شدند.

بازار؛ گروه کشاورزی: انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه کشور هفته گذشته با حضور اعضای خود اقدام به برگزاری جلسه ای پیرامون برون رفت از شرایط بحرانی موجود  کرد. در پی این نشست بعد از بررسی نکات مورد نظر به اتفاق آرا تصمیم بر این گرفته شد که اعضای این انجمن در هفته جاری تحت هیچ شرایطی تخم نطفه دار واحدهای تولیدی را به سالن های جوجه کشی ارسال نکنند! با این امید که این راهکار روزنه ای برای خروج از وضعیت بحرانی فعلی این واحدهای تولیدی باشد.  

این تصمیم در حالی از سوی این انجمن اتخاذ شده است که اگرچه بخش دولتی ممکن است  جوجه ریزی داشته باشد، اما توقف این بخشی از جوجه ریزی توسط بخش خصوص می تواند در هفته های آتی مشکلاتی در سیستم تولید و توزیع مواد پروتئینی ایجاد کند.

غلامعلی فارغی رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه کشور در این خصوص به خبرنگار «بازار» گفت: امتناع واحدهای گوشتی ما از جوجه ریزی به دلیل نبود کنجاله سویا است.
فارغی افزود: در واقع به جای اینکه جوجه ریزی کنند و سپس اقدام به معدوم سازی آنها کنند تصمیم گرفتیم فعلا روند جوجه ریزی را متوقف سازیم تا زمانی که کنجاله سویا به دست مان برسد.

فارغی: ما هیچ اطلاعی در خصوص زمان تامین سویا نداریم چون دستگاه های ذیربط اعلام می کنند سویا در راه است اما زمان اعلام نکرده اند

۲ هفته فرصت طلایی برای تزریق سویا در مرغداری ها

رئیس انجمن تولیدکنندگان  جوجه یکروزه کشور در پاسخ به این سوال که چه زمانی کنجاله مور نیاز این واحدها تامین می شود، گفت: ما هیچ اطلاعی در خصوص زمان تامین سویا نداریم چون دستگاه های ذیربط اعلام می کنند سویا در راه است اما زمان اعلام نکرده اند به این ترتیب هرچقدر سویا در اختیار ما قرار داده شود به همان نسبت هم تولید خواهیم داشت.

فارغی با بیان اینکه در حال حاضر مشخص نیست طی روزهای آینده میزان جوجه ریزی چقدر کاهش یابد، افزود: اگر سویای دولتی سریعتر به دست مان برسد مجددا تخم ها به سالن های جوجه ریزی برگردانده می شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر هر مرغداری مجهز به یک سردخانه است و تا اطلاع ثانوی تخم ها در سرخانه ها نگهداری می شود. البته باید توجه داشت که تخم مرغ ها را تنها به مدت ۲ هفته می توان در این سردخانه ها نگه داشت.

نایابی سویای ۲۷۰۰ تومانی در مرغداری ها و وفور سویای ۱۳ هزار تومانی در بازار آزاد!
این فعال صنعت طیور کشور در خصوص پیامدهای توقف جوجه ریزی آن هم تا مدتی نامعلوم اظهار داشت: قطعا اصلی ترین پیامد این اقدام کمبود گوشت است.

فارغی گفت: البته دولت ذخیره استراتژیک دارد و ممکن است به بازار تزریق کند و این کمبود را جبران کند که افزایش قیمتی هم پیش نیاید.

 در حال حاضر سویا با نرخ آزاد در بازار به وفور هست اما با قیمت ۱۳ هزار تومان! در حالی که قیمت سویای دولتی ۲۷۰۰ تومان است و این تفاوت بسیار معناداری در تولید محسوب می شود

وی در خصوص بودن یا نبودن سویا در بنادر کشور نیز گفت: مسئولان می گوید در بنادر گنجاله سویا موجود است با این وجود مساله اینجا است که میزانی که به مرغداری ها تخصیص می دهند بسیار کمتر از نیاز ما است و باید بخش عمده را از بازار آزاد تامین کنیم.

فارغی خاطر نشان کرد: توجه داشته باشید که در حال حاضر سویا با نرخ آزاد در بازار به وفور هست اما با قیمت ۱۳ هزار تومان! در حالی که قیمت سویای دولتی ۲۷۰۰ تومان است و این تفاوت بسیار معناداری در تولید محسوب می شود.

تولید حتی با جوجه مجانی هم دیگر به صرفه نیست
توقف جوجه ریزی حتی به مدت چند هفته قطعا واحدهای تولیدی مرغ گوشتی را نیز دستخوش تغییراتی می کند و به تبع آن می تواند موجب تغییر قیمت مرغ در بازار و کمبود گوشت مرغ گردد.

محمد یوسفی، رئیس انجمن مرغ گوشتی کشور در خصوص توقف جوجه ریزی توسط انجمن مربوطه اظهار می دارد: روی هم رفته این کار اقدام درستی نیست اما آنها نیز چاره ای ندارند چون جوجه یکروزه خریداری نمی شد و قیمت هر جوجه به کمتر از ۴۰۰ تومان رسیده بود! در حالی که قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار ۲۵۰۰ تومان است.

یوسفی با با بیان اینکه حتی اگر به واحدهای مرغ گوشتی جوجه مجانی هم بدهند باز هم تولید به صرفه نیست، افزود: در حال حاضر سویا در بازار کمیاب شده است و وضعیت ذرت نیز چندان  مناسب نیست.
وی خاطرنشان کرد: ما پیش از این هیچ گاه با چنین کمبودهایی مواجه نبودیم و تنها در دهه ۷۰ در یک مقطع بسیار کوتاه کمبود کنجاله سویا داشتم به طوری قیمت آن از ۵۰ تومان به ۴۰۰ تومان رسید اما سریعا از دو کشور امارات و هندوستان سویای مورد نیاز تامین و بازار به حالت قبل بازگشت.

یوسفی تصریح کرد: البته آن زمان شرایط کشور به این نحو نبود که همه درها به روی ما بسته باشد و ارز برای تخصیص وجود داشت در حالی که امروز  مشکل تخصیص و انتقال ارز را همزمان با هم داریم.

یوسفی: در این وضعیت بازار حتی اگر به واحدهای مرغ گوشتی جوجه مجانی هم بدهند باز هم تولید به صرفه نیست

بعد از دارو اولویت دوم تخصیص ارز با خوراک دام و طیور است؛ مسئولان دست بجنبانند
رئیس انجم تولیدکنندگان مرغ گوشتی کشور تاکید کرد: همانطور که می دانید در تخصیص ارز دولتی بعد از دارو، خوراک دام و طیور در اولویت دوم قرار دارد که عمدتا به دلیل اهمیت این موضوع است پس هرچه زودتر باید چاره ای اندیشیده شود.

یوسفی اظهار  داشت: در حال حاضر ستاد تنظیم بازار تکلیف کرده ماهانه ۱۱۰ میلیون جوجه تولید شود اما با شرایط امروز این حجم تولید عاقبتی جز ریختن جوجه های یکروزه در چاه و معدوم سازی نخواهد داشت چون دان نیست.

وی ادامه داد: شاید  در بازار آزاد سویا موجود باشد اما از یکسو قیمتها بسیار بالاتر از قیمت دولتی است و تولید صرفه ندارد از سوی دیگر برای محصولات بازار آزاد تضمینی وجود ندارد و این احتمال وجود دارد که سویا را با آشغال و خاک مخلوط کرده باشند!

یوسفی با اشاره به مدیر عامل شرکت پشتیبانی در هفته گذشته مبنی بر تزریق سویا به بازار اظهار داشت: تنها به گتن نیست بلکه بازار خود به زودی نشان می دهد که آیا سویایی به بازار آمده است یا خیر.

کد خبر: ۴۰٬۹۳۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha