به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی استانداری فارس، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزیر کشور، در سفر یک روزه خود به استان فارس، ضمن بازدید از چند طرح مهم توسعهای، صنعتی و سرمایهگذاری در شهرستانهای مُهر و لامرد از نزدیک نیز در جریان وضعیت این طرحها و موانع موجود بر سر فعالیت سرمایهگذاران این پروژهها قرار گرفت.
واحد تولیدی طالب صنعت سپاهان، طرح پتروپیمان دانا (بنزین یورو۴) طرح بزرگ صنعتی پالایش پارسیان سپهر و همچنین مجتمع صنعتی آلومینیوم جنوب و نیروگاه غدیر انرژی با سرمایهگذاری افزون بر هفت هزار میلیارد ریال از جمله طرحهای مورد بازدید معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزیر کشور در شهرستانهای مُهر و لامرد بود.
۸۰ میلیارد تسهیلات برای طرح تولیدی طالب صنعت مُهر
بابک دین پرست معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزیر کشور در نخستین بازدید خود از طرح تولیدی و صنعتی طالب صنعت سپاهان شهرستان مُهر دستورات لازم را برای رفع موانع این طرح بزرگ صنعتی صادر کرد و ۸۰ میلیارد ریال سرمایه در گردش از طریق بانک آینده به این طرح مهم صنعتی اختصاص یافت.
این طرح بزرگ صنعتی، با سرمایهگذاری افزون بر ۱۲۰ میلیارد ریال در سال ۹۷ وارد مدار بهرهبرداری شد و هم اینک نیز با توجه به برخی مشکلات و موانع موجود با حدود ۴۰ درصد نیروی کار خود، نیمه فعال است.
به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، در صورت تامین اعتبار و نقدینگی برای طرح توسعهای آن، ۲۰۰ نفر دیگر نیز نیز به طور مستقیم در این طرح جذب خواهند شد.
ظفر افشون بیان کرد: این کارخانه در زمینه تولید مهندسی و ساخت، نصب و تعمیرات ساختمانهای صنعتی، تجهیزات نفت و گاز، ساختمانهای فلزی، مخازن ذخیره و تحت فشار در حوزههای نفت و گاز و انرژی فعالیت دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزیر کشور، همچنین با حضور در شرکت پالایش پارسیان سپهر شهرستان مُهر، از پروژه در دست اجرای طرح استحصال اتان با سرمایهگذاری ۱۰۱۶ میلیون یورو نیز بازدید کرد.
دین پرست، با اشاره به ظرفیت تولیدی طرح استحصال اتان شرکت پالایش پارسیان سپهر در شهرستان مُهر به میزان روزانه ۷۵ میلیون متر مکعب اتان، گفت: با توجه به پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰درصدی این پروژه و رفع برخی مشکلات فرا روی آن، این طرح تا دو ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
این مقام مسوول، برخی موانع موجود این طرح را شامل مشکلات مربوط به گمرک و معطلی برخی تجهیزات خریداری شده در گمرک استان فارس و هرمزگان، تامین نشدن زیرساختها از جمله در زمینه آب، تملک زمین برای طرح توسعه و همچنین مشکلات حقوقی واختلاف با جهاد کشارزی، منابع طبیعی و محیط زیست عنوان کرد.
دین پرست اظهار داشت: به زودی نیز نشستی با محوریت استانداری فارس، دستگاه قضایی و برخی ادارههای ذیربط برای حل مشکلات و چالشهای فرا روی سرمایهگذار این طرح تشکیل خواهد شد و معضلات و چالشهای اساسی این طرح با حضور مدیرعامل آن مورد بررسی قرار میگیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزیر کشور ادامه داد: پالایشگاه گاز پارسیان که بزرگترین تولید کننده گاز شیرین است، گاز مصرفی پنج استان کشور را به طور کامل تامین میکند اما محصولات صادراتی آن در پایانههای خروجی و به نام استان بوشهر ثبت میشود که دلیل آن نیز رکود برخی صنایع پایین دستی از جمله پتروشیمی فیروزآباد فارس است.
تخصیص ۳۰ میلیارد ریال برای کمک به زیرساختهای شهرک صنعتی مُهر
دین پرست، همچنین مشکلات و موانع موجود برای تامین زیرساختهای لازم اعم از آب، برق، مخابرات، گاز و راه در شهرک صنعتی شهرستان مُهر را مورد بررسی قرار داد.
وی بیان داشت: در هفته آینده، ۳۰ میلیارد ریال از طریق سازمان مدیریت و برنامهریزی استان فارس برای رفع برخی مشکلات موجود این شهرک صنعتی تخصیص مییابد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزیر کشور افزود: بر اساس قانون، دستگاههای اجرایی خدمات رسان نظیر آب، برق، گاز و مخابرات باید خدمات زیرساختی را تا ورودی شهرکهای صنعتی فراهم کنند و اعتبارات این طرحها نیز توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی تامین شود.
دین پرست، با بیان اینکه با توجه به محدودیت اعتبارات دولتی و اینکه به علت این موضوع شهرکهای صنعتی در تامین زیرساختها دچار مشکل شدهاند،گفت: باید شرایطی فراهم کنیم از ظرفیت بخش خصوصی برای این منظور استفاده شود و برای آنها نیز مشوقها وشرایط ویژهای فراهم کنیم.
وی، به معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار فارس ماموریت داد با تشکیل کارگروهی با عضویت شرکت شهرکهای صنعتی و سایر دستگاههای اجرایی خدمات رسان ظرف مدت یک هفته با بررسی قوانین و مقررات موجود ،پیشنهادهای مورد نظر خود را برای چگونگی استفاده از مشارکت بخش خصوصی در زمینه سرمایهگذاری در تامین زیرساختهای شهرکهای صنعتی ارائه دهند.
دین پرست بیان کرد: فارس به عنوان استان پایلوت کشور در این زمینه، با جمعبندی نظرها و دیدگاههای سایر استانها، پیشنهادهای نهایی را به معاونت هماهنگی امور اقتصادی وزارت کشور ارائه دهد تا این پیشنهادها برای وضع آییننامه ها، قوانین و مقررات و راهکارهای اجرایی، به هیات دولت ارائه شود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان فارس هم اظهار داشت: شهرک صنعتی شهرستان مُهر با ۲۰۰ هکتار مساحت از ظرفیت استقرار ۲۵۰ واحد صنعتی با اشتغالزایی پنج هزار نفر برخوردار است.
احمد فتوحی، همچنین بر اجرای مصوبه سند پیشران توسعه، در زمینه اجرای خط انتقال برق با هدف تامین برق پایدار واحدهای مستقر در این شهرک صنعتی تاکید کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزیر کشور، همچنین در ادامه سفر خود به جنوب استان فارس از کارخانه ذوب آلومینیوم جنوب با ظرفیت اولیه تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن آلومینیوم در شهرستان لامرد نیز بازدید کرد.
دین پرست در این بازدید گفت: تا پایان سال ۹۹ ظرفیت تولید این طرح صنعتی به بیش از ۱۰۰ هزار تن خواهد رسید و ظرف ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۰ این کارخانه به ظرفیت نهایی که ۳۰۰ هزار تن است، میرسد.
کارخانه ذوب آلومینیوم جنوب چهارمین کارخانه تولید آلومینیوم در کشور
اجرای طرح ۶۰ هزار میلیارد ریالی سیکل ترکیبی غدیر در لامرد طرح انرژی غدیر در شهرستان لامرد با سرمایهگذاری اولیه افزون بر هفت هزار میلیارد ریال از دیگر طرحهای بزرگ صنعتی است که معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزیر کشور امروز از آن بازدید کرد.
این طرح، روزانه ۲۵۰ مگاوات برق برای مجتمع آلومینیوم جنوب در شهرستان لامرد را تامین میکند و با توسعه آن این میزان به بیش از ۵۰۰ مگاوات افزایش خواهد یافت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در این مورد گفت: برای توسعه این طرح نیز حدود ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز هست که مقرر شده در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید این ستان برای تامین این میزان تسهیلاتT با سرمایهگذار همکاری شود.
ظفر افشون همچنین بیان کرد: مطالعات ژئوتکنیک طرح توسعهای انرژی سیکل ترکیبی در زمینی به مساحت بیش از ۸۰ هکتار و با سرمایهگذاری افزون بر ۶۰ هزار میلیارد ریال نیز به اتمام رسیده است و این طرح نیز در آیندهای نزدیک عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
دیدار چهره به چهره با برخی سرمایهگذاران و تولیدکنندگان شهرستانهای مُهر و لامرد از دیگر برنامههای معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزیر کشور در سفر به این ۲ شهرستان بود.
شهرستانهای مُهر و لامرد به ترتیب در فاصله ۳۲۵ و ۳۶۵ کیلومتری شیراز مرکز استان فارس واقع شدهاند.
نظر شما