۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۴:۴۰
پیش‌بینی جدید جی‌پی مورگان از جهش قیمت طلا به ۶,۳۰۰ دلار

پیش‌بینی جدید جی‌پی مورگان از جهش قیمت طلا به ۶,۳۰۰ دلار

بانک جی‌پی مورگان (JPMorgan) در تازه‌ترین گزارش خود، بر هدف ۶.۳۰۰ دلاری خود برای پایان سال ۲۰۲۶ تأکید کرد.

به گزارش بازار، طلا که همواره به‌عنوان یک دارایی امن شناخته می‌شود، پس از رشد خیره‌کننده ۶۴ درصدی در سال ۲۰۲۵، روندی صعودی را حفظ کرده است. بر اساس این گزارش، تنوع‌بخشی ساختاری به ذخایر ارزی و تمایل فزاینده به خرید طلا همچنان فضا را برای رشد بیشتر قیمت‌ها فراهم می‌کند.

تحلیلگران این بانک معتقدند تقاضای بالای بانک‌های مرکزی و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، محرک‌های اصلی برای دستیابی به سقف‌های قیمتی جدید هستند. قیمت نقدی طلا که در ژانویه گذشته رکورد ۵.۵۹۴ دلار را ثبت کرده بود، در حال حاضر با حمایت متغیرهای کلان اقتصادی در مسیر بازیابی قرار دارد. جی‌پی مورگان اعلام کرد که روند تنوع‌بخشی دارایی‌ها به سمت طلا همچنان ادامه دارد و این پتانسیل وجود دارد که قیمت‌ها تا پایان سال آینده میلادی به سطوح بی‌سابقه‌ای برسد.

محرک‌های اصلی رشد طلا و نقره

ترکیبی از ریسک‌های ژئوپولیتیک، چرخه کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو (Federal Reserve) آمریکا و ورود نقدینگی به صندوق‌های قابل معامله بورسی (ETF) تحت پشتوانه طلا، از عوامل کلیدی رشد این فلز گرانبها در یک سال اخیر بوده‌اند. نرخ بهره پایین‌تر معمولاً جذابیت نگهداری دارایی‌های بدون بهره مانند طلا را برای سرمایه‌گذاران افزایش می‌دهد و هزینه‌ فرصت نگهداری آن را کاهش می‌دهد.

دیدگاه بانک آمریکا و وضعیت نقره

در همین حال، بانک آمریکا (Bank of America) نیز در یادداشتی اعلام کرد که مسیری برای رسیدن قیمت طلا به ۶.۰۰۰ دلار طی ۱۲ ماه آینده متصور است. این بانک ضمن ابراز نگرانی از اصلاح کوتاه‌مدت قیمت نقره، پیش‌بینی کرد که این فلز نیز می‌تواند در سال جاری مجدداً به بالای ۱۰۰ دلار در هر اونس بازگردد. نقره که در اواخر ژانویه به رکورد ۱۲۱.۶۴ دلار رسیده بود، در حال حاضر در محدوده ۹۰.۷۰ دلار معامله می‌شود.

کد خبر: ۳۹۵٬۱۰۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha