به گزارش بازار، اللهوردی دهقانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: بر اساس قانون باید ۱۵ درصد از حقوق دولتی معادن به شهرستان ها و بخش های دارنده معادن واریز شود و باید دستگاه های ذیربط این مورد را پیگیری کنند تا در برنامه بودجه امسال تحقق یابد، زیرا در قانون برنامه و بودجه سال های گذشته مبلغ ناچیزی از آن اختصاص می یافت.
وی با گلایه از محیط زیست که معدن مس سونگون را از لیست آلایندگی خارج کرده است، افزود: وقتی در جایی زندگانی طبیعی، مرتع، جنگل و آب وجود دارد و یک واحد معدنی خاک و آب این منطقه را با مواد شیمیایی آلوده می کند، باید با آن برخورد قانونی شود.
وی با تاکید بر اینکه معدن مس سونگون واقعا آلاینده است، اظهار داشت: گرد و خاک حاصل از فعالیت های معدنی بر روی برگ درختان این منطقه می نشیند و روزنه های تنفسی آن ها را می بندد و با این روند به تدریج ۵۰ تا ۱۰۰ سال آینده جنگل های این منطقه از بین خواهد رفت.
نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی گفت: در این معدن حداقل ۳۰۰ هزار تن کنسانتره و ۸۰ هزار تن مس خالص تولید می شود که هر تن آن حداقل معادل ۶ هزار و ۵۰۰ دلار بوده و اگر ۵۰۰ دلار آن را برای هزینه استحصال آن در نظر بگیریم مبلغی بین ۱۲ تا ۱۴ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل می شود.
نظر شما