۱۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۲
تعیین تکلیف متقاضیان نهضت ملی مسکن در نهاوند

تعیین تکلیف متقاضیان نهضت ملی مسکن در نهاوند

رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان نهاوند از تعیین تکلیف متقاضیان نهضت ملی مسکن و پیشرفت مطلوب پروژه‌ها خبر داد.

به گزارش بازار، حسین حسینی‌محجوب گفت: در مرحله نخست نهضت ملی مسکن، سامانه جامع به‌صورت خودکار پالایش نهایی را انجام داد و از میان حدود هفت هزار متقاضی ثبت‌نام‌شده، هزار و ۱۲۰ نفر واجد شرایط شناخته شدند که فرآیند واگذاری برای این افراد طی دو شیوه بنیادساخت و گروه‌ساخت به انجام رسید.

وی افزود: در قالب بنیادساخت، زمین از سوی اداره راه و شهرسازی تأمین و بنیاد مسکن به‌عنوان کارگزار، ساخت ۳۷۴ واحد مسکونی را بر عهده گرفت که تاکنون ۱۲۶ واحد به‌صورت موقت به متقاضیان تحویل شده و سایر واحدها نیز حداکثر تا پایان مهرماه یا نهایتاً پایان سال آینده تکمیل و واگذار خواهد شد.

رئیس اداره راه و شهرسازی نهاوند با اشاره به میزان پیشرفت پروژه‌ها تصریح کرد: پروژه ۲۷۴ واحدی بنیادساخت حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و دو پروژه ۴۵ و ۴۶ واحدی دیگر نیز به پیشرفت حدود ۶۵ درصدی رسیده‌اند که عملیات تکمیل آن‌ها از سوی بنیاد مسکن و پیمانکاران طرف قرارداد در حال انجام است.

حسینی‌محجوب ادامه داد: در بخش گروه‌ساخت، در شهرک امیرکبیر ۸۰۲ متقاضی شناسایی شدند که ۳۵۶ قطعه زمین به‌صورت هر دو نفر یک قطعه واگذار شد و برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و معلولان تحت پوشش بهزیستی، هر نفر یک قطعه زمین اختصاص یافت.

وی با اشاره به تسهیلات بانکی گفت: بر اساس مصوبات شورای عالی مسکن و شورای عالی پول و اعتبار، تسهیلات ساخت با نرخ سود کمتر از ۱۰ درصد پرداخت می‌شود و اسناد قطعات تفکیکی در رهن بانک قرار می‌گیرد؛ بنابراین نیازی به ارائه تضمین بانکی از سوی متقاضیان وجود ندارد.

رئیس اداره راه و شهرسازی نهاوند با رد ادعای طولانی شدن پروژه‌های مسکن ملی در این شهرستان بیان کرد: پروژه متوقف یا طولانی‌شده نداریم و در بسیاری از موارد، کندی پیشرفت ناشی از عدم پیگیری برخی متقاضیان است، در حالی که عوارض شهرداری و نظام مهندسی نیز مبالغ ناچیزی بوده و حتی برای دهک‌های یک تا چهار، کمک‌های مالی از منابع داخلی پیش‌بینی شده است.

حسینی‌محجوب تأکید کرد: تأمین مسکن و زمین فرآیندی چندجانبه، پیچیده و هزینه‌بر است و وزارت راه و شهرسازی به تکلیف قانونی خود در تأمین و واگذاری زمین عمل کرده است، اما میزان تسهیلات بانکی یا تصمیمات کلان پولی در حیطه اختیارات این اداره نیست.

وی با اشاره به همکاری دستگاه‌های خدمات‌رسان گفت: در تمامی پروژه‌ها، زیرساخت‌های آب، برق و گاز به‌طور کامل اجرا شده و در پروژه‌های بنیادساخت حتی انشعابات خانگی نیز نصب شده است و در گروه‌ساخت‌ها نیز هیچ قصوری از سوی دستگاه‌های خدمات‌رسان گزارش نشده است.

رئیس اداره راه و شهرسازی نهاوند افزود: در شهرهای فیروزان، گیان و بخش زرین‌دشت نیز تمامی متقاضیان واجد شرایط تعیین تکلیف شده‌اند و واگذاری زمین با همکاری بنیاد مسکن در مراحل پایانی قرار دارد.

حسینی‌محجوب درباره همکاری بانک‌ها خاطرنشان کرد: بانک‌ها در پرداخت تسهیلات نهایت همکاری را دارند و تاکنون حدود ۴۰ گروه ساختمانی به بانک‌ها معرفی شده‌اند که قراردادهای مشارکت مدنی آن‌ها منعقد و پرداخت تسهیلات آغاز شده است.

وی در پایان از آغاز فرآیند بازنگری طرح جامع شهری نهاوند خبر داد و گفت: با تخصیص یک میلیارد تومان اعتبار در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان، مراحل مناقصه و انتخاب پیمانکار در دست اقدام است و پیش‌بینی می‌شود فرآیند بازنگری طرح جامع بین یک‌ونیم تا دو سال زمان ببرد؛ همچنین تلاش داریم هم‌زمان با دهه فجر، ۱۲۶ واحد تکمیل‌شده بنیادساخت را افتتاح کنیم.

کد خبر: ۳۹۱٬۳۲۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha