۱۸ دی ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۴
سایه سنگین خشکسالی بر گنبدکاووس با کاهش ۱۱ درصدی بارش‌

سایه سنگین خشکسالی بر گنبدکاووس با کاهش ۱۱ درصدی بارش‌

رئیس اداره هواشناسی گنبدکاووس از ثبت ۸۱.۶ میلی‌متر بارش باران از ابتدای سال زراعی جاری (اول مهر) تاکنون خبر داد و گفت: این میزان بارش ۱۱ درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته است.

به گزارش بازار، منصور فرشاد روز پنجشنبه افزود: بارش‌های سال زراعی جاری گنبدکاووس در مقایسه با دوره آماری بلند مدت در این شهرستان هم ۳۵ درصد کاهش دارد.

وی اضافه کرد: این حجم بارش بیانگر تداوم خشکسالی سال‌های اخیر و شاخص خشکسالی متوسط در این شهرستان با اقلیم آب و هوایی خشک و نیمه بیابانی است.

فرشاد به وضعیت بارش‌های سال زراعی جاری در نواحی شمالی و مرزی گنبدکاووس هم اشاره کرد و گفت: در این منطقه و از اول مهر تاکنون فقط ۳۵.۹ میلی‌متر بارش ثبت شده که ثبت این میزان بارش در نواحی شمالی گنبدکاووس در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۴۷ درصد و در مقایسه با دوره آماری بلندمدت ۵۲ درصد کاهش داشته است.

وی گفت: ثبت این میزان بارش‌ در مناطق شمالی گنبدکاووس، شاخص خشکسالی شدید را نشان می‌دهد.

فرشاد به کاهش میزان بارش‌ها در برخی روستاهای نواحی شمالی گنبدکاووس از جمله «قره ماخر» ۱۳ درصد و «داشلی برون» ۶۶ درصد هم اشاره کرد و افزود: این میزان کاهش بیانگر شاخص خشکسالی بسیار شدید است.

بارش‌های پاییزی در گنبدکاووس اگرچه برای کشت محصولات پاییزه در این شهرستان تا حدود زیادی مثمرثمر بود و باعث خوشحالی کشاورزان شد اما این قشر تولید کننده برای بارش‌های بیشتر در فصل زمستان همچنان چشم انتظار هستند.

کد خبر: ۳۸۶٬۹۵۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha