۷ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۳
تدوین لایحه جدید برای قانون جامع آب
وزیر نیرو مطرح کرد

تدوین لایحه جدید برای قانون جامع آب

اردکانیان، وزیر نیرو گفت: درصدد تدوین لایحه جدیدی برای قانون جامع آب هستیم.

به گزارش بازار به نقل از صدا وسیما، رضا اردکانیان گزارشی از آخرین وضع صنعت آب، برق و فاضلاب ارائه کرد.  

وزیر نیرو افزود:۴۰ سال از عمر قانون جامع مدیریت منابع آب می‌گذرد و در شرایط کنونی با افزایش جمعیت، توسعه شهرنشینی، توسعه صنعت، افزایش مصرف آب و تغییر اقلیم باید فکر جدیدی مبتنی با این شرایط شود.

وی گفت: به همین علت در دولت با مشارکت سازمان‌های داخلی و پژوهشگران درصدد تدوین لایحه جدیدی برای قانون جامع آب هستیم.

وزیر نیرو افزود: نه تنها کشور ما و منطقه که دارای شرایط خشک و نیمه خشک هستند نقاط پر آب دنیا هم برنامه ریزی آب و مدیریت منابع آب آن‌ها باید مبتنی بر یک طرح جامع باشد.

وی با اشاره به اصلاح ساختار مدیریت آب کشور گفت: بخشی از این اصلاح ساختار، یکپارچه سازی شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی در استان‌ها بود که به اجرای آن سرعت داده شد و در ستاد آب کشور هم در صدد چابک سازی مبتنی بر مدیریت حوزه آبریز هستیم تا یک ریل گذاری مناسب تری برای مدیریت آب کشور در سال‌های پیشرو باشد.

وزیر نیرو با بیان اینکه امسال بعد از ۴۰ سال دارای یک طرح آمایش سرزمین مصوب خواهیم بود افزود: این طرح بسیار کار ضروری و خوبی است و این وعده عملی خواهد شد و برنامه سازگاری با کم آبی هر استان را بر اساس مصوبه دولت در دستور کار داریم.

وی گفت: در حال حاضر حدود ۱۰ استان کشور برنامه‌های سازگاری با کم آبی آن‌ها تصویب شده و در این استان‌ها وضع منابع آب، معین و مورد توافق دستگاه‌های وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت صمت، وزارت کشور و صنوف مرتبط با بهره برداری از آب است.

اردکانیان افزود: براساس برنامه ریزی تا پایان امسال برنامه‌های سازگاری با کم آبی را در همه استان‌ها تصویب می‌کنیم و چنانچه طرح آمایش سرزمین هم مصوب و ابلاغ شد هر نوع سازگاری بین این دو برنامه را انجام خواهیم داد.

وی گفت: ایران در ۴ دهه اخیر کار بزرگی را در بخش تامین مواد غذایی انجام داده است و در حال حاضر پنجمین کشور دنیا در کشت آبی هستیم و سرمایه گذاری قابل ملاحظه‌ای در اقلیم خشک و نیمه خشک کشور انجام شده است.

وزیر نیرو افزود: در سال ۹۲ تولید محصولات غذایی ما حدود ۹۷ میلیون تن در سال بود که الان به ۱۲۵ میلیون تن رسیده که نشان دهنده رشد ۳۰ درصدی در این بخش است.

اردکانیان ادامه داد: در حال حاضر با سد سازی و احداث شبکه‌های آب توانستیم ظرفیت آب قابل تنظیم را افزایش دهیم.

وی با اشاره به اینکه حدود ۴۸ رودخانه مرزی داریم هم افزود: در ۴ دهه پیش تنها یک سد مرزی داشتیم و در حال حاضر ۲۸ سد مرزی با ظرفیت تنظیم سالانه ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب ساخته شده است.

وزیر نیرو تصریح کرد: از دولت یازدهم تاکنون ۲۴ سد مرزی با ظرفیت تنظیم ۲ و نیم میلیارد متر مکعب اضافه کرده ایم که موجب آبادانی مناطق مرزی، ثبات جمعیت و اشتغال و همچنین حرکت در جهت امنیت غذایی است.

اردکانیان گفت: در شرایط کرونا کشورهای صادر کننده محصولات کشاورزی و آب مجازی حتی بدون نیاز کشورشان، صادرات خود را برای مدتی متوقف کردند که نشان از حساسیت جایگاه امنیت غذایی در شرایط کرونایی است.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه در این دولت ۳۳۰ هزار هکتار شبکه اصلی آب ساخته ایم افزود: چهار شبکه اصلی آب وجود دارد که تکمیل شبکه‌های یک و دو به عهده وزارت نیرو و شبکه‌های سه و چهار با مسئولیت جهاد کشاورزی است.

اردکانیان تصریح کرد:‌در این دولت ۵۴ هزار هکتار شبکه‌های فرعی کامل و حدود ۵۰ هزار هکتار نیز تا پایان سال اضافه خواهد شد.

وزیر نیرو همچنین با بیان اینکه در حال حاضر استان اصفهان الگوی کشت مصوب دارد افزود: این استان یک نمونه در استفاده صحیح از منابع زیست محیطی کشور است و مابقی استان‌ها هم باید از این شرایط استفاده کنند.

اردکانیان تصریح کرد: در روزهای پیشرو توافقی با شهرداری تهران امضا می‌شود که بر اساس آن فاضلاب تصفیه شده برای آبیاری فضای سبز در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم تا شهرداری از چاه‌های آب استفاده نکند.

وی با اشاره به اینکه استان‌های زیادی با اجرای قانون، چاه‌های غیر مجاز خودشان را بسته اند افزود: ‌با هدف تشویق استان‌ها برای بستن چاه‌های غیر مجاز، درصدی از نفع آن را به صنعت آن مناطق از طریق استانداری‌ها اختصاص داده ایم.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه امسال در مقایسه با مدت بلندمدت حدود ۲۸ درصد افزایش بارش داشته ایم گفت: ۵۰ تالاب با رها سازی حقابه‌ها احیاء شده اند و با اجرای طرح‌های لایروبی و مهندسی رودخانه، سیلاب‌ها را هم عبور داده ایم.

اردکانیان با بیان اینکه هر ۵۰ روز در این دولت یک سد مخزنی به مدار بهره برداری آمده است افزود: هر ۳۰ روز یک تصفیه خانه فاضلاب و هر ۶۰ روز یک تصفیه خانه آب و هر هفته ۳۰ روستای ما به شبکه آب سالم متصل می‌شوند.

وی ادامه داد: در دنیا حدود ۸۵ درصد تحت پوشش آب شهری قرار دارند، ولی در ایران این آمار حدود ۹۹ و شش دهم درصد است و در بخش روستایی در دنیا، متوسط ۵۳ درصد تحت پوشش شبکه آب هستند که در ایران این عدد ۸۲ و نیم درصد است.

وزیر نیرو گفت: هیچ دستگاهی به اندازه وزارت نیرو این سطح وسیع ارتباط با مردم را در کشور ندارد و امتیاز بزرگی برای ما محسوب می‌شود و رضایت مردم سرمایه ارزشمند ماست.

اردکانیان با بیان اینکه در ۴۰ سال گذشته، متوسط سالیانه شاهد ۷ درصد رشد اوج بار برق بوده ایم افزود: این شرایط حاکی از یک نوع نبود سلامت است.

وی ادامه داد: از ۵۸ هزار و ۲۶۰ مگاوات برقی که امسال در اوج بار در ۳۱ تیر داشتیم حدود ۲۳ هزار مگاوات را دستگاه‌های سرمایشی به خود اختصاص دادند و ۷۰ درصد آن در بخش‌های خانگی مصرف شد که رقم بالایی است و ۳۰ درصد مابقی را بخش عمومی و دولتی مصرف کرده اند.

وزیر نیرو گفت: هدف ما در ۱۵ سال گذشته، سرمایه گذاری حدود ۱۰ میلیارد دلاری در بخش برق بود که ۶۵ درصد آن در این دولت انجام شد.

وی افزود: حدود ۷۰ درصد طرح‌هایی که با هدف سرمایه گذاری احداث می‌شوند در بخش تولید برق است.

اردکانیان با بیان اینکه در سال ۹۷، اوج بار را از ۵ و دو دهم درصد به سه درصد کاهش دادیم افزود:‌در سال گذشته و امسال اوج بار را از سه درصد به یک درصد کاهش دادیم و خاموشی ناشی از کمبود تولید برق نداشتیم و در این چند ماه با شرایط کرونا، میزان انرژی عرضه شده به صنایع بزرگ هم ۱۱ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه در هشت سال دولت تدبیر و امید ۲۰ هزار و ۲۰۰ مگاوات نیروگاه جدید نصب و در مدار قرار گرفت گفت: ۶ سال متوالی به عنوان رتبه اول صادرات خدمات فنی مهندسی کشور هستیم.

اردکانیان تصریح کرد:‌ در سال ۹۰ صادرات خدمات فنی و مهندسی ۴ و دو میلیارد دلار بود و همچنین در سال ۹۴ خدمات فنی و مهندسی آب و برق ۲ و چهار میلیارد دلار بوده است که بخش عمده این تفاوت رقم در سال ۹۰ مربوط است به گروه فعال مپنا که در بازار عراق برنده مناقصه‌های وسیع برای احداث نیروگاه‌ها شد و در حال حاضر حدود ۵۰ درصد برق عراق را تامین می‌کنیم.

وی گفت: در سال ۹۸ به ۵۳۴ میلیون دلار صادرات خدمات فنی مهندسی رسیدیم.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه تا پایان سال ۲۵۰ طرح را تحویل می‌دهیم افزود:‌ ۲۰۰ مورد از این طرح‌ها مربوط به موضوع ساخت و سازها در حوزه سد، تصفیه خانه، شبکه و نیروگاه می‌باشد و ۵۰ مورد از این طرح‌ها مربوط به بخش ساز و کاری است.

اردکانیان گفت: یکی از طرح‌های ساز و کاری، برق امید است که بر اساس هدف گذاری، ۱۰ درصد مصرف برق بخش خانگی کاهش پیدا می‌کند که در این بخش مصرف کنندگان به سه بخش کم مصرف، خوش مصرف و پر مصرف‌ها تقسیم بندی شده است.

وی با بیان اینکه خوش مصرف‌ها حدود ۵۶ درصد مشترکان را تشکیل می‌دهند افزود: در حال حاضر ۱۶ و هفت میلیون مشترک خوش مصرف در کشور داریم که اگر نسبت به سال قبل در ماهی که قرار داریم مصرف کمتری داشته باشند پاداش خوش مصرفی خواهند گرفت.

وزیر نیرو ادامه داد: سعی می‌کنیم در ۶ ماه آینده مشترکان پر مصرف را تشویق به کاهش مصرف برق با روش‌های مختلف از جمله نصب پنل‌های خورشیدی کنیم و یک تخفیف صددرصدی هم به مشترکان کم مصرف که حدود ۳۰ درصد هستند داده خواهد شد.

وی همچنین گفت: در سال ۹۲ حدود ۸ هزار هکتار کشت گلخانه‌ای داشته ایم که با تامین آبی که انجام شد در حال حاضر این عدد به ۱۸ هزار هکتار رسیده است.

کد خبر: ۳۸٬۳۸۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha