به گزارش بازار، فرامرز امیدی روز سهشنبه اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان آبان، بیش از سه میلیون و ۳۵۴ هزار تُن کالا به ارزش نزدیک به چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار از مرزهای رسمی استان جابجا شده که از لحاظ ارزش دلاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته پنج درصد افزایش یافته است.
وی به میزان صادرات انجام شده اشاره و اضافه کرد: در این مدت بیش از یک میلیون تُن انواع کالا به ارزش افزون بر ۵۲۴ میلیون دلار از گمرکات استان صادر شد.
ناظر گمرکات استان کردستان ادامه داد: از این میزان، ۷۷۰ هزار تُن کالا به ارزش بیش از ۳۳۱ میلیون دلار از گمرکات کردستان اظهار و ترخیص شده که نسبت به سال گذشته از نظر وزنی ۲ درصد و از لحاظ ارزش دلاری سه درصد رشد داشته است.
امیدی با اشاره به اینکه عمده کالاهای صادراتی شامل محصولات باغی و کشاورزی، مصنوعات فلزی و پلاستیکی، فرآوردههای لبنی و تراکتور کشاورزی است، بیان کرد: کشور عراق با سهم ۹۸.۸۳ درصدی اصلیترین مقصد صادراتی کالاهای کردستان بوده و پس از آن کشورهای افغانستان، روسیه، ترکیه، سودان، سوریه، قزاقستان، قرقیزستان و عمان قرار دارند.
وی با بیان اینکه باشماق تنها مرز ترانزیتی استان است، یادآور شد: در این مدت تشریفات گمرکی ۲ میلیون و ۱۲۲ هزار تُن انواع کالا به ارزش نزدیک به سه میلیارد دلار در رویه عبور خارجی (ترانزیت) از گمرک باشماق انجام شده است.
ناظر گمرکات استان کردستان بیان کرد: در این بازه زمانی، بیش از ۱۴۳ هزار تُن کالا به ارزش نزدیک به ۵۲۳ میلیون دلار از مسیر گمرکات استان وارد کشور شده و میزان واردات قطعی این دوره حدود ۶۷ هزار تُن به ارزش ۲۳۷ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۲۵۵ درصد و از لحاظ ارزش دلاری ۵۸ درصد افزایش یافته است.




نظر شما