۷ مهر ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۶
اسپانیا عبور سلاح‌های آمریکایی به سرزمین‌های اشغالی از طریق ۲ پایگاه این کشور را ممنوع کرد

اسپانیا عبور سلاح‌های آمریکایی به سرزمین‌های اشغالی از طریق ۲ پایگاه این کشور را ممنوع کرد

دولت اسپانیا در چارچوب تدابیر جلوگیری از ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی، استفاده آمریکا از پایگاه‌های روتا (Rota) و مورون (Morón) برای ارسال سلاح به سرزمین‌های اشغالی را ممنوع کرد.

به گزارش بازار از روزنامه ال پائیس، طبق گزارش کمیته مشترک اسپانیایی-آمریکایی (Comité Conjunto Hispano-Norteamericano)، دولت اسپانیا استفاده ایالات متحده از پایگاه‌های نظامی خود در روتا (کادیز) و مورون (سِویا) برای ارسال سلاح به رژیم اسرائیل را ممنوع کرد.

دولت «پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا، هفته گذشته نیز از لغو قراردادهای چند میلیون دلاری با رژیم اسرائیل و تحریم تسلیحاتی تل‌آویو خبر داد.

اسپانیا با این اقدام، عبور «هواپیماها یا کشتی‌های آمریکایی حامل سلاح، مهمات یا تجهیزات نظامی، چه آنهایی که به طور مستقیم به اسرائیل می‌روند و چه آنهایی که مقصد نهایی آنها پس از توقفی میان‌راهی در آنجاست» را مسدود می‌کند.

طبق اعلام منابعی در کمیته مشترک اسپانیایی- آمریکایی، «روتا و مورون پایگاه‌هایی تحت حاکمیت اسپانیا و تحت فرماندهی یک افسر نظامی اسپانیایی هستند و هر اتفاقی که در آنجا می‌افتد باید با مجوز مقام‌های اسپانیایی باشد.»

بر اساس این گزارش، با این حال، نکات ظریفی در این ممنوعیت وجود دارد که آمریکا می‌تواند آنها را دور بزند: اسپانیا می‌تواند «پروازی از ایالات متحده به یک پایگاه آلمانی یا ایتالیایی را مجاز کند و از آنجا، سفر جدیدی به اسرائیل انجام دهد، بدون اینکه در برنامه پرواز اصلی آن گنجانده شود.» همچنین اسپانیا هواپیماها یا کشتی‌های حمل‌ونقل آمریکایی را که در پایگاه‌های این کشور توقف می‌کنند، بازرسی نمی‌کند. این منابع توضیح می‌دهند که این رویه «نتیجه معکوس خواهد داشت، زیرا رابطه میان متحدان بر اساس اعتماد است و در صورت کشف تخلف، این مناسبات به طور جدی آسیب خواهد دید.»

چند ماه پیش، شش فروند هواپیمای اف-۳۵ که توسط دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا به اسرائیل تحویل داده شده بود، از پرواز بر فراز پایگاه‌های روتا یا مورون خودداری کردند و در عوض از پایگاه نظامی ایالات متحده در آزور (Azores/ پرتغال) استفاده کردند.

در این گزارش آمده است: «این جنگنده‌ها که با نشان‌های نیروی هوایی اسرائیل که از قبل روی بدنه آنها نقاشی شده بود، وارد شده بودند، طبق منابع مختلف، قبل از پرواز از تنگه جبل الطارق، در جزایر آزور توقف کردند.»

برای جلوگیری از تیره‌تر شدن بیشتر روابط میان واشنگتن و مادرید، دولت اسپانیا مطابق با پیمان مادرید ۱۹۵۳ و توافق‌نامه دفاعی ۱۹۸۸، تلاش کرده است از پرداختن به وضعیت این دو پایگاه خودداری کند. با این حال، یک سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور (۹ سپتامبر/ ۱۸ شهریور) اظهار داشت که اقدامات اعلام شده توسط سانچز برای فشار بر «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی «عمیقا نگران‌کننده» است.

روابط دیپلماتیک میان دو کشور آمریکا و اسپانیا به ویژه با درگیری بر سر هزینه‌های ناتو، جنجال بر سر قراردادهای هواوی، تعرفه‌ها و جنگ غزه رو به وخامت رفته است.

طبق گزارش ال پائیس، ماده‌ای که مجوز پروازهایی با «محموله یا مسافر بحث‌برانگیز» را الزامی می‌کند، پیش از این در موارد متعددی اعمال شده است. یکی از جنجالی‌ترین موارد در ژوئن ۲۰۰۲ بود، زمانی که واشنگتن درخواست اجازه توقف هواپیماهایی در پایگاه‌های اسپانیا را داد که زندانیان افغان را به زندان غیرقانونی گوانتانامو منتقل می‌کردند.

کد خبر: ۳۶۷٬۳۵۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha