به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، «عباس علی آبادی» افزود: هیچ یک از این موارد راهکار عبور از پیک نیست بلکه به نوعی گول زدن به خود است.
وی همچنین اظهارداشت: از پیک عبور کردن اول از همه اصلاح اقتصاد برق را نیاز دارد.
مدیرعامل شرکت مپنا با تاکید بر اینکه مردم باید برق را اقتصادی مصرف کنند، گفت: امروز مصرف برق در ایران بیش از تمام استانداردهای دنیاست.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مصرف برق در کشور اقتصادی نیست، افزود: در حال حاضر برق در مملکت به قیمت ۵۰ تا ۶۰ تومان به مردم فروخته می شود که این روش به هیچ وجه مورد تائید نیست چرا که در این شرایط انرژی بی محابا مصرف میشود و افراد قدر انرژی را نمیدانند.
وی اظهارداشت: هرسال سه تا چهار هزار مگاوات نیروگاه در کشور اضافه و همینطور در تابستان به یکسری صنایع و کارخانجات گفته می شود برق مصرف نکنند بعد اعلام می کنند از پیک عبور کرده ایم.
علی آبادی به رادیو اقتصاد گفت: برای رد شدن از پیک باید مسئله را بصورت اساسی برطرف کرد.
مدیر عامل گروه مپنا افزود: هرسال چند هزار مگاوات نیروگاه در مملکت ساخته می شود و تا پایان امسال نیز بیش از ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه دیگر در کشور اضافه می شود.
وی اظهارداشت: من به عنوان یک نیروگاه ساز طرفدار این کار نیستم.
علی آبادی با اشاره به اینکه کشور باید بتواند برق را به منطقه صادر کند، گفت: هر سال باید۵ تا ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه در کشور بسازیم به عنوان هاب انرژی منطقه و برق به پاکستان، افغانستان، عراق، ترکیه و غیره صادر کنیم چون صاحب فناوری و منابع اولیه تولید انرژی هستیم بنابراین نگاه اساسی باید این باشد نه تامین پیک سال آینده !.
وی افزود: تامین پیک سال آینده اشتباه ترین استراتژی که از سال های گذشته در کشور دنبال شده است.
مدیرعامل شرکت مپنا اظهارداشت: خوشبختانه مپنا با تمام شرکت های بین المللی ارتباط خود را حفظ کرده است.
وی ادامه داد: شرکت های بین المللی امروز به ارتباط با مپنا نیاز دارند و مپنا به آنان محتاج نیست.
علی آبادی بیان داشت: بسیاری از شرکت های پیشرو دنیا حتی در خود آمریکا امروز علاقه مند به همکاری با مپنا هستند.
وی ادامه داد: مپنا به عنوان یک بنگاه صنعتی در حال انجام فعالیت های دقیق علمی در سطح جهانی برای رفع نیاز های مردم در حوزه های مختلف است.
مدیرعامل شرکت مپنا گفت: هرکسی در برابر فعالیت های این بنگاه بایستد ضد مردم و مردم دنیا هم این قضیه را به خوبی می فهمند.
وی افزود: مپنا سال ها در بورس حضور دارد و یکی از شرکت های تراز اول این بازار است.
علی آبادی بیان داشت: شرکت مپنا با نماد «رمپنا» و همینطور یکی از نیروگاه های متعلق به این شرکت با نماد «رب مپنا » در بورس حضور دارد.
وی ادامه داد: بزودی بنا داریم فهرستی از نیروگاه های مپنا را در بورس عرضه کنیم.
مدیرعامل شرکت مپنا گفت: این شرکت بزودی سهام هلدینگ نیروگاهی خود را در بورس عرضه خواهد کرد منتها زمان بندی این عرضه مستلزم موافقت نهادهای مربوطه است.
وی با اشاره به اینکه ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه متعلق به خود مپناست، افزود: بنا داریم تمامی نیروگاه های مربوطه را در بورس عرضه کنیم تا بتوانیم از سرمایه های خرد مردم که جذب می شود برنامه های آینده شرکت را توسعه دهیم.
علی آبادی تصریح کرد: تبدیل برق به کالا یکی از کارهای خوبی که باید در کشور انجام شود.
وی به رادیو اقتصاد گفت:بزرگترین فرصت و رانت در کشور برای تمامی سرمایه گذاران رفتن به سمت تبدیل برق به کالاست.
مدیرعامل شرکت مپنا افزود: تبدیل برق به کالا برای کشور فرصت بسیار خوبی است چون سرمایه گذاری عظیمی در زمینه تبدیل برق انجام شده است.
وی تصریح کرد: بیش از ۸۵ هزار مگاوات نیروگاه در کشور آماده کار و ۱۶ تا ۱۷ هزار مگاوات در دست احداث است.
علی آبادی گفت: اگر برق درست مصرف شود کمتر از ۵۰ هزار مگاوات برای مصرف داخل کفایت می کند و بقیه برق تولیدی در کشور را می توان به کالا تبدیل کرد.
وی در برنامه رهیافت افزود: برق گنج بزرگی در کشور است که معطل مانده است.
مدیرعامل مپنا اظهارداشت: این شرکت بنا دارد نیروگاه های خود را در بورس عرضه و منابع حاصل را برای سرمایه گذاری در تبدیل برق به کالا هزینه کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تامین تجهیزات صنعت نفت نخستین راهبرد شرکت مپناست.
علی آبادی افزود: برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی بیش از چهار تا پنج سال است که پیشنهاد می دهیم.
وی تصریح کرد: مپنا آمادگی دارد ثروت، سرمایه و توان خود را برای توسعه این میدان که مرزی ترین میدان گازی ایران با قطر است را به انجام برساند.
مدیرعامل شرکت مپنا گفت: نیروگاه غرب کارون از سوی شرکت مپنا اجرا شده و تاکنون دو واحد از این نیروگاه در مدار بهره برداری قرار گرفته است.
وی افزود: این نیروگاه با هدف تامین برق مورد نیاز برای توسعه میادین غرب کارون احداث شده است.
علی آبادی بیان داشت: این شرکت ۳۰۰ میلیون یورو برای احداث نیروگاه مزبور سرمایه گذاری کرده است.
وی در ادامه یادآورشد: جدا از این مپنا در حوزه توسعه میدان های نفتی پارسی و پرنج و همچنین میدان نفتی دانان در حال فعالیت است.
نظر شما