۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۹
کاسبی کشورهای غربی از صنعت مهاجرستیزی

کاسبی کشورهای غربی از صنعت مهاجرستیزی

تعداد ۵۸ هزار زندانی از مهاجران غیرقانونی در بازداشتند و گزارش‌هایی از ازدحام بیش از حد، غذای نامناسب و مشکلات دسترسی به خدمات پزشکی و حقوقی در آنها منتشر شده است.

به گزارش بازار به نقل از فرهیختگان، برآوردهای جدید جمعیت مهاجران غیرمجاز در ایالات متحده رویدادهای پس از اواسط سال ۲۰۲۲ را دربرنمی‌گیرد. با این حال، براساس چندین منبع داده جایگزین، احتمال می‌رود تعداد مهاجران غیرقانونی طی دو سال گذشته افزایش یافته باشد.

به‌عنوان نمونه برخورد با مهاجران در مرزهای آمریکا در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به رکورد بی‌سابقه‌ای رسید و تعداد متقاضیان منتظر بررسی درخواست پناهندگی تا پایان سال ۲۰۲۳ حدود یک میلیون نفر افزایش یافت. علاوه بر اینها تا دسامبر ۲۰۲۳، نزدیک به ۵۰۰ هزار مهاجر جدید از طریق دو برنامه فدرال، شامل برنامه کوبایی، هائیتیایی، نیکاراگوئه‌ای و ونزوئلایی (CHNV) و طرح اتحاد برای اوکراین (U۴U)، به‌صورت مشروط وارد آمریکا شده‌اند. این گروه‌ها که معمولاً جزء مهاجران غیرمجاز محسوب می‌شدند، در برآوردهای سال ۲۰۲۲ جایگاهی نداشتند.

اگرچه این تازه‌واردان احتمالاً جمعیت مهاجران غیرقانونی را افزایش داده‌اند، اما هنوز میزان دقیق این رشد مشخص نیست. نمی‌توان این افراد را به‌سادگی به آمار موجود افزود؛ چراکه هر سال عده‌ای از مهاجران غیرقانونی کشور را ترک می‌کنند، برخی فوت می‌شوند و برخی نیز وضعیت قانونی دریافت می‌کنند. طبق برآوردهای جدید مرکز تحقیقات پیو و براساس نظرسنجی جامعه آمریکایی ۲۰۲۲، جمعیت مهاجران غیرقانونی در ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ به ۱۱ میلیون نفر افزایش ‌یافته است. این عدد در سال ۱۹۹۰ حدود ۳.۵ میلیون نفر بوده که در سال‌های اخیر به عدد ۱۱ میلیون نفر رسیده است.

مهاجران افغانستانی از ایران تا قلب اروپا

قبل از سال ۲۰۲۰ و پیش از تسلط جدی طالبان بر عرصه حاکمیتی در افغانستان، ترکیب جمعیت مهاجران افغانستانی در کشورهای مختلف به این صورت بود که آلمان میزبان حدود ۱۴۸ هزار نفر، استرالیا میزبان ۴۰ هزار نفر و فرانسه میزبان ۳۲ هزار نفر از این مهاجران بود. همچنین در استرالیا حدود ۱۱ هزار نفر، در انگلستان ۹ هزار نفر، در هند ۸ هزار نفر و در ایالات متحده آمریکا حدود ۲ هزار نفر مهاجر افغانستانی حضور داشتند. براساس برآوردهای کمیساریای سازمان ملل متحد، تا سال ۲۰۲۳ حدود ۸ میلیون و ۲۲۸ هزار نفر از اتباع افغانستان در پنج کشور همسایه پناهنده شده‌اند.

از این تعداد، تقریباً ۴.۵ میلیون نفر در ایران، ۳.۷ میلیون نفر در پاکستان، حدود ۱۱ هزار و ۷۰۰ نفر در ازبکستان، ۱۱ هزار نفر در تاجیکستان و ۵ هزار نفر در ترکمنستان زندگی می‌کنند. لازم به ذکر است این آمار تنها شامل کشورهای همسایه افغانستان است و جمعیت پناهندگان افغانستانی در سایر نقاط جهان در این رقم لحاظ نشده است.

فرصت‌های کوتاه‌مدت تا مشکلات بلندمدت

وقتی ناامنی در یک منطقه افزایش می‌یابد، علاوه بر ورود جمعیت قابل‌توجهی که نیازمند اشتغال، مسکن و خدمات مختلفند، ممکن است این مهاجرت‌ها در کوتاه‌مدت برای کشور مقصد مفید باشد؛ چراکه نیروی کار جوان و پرانگیزه‌ای را به بازار کار اضافه می‌کند. اما در بلندمدت، پذیرش این جمعیت‌ها با چالش‌های اجتماعی، فرهنگی، دینی و حتی امنیتی مواجه خواهد شد. مهاجرت نیروی جوان بدون همراهی خانواده معمولاً تأثیر قابل‌توجهی بر ترکیب جمعیت و ساختار جنسیتی جامعه میزبان دارد. اغلب مهاجران مردند و این موضوع باعث برهم‌خوردن تعادل جنسیتی در کشورهای مقصد می‌شود.

چنین پیامدهایی معمولاً به دنبال جنگ‌ها و درگیری‌ها رخ می‌دهد؛ مانند بحران اوکراین که منجر به آوارگی حدود پنج میلیون نفر و بحران سوریه با حدود ۶ میلیون آواره شده است. همچنین در افغانستان با افزایش فشارهای ناشی از گروه‌های تروریستی مانند داعش، حجم مهاجران افزایش یافته و این موضوع بار سنگینی بر کشورهای همسایه و مقصد وارد می‌کند.

کاسبی کشورهای غربی از صنعت مهاجرستیزی

کد خبر: ۳۵۵٬۰۴۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha