۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۵
درخواست موشک برای اسرائیل؛ آمریکا از عربستان و امارات هم کمک خواست!
میدل ایست آی فاش کرد؛

درخواست موشک برای اسرائیل؛ آمریکا از عربستان و امارات هم کمک خواست!

در جریان جنگ علیه ایران، آمریکا از عربستان خواست که موشک‌های رهگیر تاد را در اختیار اسرائیل بگذارد؛ اما ریاض رد کرد.

به گزارش بازار، میدل ایست آی نوشت: اسرائیل در ماه ژوئن، همزمان با اصابت موشک‌های بالستیک ایرانی به شهرهایش، با کمبود رهگیرهای سامانه دفاعی «تاد» (THAAD) مواجه شده بود.

در ادامه این مطلب آمده است: در آن زمان، آمریکا از عربستان سعودی خواست تا بخشی از رهگیرهایش را در اختیار متحد نیازمندش قرار دهد، اما پاسخ ریاض «نه» بود. دو مقام آمریکایی آگاه از این گفتگوها این موضوع را به وب‌سایت «میدل‌ایست‌آی» اعلام کردند.

یکی از این مقامات به میدل‌ایست‌آی گفت: «در طول جنگ، از همه خواستیم که کمک کنند. وقتی جواب نداد، وارد مرحله معامله شدیم. این تلاش فقط متوجه یک کشور نبود.»

با این حال، عربستان سعودی از موقعیت خوبی برای کمک به اسرائیل برخوردار بود. مقامات آمریکایی نیز همواره تأکید کرده‌اند که ایران نه فقط برای اسرائیل بلکه برای خودشان نیز تهدید محسوب می‌شود.

آمریکا از مدت‌ها پیش سامانه‌های دفاع هوایی را در این کشور نفت‌خیز مستقر کرده، کشوری که تا همین اواخر هدف حملات موشکی و پهپادی حوثی‌ها بود.

در حالی‌که جنگ میان ایران و اسرائیل ادامه داشت، عربستان خود را برای دریافت نخستین سامانه «تاد» خریداری‌شده از محل منابع مالی حاکمیتی‌اش آماده می‌کرد. در واقع، ارتش عربستان این سامانه را در تاریخ سوم ژوئیه افتتاح کرد؛ تنها ۹ روز پس از آنکه ایران و اسرائیل به آتش‌بس رسیدند.

اندکی پیش از این افتتاح، مقامات آمریکایی نگران بودند که یک حمله موشکی عظیم از سوی ایران به اسرائیل، ذخایر رهگیرهای آمریکا را به سطحی «وحشتناک» کاهش دهد.

میدل‌ایست‌آی نخستین رسانه‌ای بود که گزارش داد اسرائیل به‌سرعت در حال مصرف ذخایر رهگیرهای موشکی بالستیک آمریکا و همچنین موشک‌های «ارو» (Arrow) خودش است. روزنامه‌های «وال‌استریت ژورنال» و «گاردین» بعداً این گزارش را تأیید کردند.

گاردین در گزارشی در ماه ژوئیه نوشت که پس از پایان درگیری، تنها حدود ۲۵ درصد از موشک‌های رهگیر پاتریوت در انبارهای آمریکا باقی مانده بود؛ عددی که برنامه‌ریزان پنتاگون آن را حداقل لازم برای تأمین همه عملیات نظامی جهانی آمریکا می‌دانند. یکی از مقامات آمریکایی این عدد طبقه‌بندی‌شده را به میدل‌ایست‌آی تأیید کرد.

آمریکا همچنین از موشک‌های «استاندارد-۳» (SM-۳) نصب‌شده بر ناوشکن‌های کلاس «آرلی برک» برای دفاع از اسرائیل استفاده کرد.

با وجود این‌که سامانه دفاع هوایی سه‌لایه‌ای اسرائیل با قدرت آتش اضافه‌شده آمریکا پشتیبانی می‌شد، ایران توانست تا لحظه آتش‌بس، موشک‌هایی را به شهرهای اسرائیل پرتاب کند.

روزنامه تلگراف گزارش داد که موشک‌های ایرانی به‌طور مستقیم به پنج پایگاه نظامی اسرائیل اصابت کردند.

تحلیل‌گران می‌گویند سامانه‌های دفاعی آمریکا و اسرائیل عملکردی بهتر از حد انتظار داشتند، به‌ویژه با توجه به حجم آتشبارهای ایران. اما جمهوری اسلامی موفق شد از نقطه‌ضعف این سامانه‌ها بهره‌برداری کند، به‌ویژه با طولانی‌شدن درگیری.

«نقطه‌ضعف این سامانه‌ها این است که شما در معرض خطر تمام‌شدن ذخایر تسلیحاتی‌تان هستید. ما فقط تعداد محدودی رهگیر داریم و ظرفیت تولیدشان نیز محدود است.» این را داگلاس بیرکی، مدیر اجرایی مؤسسه مطالعات فضایی میچل، پیش‌تر به میدل‌ایست‌آی گفته بود.

در میانه کمبود موجودی، روزنامه وال‌استریت ژورنال روز جمعه گزارش داد که برخی مقامات آمریکایی حتی موضوع انتقال رهگیرهای «تاد» خریداری‌شده توسط عربستان سعودی به اسرائیل را مطرح کرده‌اند.

یکی از مقامات آمریکایی به میدل‌ایست‌آی تأیید کرد که این مذاکرات پس از آن آغاز شد که عربستان پیشنهادات مؤدبانه آمریکا و تلاش‌های معاملاتی را رد کرده بود.

هر دو مقام آمریکایی همچنین به میدل‌ایست‌آی گفتند که آمریکا از امارات متحده عربی نیز خواست تا بخشی از رهگیرهایش را با اسرائیل به اشتراک بگذارد. اما هیچ‌کدام تأیید نکردند که آیا امارات واقعاً چیزی ارسال کرده است یا نه.

امارات نخستین کشور غیرآمریکایی بود که سامانه «تاد» را خریداری و از سال ۲۰۱۶ فعال کرده است.

کارشناسان می‌گویند موفقیت ایران در نفوذ به سامانه‌های پیچیده دفاع هوایی اسرائیل، از چشم کشورهای حوزه خلیج فارس که دفاع هوایی‌شان ضعیف‌تر است، پنهان نمانده است.

کد خبر: ۳۵۴٬۷۷۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha