۲۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۴
دولت نباید به جای کمک، مانع تولید شود
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:

دولت نباید به جای کمک، مانع تولید شود

مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است، عملکرد برخی مدیران دولتی روند تولید را کند میکند.

به گزارش بازار به نقل از صدا و سیما، غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: ایران ظرفیت جهش تولید را دارد، اما مهم رفع موانع تولید ازسوی دولت است.

مصباحی مقدم در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا وسیما با تاکید براینکه تسهیل شرایط تولید از وظایف دولت است، گفت: ما رفتار برخی از مدیران دولتی را باعث کند شدن مسیر تولید میدانیم.

وی موضوع خام فروشی و صادرات مواد اولیه تولید را یکی از مشکلات سد راه تولید خواند و گفت: صادرکنندگان با اهداف اقتصادی خام فروشی می‌کنند، اما اگر همین مواد خام دراختیار تولیدکنندگان داخلی قرار بگیرد، ما شاهد بهبود شرایط تولید و جهش خواهیم بود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به شرایط تحریم و رکود در کشور گفت: این شرایط موجب شده ما دربخش‌هایی نتوانیم سرمایه گذاری گسترده کنیم، اما در همین شرایط هم، بخش‌هایی از فرصت استفاده، و سرمایه گذاری‌های خوبی کردند.

مصباحی مقدم بخش کشاورزی کشور با رشد ۷ و هشت دهم درصدی را از جمله این بخش‌ها خواند وگفت: بخش‌هایی از صنعت همچون لوازم خانگی، قطعه سازی و پوشاک نیز وضعیت مناسبی دارند.

وی همچنین با اشاره به موفقیت شرکت‌های دانش بنیان در کشور، گفت: تعدادی از شرکت‌های دانش بنیان تولیدات جدید و خوبی ارائه کردند که قابلیت صادرات هم دارد.

مصباحی مقدم بابیان اینکه دربرخی بخش‌های تولید هم شاهد مشکلاتی هستیم، گفت: نمیتوان حکم کلی داد، اما چشم انداز، چشم اندازی به نسبت خوب است.

بهترین بازار در اقتصاد ایران بازار سرمایه است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بازار بورس، به طور عمده روی مهمترین و بزرگترین شرکت‌های داخلی همچون شرکت‌های فولادی، پتروشیمی، پالایشگاهی و معدنی بنا شده است، گفت: از این جهت بهترین بازار در اقتصاد کشور ما همین بازار سرمایه است.

مصباحی مقدم با بیان اینکه بازار سرمایه طی سال گذشته شاهد یک رشد فوق العاده بوده است، گفت: شاخص‌ها مرتبط در حال رشد است و گاهی هم اصلاح می‌شود.

وی با اشاره به ورود جمعیت قابل توجهی از هموطنان به بازار بورس بدون تجربه و سابقه قبلی در ماه‌های اخیر، گفت: علت اساسی این است که نرخ سود بانکی نسبت به نرخ تورم بسیار پایین است و میتوان کوچ سرمایه‌های مردمی به بازار بورس را یک حسن خواند.

وی گفت: اقتصاد ایران بانک محور است، اما بعضی کشورها اقتصادشان بازار سرمایه محور است.

مصباحی مقدم با اعلام اینکه تا کنون حدود ۸۰ درصد اقتصاد ایران براساس بانک و ۲۰ درصد بازار سرمایه بوده، گفت: اگر منابع کوچ کند و بازار سرمایه جذابیت لازم را داشته باشد بهبود شرایط هم اتفاق خواهد افتاد.

وی افزود: شاخص‌های بازار سرمایه نشان دهنده وضعیت اقتصاد کل کشور نیست بلکه نشان دهنده سود و وضعیت مالی بخش خاصی از بنگاه‌های کشور است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت یکی دیگر از دلایل رشد بازار سرمایه را، افزایش قیمت دلار از ۳۸۰۰ تومان به حوالی ۲۰ هزار تومان خواند و گفت: عمده شرکت‌های بورسی صادراتی هستند و براساس ارزی که بدست می‌آورند ارزش گذاری می‌شوند.

مصباحی مقدم با بیان اینکه رشد سریع بازار سرمایه، میتواند باعث این نگرانی هم شود که نکند حباب صف شکل گرفته باشد، گفت: حباب صف در شرایطی شکل میگیرد که شرکت‌های بورسی از منابع کسب شده برای توسعه و سرمایه گذاری استفاده نکنند.

وی با بیان اینکه شرکت‌های بورسی و سازمان بورس خوب می‌دانند، که باید از این منابع جدید برای سرمایه گذاری‌های بیشتر استفاده کنند، گفت: مثلا اگر از منابع فروش سهام پالایشگاه خلیج فارس که بخش مهم آن متعلق به شرکت نفت است برای طراحی و ایجاد یک پالایشگاه دیگراستفاده شود، ارزش این سهام واقعی است و اگر این اتفاق نیفتند ارزش سهام همراه با حباب خواهد شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درخصوص برخی اظهار نظرها درخصوص وجود حباب در بازار سرمایه و احتمال شکست آن هم گفت: بعضی نظرها به دلیل عدم اشراف و احاطه به وضعیت بازار سرمایه و شرکت‌های فعال در بازار سرمایه است.

مصباحی مقدم در عین حال تاکید کرد، در بورس نمیتوان بدون دغدغه بود، بورس همیشه ریسک دارد و هموطنان توجه داشته باشند برای کاهش ریسک خود باید از کارگزارانی که تجربه بیشتری درمدیریت بازارسرمایه دارند، استفاده کنند.

کد خبر: ۳۵٬۴۵۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha