به گزارش بازار، حسینعلی محمدی روز چهارشنبه با اشاره به روند افزایشی دما، اظهار کرد: موج گرما و تداوم هوای گرم موجب افزایش پتانسیل حریق در جنگلها و مراتع استان شده است.
وی باهشدار به مسافران افزود: مردم و مسافران از برپایی آتش در طبیعت خودداری کنند و نسبت به مهار کامل آن اطمینان حاصل کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران خاطرنشان کرد: تمام نیروهای امدادی و خدماتی در حالت آمادهباش کامل قرار دارند در هنگام مواجهه با حریق اقدامات لازم انجام شود.
وی همچنین تصریح کرد: با آمادهباش نیروهای حفاظتی در جنگلها، محیط بانان محیطزیست و سایر نیروها بحث پایش جنگلها و نقاط کانونی حادثه خیز انجام میشود.
محمدی ادامه داد: پایش تیمهای یگان حفاظت منابعطبیعی و محیطزیست با همیازی دهیاران و شوراها در زمان گرمای شدید هوا و پایش عرصهها ادامه دارد.
وی همچنین افزود: در پایشهای مستمر درصورت بروز آتش در نقطه کانونی مهار شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران خواستار اجتناب از روشن کردن آتش در مراتع و مزارع و جنگلها شد و صرفهجویی و مدیریت بهینه مصرف انرژی را تاکید کرد.
محمدی با اشاره به احتمال وقوع سیلاب یخچالی در منطقه گزنک گفت: توجه به هشدارها و توصیهها در این خصوص ضرورت دارد.
استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند و در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالشهای مهم این استان محسوب میشود.
نظر شما