به گزارش بازار، بزرگترین مصرفکننده آب شرب کشور، کولرهای آبی هستند. با در نظر گرفتن نرخ مصرف آب کولر آبی بین ۳۰ تا ۴۵ لیتر در ساعت، حدود ۵۷۰ تا ۸۵۰ میلیون مترمکعب آب در تابستان (متوسط ۷۰۰ میلیون مترمکعب) توسط کولرهای آبی مصرف میشود که این میزان بیش از ۳ تا ۴.۵ برابر ظرفیت اسمی سد امیرکبیر (سد کرج) است. این میزان مصرف آب، معادل ۱.۵ برابر ظرفیت کل سدهای طالقان و کرج در زمان پرشدگی صد در صد خود است.
از میزان ۷.۶ میلیارد مترمکعب مصرف متوسط سالیانه آب شرب و بهداشت، حدود ۶۱ درصد آن معادل ۴.۶ میلیارد مترمکعب در سال صرف مصارف آب شهری میشود. از این میان، حدود ۳.۶ میلیارد مترمکعب (۷۷ درصد) صرف مصارف خانگی و بیش از یک میلیارد مترمکعب آب (۲۳ درصد) صرف مصارف غیرخانگی میگردد.
از متوسط ۷.۶ میلیارد مترمکعب آب در سال، تنها ۱.۴ میلیارد مترمکعب آن (بیش از ۱۸ درصد) آن مصرف میشود و مابقی ۶.۲ میلیارد مترمکعب (حدود ۸۲ درصد) آن عمدتاً به صورت فاضلاب تبدیل میشود.
مطالعات پژوهشکده مطالعات فناوری نشان میدهد که با تعویض کولرهای نسل قدیم با مدلهای بهرهور تا سال ۱۴۲۰، حدود ۸۵۰ میلیون دلار در بخش برق و ۱ میلیارد دلار در مصرف آب کشور صرفهجویی خواهد شد. چرا دولت حاضر است بیش از ۶ میلیارد دلار برای تأمین تنها ۲۸۰ میلیون مترمکعب (طرح نمکزدایی و انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به فلات مرکزی و استان خراسان رضوی) سرمایهگذاری کند، اما بزرگترین مصرفکننده آب شرب کشور با تکنولوژی بیش از شش دهه پیش، همچنان در پشتبامهای شهرها و روستاها جولان داده، بخش مهمی از امنیت آب شرب و امنیت انرژی کشور را میبلعد؟
نظر شما