سمیه شوریابی؛ بازار: آخرین روز کاری هفته با افزایش ۲۴۱۶۷ واحدی شاخص کل به اتمام رسید و در نهایت این نماگر در ارتفاع دو میلیون و ۷۸۵ هزار واحدی به کار خود پایان داد.
امروز در نهایت ارزش معاملات خرد ۵.۳ همت ثبت شد و از سوی حقیقیها ۳۷ میلیارد تومان پول وارد بازار شد و بیش از ۷۰ درصد از نمادهای بازار در محدوده مثبت معامله شدند.
همچنین نمادهای #وپاسار، #اهرم و #آلومینا صدرنشین ورود پول سهامداران خرد بودند و نمادهای #فزر، #خساپا و #فملی بیشترین حمایت را از سوی حقوقیها داشتند.
میتوان گفت صعود امروز بورس نشاندهنده افزایش تقاضا برای سهام برخی شرکتهای بزرگ و بهبود نسبی فضای کلی معاملات بود، کارشناسان بورسی، دلایل این رشد را در انتشار اخبار مثبت اقتصادی، ورود موج جدیدی از نقدینگی به بازار و رشد قیمتهای جهانی جستوجو میکنند در پی این تحولات، فضای خوشبینی در بین سهامداران تقویت شده و تحرکات خرید در بسیاری از نمادها مشهود بود؛ موضوعی که میتواند زمینهساز تداوم روند صعودی بورس در روزهای آینده شود.
از سوی دیگر از منظر ریسکهای کلان، تحولات ژئوپلیتیک در منطقه و تداوم تنشهای اقتصادی در سطح کلان کشور، سایه سنگینی بر فضای انتظارات سرمایهگذاران افکنده است.
در مجموع میتوان گفت روند صعودی شاخص کل در روزهای اخیر را بیشتر یک اصلاح تکنیکالی تلقی میشود تا آغاز یک موج صعودی پایدار. همچنین عبور پرقدرت و با حجم معاملات بالا از مقاومت ۲.۸۰۰.۰۰۰ واحد، اولین نشانه واقعی بازگشت اعتماد به بازار خواهد بود در غیر این صورت، ریسک بازگشت دوباره شاخص به حمایتهای پایینتر همچنان جدی است و سرمایهگذاران باید ضمن توجه به شرایط بنیادی صنایع و ریسکهای محیطی، از تصمیمات هیجانی در این شرایط اجتناب کنند.
پیش بینی بازار؛ چکاندن ماشه!؟
خبر فعال شدن مکانیزم ماشه تا ۱۰ شهریورماه به تعویق افتاد، همچنین دلار در کانال ۸۸ هزار تومان آرام گرفته، صندوقهای طلا با رنج منفی بسته شده و اخبار مثبت برگزاری مجامع در حال انتشار است، با این حال، حباب منفی صندوقهای اهرمی رکورد زده و این اتفاق به کلیت بازار سرایت کرده و دلیل این امر، رشد ضرایب اهرمی به دلیل عدم ابطال یونیت بوده که ریسک آنها را افزایش داده است.
اما در ادامه مسیر چه راهی در پیش داریم؟ شرایط سیاسی به ثبات رسیده، آرامش در رسانهها برقرار بوده، حداقل تا شهریورماه صحبتی از ریسک جدید نیست و دلار نیز باثبات شده است، دلیل قانعکنندهای برای ادامه ریزش بازار وجود ندارد و احتمال رشد لیدرها وجود دارد.
در هفته های اخیر همچنان شاهد عدم رشد دلار مبادله نسبت به دلار آزاد بودیم؛ طبیعتاً این موضوع می تواند برای شرکتهای صادرات محور در صنایع شیمیایی، فلزی و پالایشی اثر منفی داشته باشد اما صنایع ریالی که اخیراً افزایش نرخ معقول داشته اند از قبیل دارو، کشت و صنعت، سیمانی، شوینده از ثبات نرخ دلار نیما و ترجیحی بهره خواهند برد.
فعلا به سمت تاریخ کلیدی فعال شدن ماشه در آخر ماه آگوست در حرکت هستیم و سایه این ریسک کل بازار را در بر خواهد گرفت. با توجه به ریسک های جدی موجود بهتر است بیش از ۵۰ درصد سبد خود را به سهام اختصاص ندهید، این روزها محتاطانه عمل کردن و داشتن پرتفویی از دارایی های متنوع و کم ریسک قطعاً گزینه منطقی تری بنظر می آید.
نظر شما