به گزارش بازار، سید محمدرضا هاشمی روز سهشنبه در بازدید از سایت مرزی ماهیرود، ضمن تشریح روند بازگشت اتباع غیرمجاز افغانستانی، اظهار کرد: مرز ماهیرود نه تنها گلوگاهی برای تجارت، بلکه بستر تعامل انسانی و منطقهای جمهوری اسلامی ایران با کشور افغانستان است.
وی با اشاره به فراهمسازی شرایط بازگشت محترمانه اتباع غیرمجاز افغانستانی به کشورشان، گفت: به دستور وزیرکشور، مقدمات اجرای این طرح ملی از چند ماه گذشته آغاز شده و در مرز ماهیرود نیز زمینههای لازم برای خروج بار و اثاثیه اتباع با حفظ شأن انسانی و امنیت کامل فراهم شده است.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه روزانه بین ۶۰ تا ۷۰ کامیون حامل اثاثیه اتباع، از طریق مرز ماهیرود خارج می شوند، افزود: اگرچه خروج فیزیکی بیشتر افراد از مرزهای دوغارون و میلک انجام میشود، اما بخش مهمی از بار و وسایل آنها با وسایل نقلیه جمهوری اسلامی ایران به این نقطه مرزی منتقل شده و پس از آن توسط ناوگان حملونقل افغانستانی به داخل خاک آن کشور ارسال میگردد.
وی با اشاره به رضایتمندی اتباع افغانستانی از نحوه برخورد عوامل مرزبانی، ارتش و نیروهای مستقر در مرز ماهیرود، اظهار کرد: نگاه جمهوری اسلامی ایران به اتباع کشورهای همسایه، همواره بر مبنای اصول انسانی، اسلامی و کرامت بوده و در این زمینه هیچ تمایزی میان افراد قائل نیستیم.
هاشمی عنوان کرد: اتباعی که فاقد مدارک قانونی هستند، طبق ضوابط ملی باید به کشور خود بازگردند، اما این روند با حفظ احترام و رعایت موازین اخلاقی انجام میشود.
وی ادامه داد: اتباع مجاز دارای مدارک اقامتی معتبر همچنان در استان خراسان جنوبی همانند شهروندان ایرانی از خدمات متنوع بهرهمند هستند.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به سفر چند ماه گذشته خود به ولایت فراه و دیدار با والی این استان، گفت: در این سفر، چند تفاهمنامه مهم در حوزههای کشت فراسرزمینی، فرآوری معادن و گردشگری سلامت امضا شد که میتواند زمینهساز گسترش تعاملات اقتصادی و خدماتی بین دو طرف باشد.
وی همچنین از اقدامات والی فراه در محکومیت اقدامات رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر قدردانی کرد و افزود: وی در تماس تلفنی مستقیم، حمایت خود را از مردم مظلوم اعلام و بر همکاریهای منطقهای با ایران تأکید کردند.
هاشمی با بیان اینکه تکمیل راه ارتباطی ماهیرود - فراه یکی از اولویتهای راهبردی استان است، اظهار کرد: با پیگیری ادارهکل راه و شهرسازی و همراهی وزارت راه و شهرسازی، امیدواریم اجرای این مسیر مرزی با شتاب بیشتری پیش برود تا نقش راهبردی ماهیرود در ارتباطات منطقهای تقویت شود.
وی مرز ماهیرود را فرصتی طلایی برای توسعه تجارت با کشور افغانستان دانست و یادآور شد: در نیمه دوم سال گذشته، بیش از ۱.۷ میلیارد دلار صادرات از جمهوری اسلامی ایران به افغانستان انجام شد که ۳۸ درصد آن از مرز ماهیرود صورت گرفته است.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: طبق گزارش گمرک، در دو ماه نخست امسال نیز رشد ۴۲ درصدی صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته از این مرز ثبت شده که نشاندهنده ارتقای ظرفیت این گذرگاه اقتصادی است.
وی با اشاره به ظرفیتهای درمانی و تخصصی استان، گفت: خراسان جنوبی آمادگی کامل برای ارائه خدمات سلامت، درمان و بهداشت به اتباع کشور افغانستان را دارد و این موضوع نیز بهعنوان یکی از محورهای همکاری در چارچوب دیپلماسی سلامت دنبال خواهد شد.
نظر شما