به گزارش بازار، مجید جعفری روز سه شنبه افزود: آیین نامه تهیه نقشه مدیریت پذیر خاک در سال ۱۴۰۲ ابلاغ و اجرای این طرح به صورت آزمایشی در چند استان از جمله زنجان آغاز شد.
وی نقش این نقشهها را بسیار مهم خواند و ادامه داد: نقشههای مدیریت پذیر خاک، پایه و اساس تدوین الگوهای کشت، توصیههای کودی، برنامهریزی و سیاستگذاری برای کشتهای نوین و مدیریت منابع زمینی و آبی است.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی زنجان در ادامه با اشاره به وسعت گسترده اراضی کشاورزی استان، تصریح کرد: بر اساس آمار، وسعت زمینهای زراعی و باغی استان زنجان بیش از ۸۰۰ هزار هکتار است و حدود ۱۲۵ هزار هکتار از این اراضی جزو اراضی آبی محسوب میشود.
وی همچنین بر اهمیت به روزرسانی نقشههای مدیریت خاک تاکید کرد و گفت: در گذشته برای حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد اراضی کشاورزی استان، نقشههای خاکشناسی تهیه شده بود که نیازمند بازنگری و بروزرسانی است تا بتوان بهترین بهرهوری را از منابع خاک و آب داشت.
جعفری به اهمیت حمایتهای مالی و اعتباری برای تسریع در انجام پروژههای نقشهبرداری اشاره کرد و گفت: هزینه تهیه نقشه مدیریت پذیر خاک در هر هکتار حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون ریال است و سرعت بخشیدن به اجرای این طرح به حمایت جدی مالی نیاز دارد.
وی افزود: امسال با تخصیص اعتباری بالغ بر ۲۱ میلیارد ریال، اجرای این طرح در سطح هزار و ۲۲ هکتار از زمین های شهرستان سلطانیه در حال انجام است.
نظر شما