۲۳ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۶
احتمال انفجار بی سابقه قیمتی در نقره | آیا نقره مناسب سرمایه گذاری است؟
سیگنال خرید نقره صادر شد!

احتمال انفجار بی سابقه قیمتی در نقره | آیا نقره مناسب سرمایه گذاری است؟

نقره هنوز از سقف تاریخی‌اش فاصله دارد؛ اما اگر بخواهد مسیر طلا را برود، ممکن است تا ۱۰۰ دلار نیز صعود کند. آیا در آستانه جهشی بی سابقه در قیمت نقره هستیم؟

علیرضا مبصر؛ گروه بانک و بیمه: در حالی‌که طلا با عبور از مرز ۳۳۵۰ دلار، به رکوردهای تازه‌ای دست یافته و نگاه‌ها را بار دیگر به خود خیره کرده، نقره همچنان در محدوده‌ای پایین‌تر از سقف تاریخی خود درجا می‌زند. این دو فلز گرانبها که در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲، هم‌زمان به اوج قیمتی خود رسیده بودند، امروز مسیر متفاوتی را طی کرده‌اند؛ طلا با رشدی ۸۴ درصدی از سقف پیشین عبور کرده، اما نقره هنوز حدود ۲۳ درصد پایین‌تر از قله خود باقی مانده است.

با این حال، نشانه‌هایی از تغییر در حال پدیدار شدن است.
از یک‌سو، موج کمرنگ شدن سیاست‌های تعرفه‌ای در جهان، به‌ویژه پس از عقب‌نشینی آمریکا از بخشی از تعرفه‌های وضع‌شده، بار دیگر افق تجارت جهانی را روشن‌تر کرده است.
از سوی دیگر، پیش‌بینی‌ها از رشد مجدد اقتصاد جهانی در انتهای تابستان – به‌ویژه در حوزه تولید و مصرف صنعتی – می‌تواند تقاضا برای فلزاتی همچون نقره، مس و حتی پلاتین را افزایش دهد.

آیا نقره هنوز در فاز پیش‌شتاب قرار دارد؟ و اگر چنین است، آیا جهشی شبیه به طلا در انتظار آن خواهد بود؟

تحلیل تکنیکال نقره
کندل های تایم فریم هفتگی نقره به وضوح نشان دهنده قدرت روند صعودی نقره هستند پس از منظر تکنیکال در سرمایه گذاری در این دارایی تردیدی باقی نمی ماند.

نقره؛ عقب‌مانده‌ای با پتانسیل انفجار!

در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲، هر دو فلز گرانبهای طلا و نقره به سقف تاریخی خود رسیدند. طلا در آن زمان با ثبت قیمت ۱۸۲۶ دلار، به اوج قیمتی خود دست یافت و نقره نیز در همان بازه تا سطح ۴۹.۸۱ دلار پیش رفت. اما مسیر این دو فلز در سال‌های اخیر تفاوتی چشمگیر یافته است.

در حالی‌که طلا در روزهای اخیر با عبور از مرز ۳۳۵۰ دلار، بیش از ۸۳ درصد بالاتر از سقف تاریخی خود معامله می‌شود، نقره همچنان در محدوده ۳۸.۴۰ دلار قرار دارد؛ سطحی که حدود ۲۳ درصد پایین‌تر از قله تاریخی آن است. این فاصله معنادار، توجه تحلیلگران را به سمت یک سؤال ساده اما حیاتی جلب کرده:
اگر نقره هم بخواهد مانند طلا حرکت کند، به چه قیمتی خواهد رسید؟

پاسخ ساده است؛ اگر رشد ۸۳ درصدی طلا را به‌عنوان معیار قرار دهیم و آن را بر سقف تاریخی نقره اعمال کنیم، می‌توان انتظار داشت که نقره نیز تا حدود ۹۱.۵ دلار افزایش یابد. اما از آنجا که بازارها معمولاً با نوسان و تلورانس همراه‌اند، در یک برآورد محتاطانه‌تر با تلورانس ۱۰ درصدی، می‌توان بازه‌ای بین ۸۲ تا ۱۰۰ دلار را به‌عنوان محدوده هدف واقع‌بینانه برای نقره در نظر گرفت.
به بیان دیگر، اگر نقره بخواهد همان راهی را برود که طلا رفته، هنوز فضای قابل‌توجهی برای رشد دارد. از این منظر، می‌توان گفت که نقره نه‌تنها عقب‌مانده، بلکه شاید در آستانه یک جهش معنادار ایستاده است؛ جهشی که از مسیر مقایسه‌ با طلا، قابل قیمت‌گذاری و پیش‌بینی می‌شود.

این روشی که برای قیمت گذاری نقره از آن استفاده شده است صرفا الگو برداری شده از سابقه تاریخی طلا بوده و الزاما این اتفاق شاید رخ ندهد اما در دهه های گذشته این دو فلز ارزشمند در بسیاری از موارد همچون دوقلو های همسان رفتار های یکسانی داشته اند.

روشی که برای قیمت گذاری نقره از آن استفاده شده است صرفا الگو برداری شده از سابقه تاریخی طلا بوده و الزاما این اتفاق شاید رخ ندهد اما در دهه های گذشته این دو فلز ارزشمند در بسیاری از موارد همچون دوقلو های همسان رفتار های یکسانی داشته اند

مقایسه طلا و نقره
الگوهای قیمتی مشابه طلا و نقره از سال ۲۰۰۸، رشد فزاینده طلا و عقب ماندگی نقره از سقف تعیین شده کاملا در نمودار مشهود است

الگوهای مشابه طلا و نقره

در رفتار تاریخی بازارهای مالی، همواره یک الگو تکرار شده است: طلا زودتر حرکت می‌کند و نقره دیرتر، اما گاهی با شدت بیشتر وپر شتاب تر...
سرمایه‌گذاران در اولین واکنش‌های خود به نااطمینانی‌های اقتصادی، معمولاً به‌سراغ طلا می‌روند و این انتخاب بی‌دلیل نیست. طلا به‌دلیل نقدشوندگی بسیار بالا، بازار عمیق‌تر، و مقبولیت جهانی بیشتر، نخستین انتخاب سرمایه‌گذاران محافظه‌کار در زمان بحران است.

از سوی دیگر، اگر جزئی‌تر به موضوع نگاه کنیم، نقره از منظر کاربرد صنعتی و حتی تاریخی، چیزی از طلا کم ندارد. اما کمتر شناخته شدن این فلز در ذهن عمومی، باعث شده تا معمولاً در فاز دومِ ورود سرمایه‌ها مورد توجه قرار گیرد. با این حال، وقتی سرمایه‌گذاران به این باور برسند که طلا رشد خود را کرده، مسیر بعدی نقدینگی به‌سمت نقره خواهد بود. این الگو در سال ۲۰۱۱ به‌خوبی دیده شد؛ طلا زودتر صعود را آغاز کرد، اما نقره جهشی سریع و شارپی را در ادامه تجربه کرد و طی چند ماه از زیر ۲۰ دلار به بالای ۴۹ دلار رسید.

شواهدی از تکرار این روند در بازار امروز نیز قابل مشاهده است.
در یکی از مقالات پیشین «تحلیل بازار» که در ماه‌های گذشته با عنوان "نقره ۱۰۰ دلاری دیگر یک رویا نیست" منتشر شد، با استناد به داده‌های نموداری، پیش‌بینی شد که قیمت نقره از محدوده ۳۴ دلار می‌تواند تا حوالی ۴۰ دلار افزایش یابد؛ تحلیلی که مو به مو در بازار پیاده شد. برای آشنایی با دلایل بنیادی آن رشد، مخاطبان می‌توانند به همان مقاله رجوع کنند.

اکنون، پس از عبور موفق نقره از سطح ۳۸ دلار، پرسش جدیدی در حال شکل‌گیری است:

آیا بار دیگر شاهد ورود پول‌های سرگردان به بازار نقره خواهیم بود؟

و اگر چنین شود، آیا این بازار کوچک‌تر، همانند گذشته، میزبان یک جهش شدید دیگر خواهد بود؟ پاسخ این سوالات بر عهده خوانندگان عزیز...

آیا خرید نقره در ایران هم توصیه می شود؟

در یک کلام باید بگوییم فعلا خیر!
زیرا قیمت نقره در ایران وابسته به نرخ دلار نیز هست و اگر قصد خرید نقره را دارید صرفا به جای توجه به قیمت نقره جهانی به قیمت دلار نیز توجه کنید و در ایران ریسک دیگری نیز وجود دارد؛ آن هم این است که آیا نقره دارایی نقدشونده ای است یا خیر؟ اگر این موضوعات را مدنظر قرار داده اید با توجه به نرخ جهانی نقره، خرید آن منطقی است

کد خبر: ۳۵۲٬۲۲۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha