به گزارش بازار، سید احسان عسکری روز شنبه افزود: فاصله معناداری بین صادرات محققشده در سال گذشته و هدف تعیینشده برای امسال وجود دارد و باید با تحولی جدی در رویکردها، برای تحقق این هدف تلاش شود.
وی با تاکید بر لزوم برنامهریزی منسجم، شناسایی گلوگاهها و رفع موانع صادراتی افزود: زمان انفعال گذشته و حرکت بهسوی افزایش چندبرابری صادرات نیازمند هماهنگی میان دستگاههای اجرایی، اتاق بازرگانی، گمرک و بخش خصوصی است.
معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گلخانه را یکی از محورهای اصلی توسعه بخش کشاورزی دانست و گفت: با برنامه ریزی های انجام شده در توسعه روشهای نوین، گلخانههای این استان تجاریسازی خواهد شد.
وی با بیان اینکه سطح گلخانههای فعال استان ۱۰۲ واحد به مساحت ۳۷ هکتار است تاکید کرد: در این واحدهای تولیدی محصولاتی مانند سبزی و صیفی، بلوبری، گل رز، قارچ خوراکی، گلهای آپارتمانی و توت فرنگی تولید میشود.
عسکری با اشاره به اینکه سالیانه یکهزار و ۴۰۲ تن فلفل رنگی ، ۱۰۰ هزار شاخه گل رز تولیدی بهرهبرداران کهگیلویه و بویراحمد به خارج از کشور صادر میشود گفت: بخش کشاورزی و محصولات گلخانهای از جمله ظرفیتهای صادراتی استان است که به دلیل کیفیت بالا، قابلیت رقابت در بازارهای بینالمللی را دارد .
وی ادامه داد: با برنامهریزیهای انجام شده محصولات تولیدی در گلخانههای استان از روشهای سنتی برای توسعه صادرات و درآمدزایی بیشتر به روشهای نوین تجهیز خواهند شد.
عسکری با ابراز نگرانی از تأثیر خشکسالی بر فعالیتهای گلخانهای تصریح کرد: بازدیدهای اخیر از گلخانههای شهرک گل فدک نشان میدهد که کمبود آب، کیفیت محصولات را بهشدت تحت تأثیر قرار داده است و باید اقدامات فوری برای رفع این مشکل انجام شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد همچنین با اشاره به ظرفیت صادرات فلفل به روسیه، تأکید کرد: محصولات صادراتی باید از کیفیت ممتاز برخوردار باشند، موضوعی که در تولیدات کشاورزی استان بهخوبی مشهود است.
سالیانه ۱۶ میلیون و ۹۳۰ هزار شاخه گل رز ، ۷۹۲هزار گلدان بوتهای و درختچه ، ۱۲۵ هزار اصله نهال و ۲ هزار و ۹۰۴ تن سایر محصولات سبزی و صیفی در گلخانههای استان تولید میشود.
عسکری اعلام کرد : مجتمع پتروشیمی گچساران، بزرگترین طرح صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد بوده که با سرمایهگذاری حدود ۱/۳ میلیارد یورو به دست توانمند صنعتگران ایرانی و با پیگیری های مسئولین شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ایجاد شد.
وی افزود: این واحد صنعتی با دریافت گاز اتان از شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس بهبهان، سالانه یک میلیون تن اتیلن و ۸۴ هزار تن +c۳(برش پروپان و سنگینتر) تولید میکند که علاوه بر درآمدزایی و خلق ثروت، خوراک مجتمعهای واقع در مسیر خط لوله سراسری اتیلن غرب، همچنین مجتمعهای پتروشیمی ممسنی، دهدشت، بروجن، کازرون و پلیمر گچساران را نیز تأمین میکند.
عسکری با اشاره به کاهش تولید اتیلن از سوی این واحد صنعتی گفت: اگرچه ظرفیت اسمی این محصول یک میلیون تن در سال است، اما تولید واقعی کمتر از این میزان است و نیازمند پیگیری فوری با مسئولان پتروشیمی برای رفع مشکلات موجود است.
وی با بیان اینکه سالانه ۲۰ هزار مترمربع انواع محصولات صنایع دستی در کهگیلویه و بویراحمد تولید می شود گفت: صنایع دستی به عنوان یکی از مولفههای اصلی درآمدزایی در کهگیلویه و بویراحمد ، ظرفیتها و نیازهایی دارد که توجه به آن میتواند به بهبود وضعیت معیشتی مردم این استان کمک کند.
عسکری بر ضرورت توجه به صنایعدستی نیز تأکید کرد و گفت: لازم است چالشهای این حوزه شناسایی و برنامه عملیاتی برای رفع آنها تدوین شود، همچنین شرکتهای دانشبنیان باید با برگزاری نشستهای تخصصی به سمت صادرات هدایت شوند.
وی از اعلام آمادگی برای سرمایهگذاری در احداث سردخانههای سیار با ظرفیت ۵۰۰ تن خبر داد و افزود: این اقدام میتواند حلقه مفقوده زنجیره صادرات آبزیان استان را تکمیل کند.
عسکری با اشاره به اینکه این استان با تولید سالیانه ۲۳ هزار تن ماهی از قطبهای آبزیپروری جنوب کشور محسوب میشود اما تاکنون خوراک مورد نیاز بهرهبرداران از استانهای دیگر تامین می شود ابرازامیدواری کرد: احداث هفت واحد تولیدی خوراکی ماهی و یک کارخانه کنسروسازی از جمله طرحهای در دست اجرا در این استان است که تکمیل این طرحها میتواند افزون بر اشتغال مستقیم گامی برای کاهش قیمت تمامشده محصولات در استان باشد.
نظر شما