بازار؛ گروه راه و مسکن: مجید جودی در جمع خبرنگاران در حالی روند ارزیابی و بازسازی واحدهای آسیبدیده در تهران را مناسی ارزیابیس کرد و از واگذاری مسئولیت بازسازی در تهران به شهرداریها خبر داد و گفت که در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی ۴ هزار واحد مسکونی ارزیابی و صورتجلسه شد.
او تاکید کرد: از همان شروع تهاجم تحمیلی رژیم صهیونسیتی در مناطق مختلف چهارگانه شهر تهران مستقر شدیم و اکثر ارزیابیها انجام شده است. کمتر واحدی باقی مانده که هنوز ارزیابی نشده باشد؛ چون ما شماره تماس عمومی اعلام کرده بودیم و مردم وقتی تماس میگرفتند، بلافاصله ارزیابهای ما در منطقه حاضر میشدند.
برآوردهای اولیه نشان می دهد که برای تأمین هزینههای بازسازی بین ۳ تا ۴ همت (هزار میلیارد تومان) نیاز است
معاون بازسازی بنیاد مسکن در پاسخ به این پرسش که آیا آماری از میزان خسارات حملات رژیم صهیونسیتی به ایران وجود دارد؟ گفت: در کل کشور نزدیک به ۴ هزار واحد ارزیابی شدهاند. مجموع واحدهای احداثی حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ واحد مسکونی است و مابقی خسارات جزئیتر بودهاند، از جمله شکستگی شیشهها، در و پنجرهها تا تخریب کامل واحدها. بنابراین برآوردهای اولیه نشان می دهد که برای تأمین هزینههای بازسازی بین ۳ تا ۴ همت (هزار میلیارد تومان) نیاز است.
وی افزود: آواربرداری را در همان روزهای ابتدایی با راهبری وزارت راه و شهرسازی شروع کرده بودیم. برنامه بازسازی را تدوین کرده بودیم. همهچیز آماده بود که برای تصویب به دولت ارسال شود، اما در نهایت، دولت تصمیم گرفت این مسئولیت را به شهرداریها واگذار کند!
جودی افزود: هیچکدام از اقدامات قبلی از بین نرفته است. تمام کارشناسیهایی که انجام دادهایم، مورد پذیرش شهرداری قرار گرفته و همه این پروندهها بهصورت رسمی صورتجلسه و به مسئولین شهرداری مناطق تحویل داده شده است. شهرداری هم اکنون در حال اطلاعرسانی به مردم هستند.
بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همهچیز را حتی پرداختهای حمایتی به مردم در برنامه اولیه دیده بودیم. حالا اینکه در مدل جدید چه تغییراتی ایجاد شود، باید از مسئولان شهرداری پرسید
معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن درباره پیشبینیها و برآوردها گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همهچیز را حتی پرداختهای حمایتی به مردم در برنامه اولیه دیده بودیم. حالا اینکه در مدل جدید چه تغییراتی ایجاد شود، باید از مسئولان شهرداری پرسید.
وی درباره روند پیگیری از سوی مردم توضیح داد: کسانی که ارزیابیشان انجام شده میتوانند برای تشکیل پرونده به شهرداری مناطق خود مراجعه کنند. آن دسته از واحدهایی که هنوز ارزیابی نشدهاند – که تعدادشان بسیار کم و انگشتشمار است – باید به شهرداری منطقه مراجعه کرده تا راهنمایی و ارزیابی مجدد انجام شود.
معاون بازسازی بنیاد مسکن با بیان اینکه در کنار شهرداری هستیم، ادامه داد: چون تمام پروندههایی که ما ارزیابی کردهایم، تحویل شهرداری شده است. البته مدلی که ما تدوین کرده بودیم ممکن است با تغییر مجری (یعنی شهرداری) دچار اصلاح یا تغییراتی شود که آن دیگر در حوزه اختیارات ما نیست.
جودی اضافه کرد: با تصمیم اتخاذشده مقرر شده است بازسازی در تهران را شهرداری و در سطح استان هم استانداری پیگیری کنند. انشاءالله برنامهریزی مناسبی انجام میدهند و مطمئنم در سریعترین زمان ممکن، کار این مردم عزیز که واقعاً در این دوران ۱۲ روزه درخشیدند، به خوبی انجام خواهد شد.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه مردمی که ارزیابیهایشان انجام شده میتوانند برای تشکیل پرونده به شهرداریها مراجعه کنند، گفت: مالکان واحدهای انگشتشماری که ارزیابی نشدهاند نیز به شهرداری مناطق مراجعه کنند. ادامه کار را شهرداری مناطق بر عهده دارند.
نظر شما