به گزارش خبرنگار بازار، خسرو پیرهادی در جلسه کمیته برنامهریزی شهرستان آبادان که ظهر چهارشنبه در سالن غدیر فرمانداری برگزار شد، اظهار کرد: خشکسالی سال جاری که در منطقه و کشور شاهد آن هستیم، بیسابقه است. البته منطقه ما با شوری آب ناآشنا نیست و مردم نیز ذهنیتی نسبت به این معضل دارند.
وی افزود: نزدیک به دو ماه است که شرایط را با دقت رصد و آسیبشناسی کردیم و در تلاش برای رفع مشکلات هستیم با این حال، دستگاههای متولی اعلام کردند که بهدلیل مدیریت منابع برای فصل پاییز، امکان رهاسازی آب بدون دستور وزارتخانه وجود ندارد که این موضوع از سوی ما پذیرفتنی نبود.
فرماندار ویژه آبادان با اشاره به رایزنیهای مستمر برای حل این مسئله، گفت: در جلسات اعلام کردم که در آبادان، آب به معنای حیات مردم است و برخی تصور میکردند این مسئله بزرگنمایی است در حالیکه واقعیتها را مطرح کردیم.
وی بر ضرورت برنامهریزی علمی و سرمایهگذاریهای بهرهور تأکید کرد و افزود: اگر در ۳۰ کیلومتری بالادست یا در میانههای بهمنشیر طراحی و اقدام لازم انجام میشد، اکنون شاهد این وضعیت بحرانی نبودیم.
پیرهادی با انتقاد از تأخیر در اعلام الگوی کشت، گفت: اگرچه اردیبهشتماه الگوی کشت ابلاغ شد اما ما از اسفندماه از وقوع خشکسالی مطلع بودیم. همه دستگاههایی که در شکلگیری این شرایط سهم دارند، باید پاسخگو باشند و درک مشترکی از مفهوم خشکسالی میان همه نهادها باید شکل بگیرد.
وی ادامه داد: در منطقه غرب کارون، کشت شلتوک و پرورش ماهی در اراضی وسیع چند هکتاری با مدل خشکسالی همخوانی ندارد و نیاز به مدیریت جدی دارد.
فرماندار ویژه آبادان با اشاره به جلسه شب گذشته با استاندار خوزستان گفت: استاندار تأکید کرد هیچگونه عذر و بهانهای پذیرفته نیست و مدیران باید خروجی ملموس ارائه دهند و وی در کنار مردم است.
وی یادآور شد: خوزستان بهترین مراکز تحقیقاتی و اجرایی در حوزه آب و کشاورزی را دارد اما وضعیت امروز ما نشان میدهد بهرهبرداری مناسبی صورت نگرفته است. در فرمانداری ویژه آبادان نیز به صورت ۲۴ ساعته برای رفع مشکلات حضور داریم.
پیرهادی همچنین به اعتبارات شهرستان در سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: از محل تملک داراییها، میزان اعتبار سال آینده ۴۶۰ میلیارد تومان است. همچنین ۲۰۵۰ میلیارد ریال و ۲۵۵۰ میلیارد ریال نیز از محل اعتبارات قانون استفاده متوازن تخصیص یافته است که در مجموع ۴۶۰۰ میلیارد ریال خواهد بود.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۴ تعداد ۷۱ پروژه در ۱۹ فصل مختلف از جمله انرژی، آب، آموزش و پرورش، زیرساختهای جادهای و ... تعریف شدهاند. در فصل حمل و نقل ۱۹ پروژه و در فصل آموزش و پرورش نیز ۱۱ پروژه تعریف شده است.
فرماندار ویژه آبادان افزود: در حوزه گردشگری نیز اعتبارات مناسبی در ردیف عمومی و موزه در نظر گرفته شده است.
وی تأکید کرد: به عنوان فرماندار جذب اعتبارات عمومی استان از طریق تعامل با مدیران کل استانی دنبال میکنم و در سطح ملی نیز با پیگیری نمایندگان مجلس به دنبال افزایش سهم آبادان از اعتبارات ملی هستیم.
نظر شما