۱۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۶
دامن زدن باد شدید به آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی کردستان| ۹۶۲ هکتار جنگل و مرتع سوخت

دامن زدن باد شدید به آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی کردستان| ۹۶۲ هکتار جنگل و مرتع سوخت

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: از ۲۸ اردیبهشت امسال تاکنون، ۹۶۲ هکتار از جنگل‌ها و مراتع استان طعمه آتش شده است.

به گزارش بازار، بهزاد شریفی‌پور روز چهارشنبه اظهار کرد: آتش‌سوزی‌های امسال از ۲۸ اردیبهشت آغاز شد که بی‌سابقه بوده است، در حالیکه در سال‌های گذشته در خردادماه نیز، هیچ آتش‌سوزی گزارش نشده بود.

وی افزود: امسال تاکنون ۸۸ فقره آتش‌سوزی رخ داده و ۹۶۲ هکتار از عرصه‌های طبیعی استان دچار حریق شده است که این آمار نسبت به سال گذشته روند افزایشی دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اضافه کرد: شهرستان‌های مریوان، بانه و سقز بیشترین تعداد آتش‌سوزی را ثبت کرده‌ و بانه، سقز و سنندج از نظر مساحت دچار بیشترین میزان آتش‌سوزی شده‌اند و امیدواریم با همکاری مردم و افزایش تجهیزات، بتوانیم از گسترش بیشتر این بحران جلوگیری کنیم.

به گفته شریفی‌پور، در پی تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین، استان کردستان شاهد افزایش قابل توجه آتش‌سوزی‌ها در عرصه‌های جنگلی و مرتعی به ویژه در منطقه زاگرس بوده است.

وی ادامه داد: این پدیده مخرب تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله بهره‌برداری بی‌رویه، پراکنش نامناسب بارندگی و خشکیدگی زودرس گیاهان مرتعی، تشدید شده است، ضمن اینکه به دلیل وزش بادهای شدید، آتش به سرعت گسترش یافته و ده‌ها هکتار از منابع طبیعی استان را در بر گرفته است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده، تغییر رژیم بارندگی از برف به باران در دهه گذشته، منجر به کاهش رطوبت خاک و غالب شدن گیاهان یک‌ساله بر گیاهان چندساله شده که این تغییر، زمینه را برای ایجاد و گسترش آتش‌سوزی‌ها فراهم کرده است.

شریفی‌پور یادآور شد: گستردگی حوزه‌های منابع طبیعی در استان کردستان که ۶۲ درصد از پهنه آن را شامل می‌شود، به ویژه در مناطق کوهستانی با توپوگرافی خشن، مدیریت و کنترل آتش‌سوزی‌ها را دشوارتر ساخته است.

وی تاکید کرد: به منظور مقابله با این بحران، نقشه‌ای با عنوان پهنه مدیریت خطر آتش‌سوزی در استان تدوین شده و نقشه‌ای از مناطق در معرض خطر طی سه دهه اخیر، در اختیار مدیران بحران شهرستان‌ها قرار گرفته است؛ همچنین، ۱۰۰ دیده‌بان در مناطق بحرانی مستقر شده و دوره‌های آموزشی مقابله با آتش‌سوزی برای سمن‌ها، مردم محلی، دیده‌بانان منابع طبیعی و گروه‌های مردمی برگزار شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: در زمینه تجهیزات هم امسال ۶۵ دستگاه دمنده تأمین و در اختیار دیده‌بانان و گروه‌های مردمی قرار گرفته است ولی با این حال، هنوز نیاز به تجهیزات بیشتر، به ویژه دمنده داریم و هر دمنده می‌تواند کار ۱۰ نفر را انجام دهد.

شریفی پور با بیان اینکه ایجاد آتش‌بار در مناطق حساس، از جمله دامنه آبیدر، نیز در کاهش بار آتش‌سوزی‌ها مؤثر بوده است، اضافه کرد: امسال، وزش بادهای شدید، عامل اصلی گسترش سریع آتش‌سوزی‌ها بوده است.

وی یادآور شد: از آنجا که ۹۵ درصد از آتش‌سوزی‌ها منشأ انسانی دارند و حدود ۷۰ درصد آن به صورت سهوی رخ می‌دهد، از کشاورزان، گردشگران و آحاد مردم درخواست می‌شود تا در زمان وزش باد از روشن کردن آتش و رها کردن آن در طبیعت خودداری کنند.

کد خبر: ۳۵۱٬۳۳۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha