۱۳ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۸
ضربه اتباع غیرمجاز به اقتصاد و سلبریتی های همیشه معترض!| لزوم توجه بیشتر به قوانین مهاجرت
بازار گزارش می هد؛

ضربه اتباع غیرمجاز به اقتصاد و سلبریتی های همیشه معترض!| لزوم توجه بیشتر به قوانین مهاجرت

در حالیکه وزارت کشور و نیروی انتظامی طی روزهای اخیر با مسئولیت پذیری مثال زدنی، مشغول بازداشت و اخراج اتباع غیرمجاز از کشور هستند، ظاهرا برخی سلبریتی های همیشه معترض، مشغول کارند!

بازار؛ گروه بین الملل: مساله نحوه برخورد با مهاجرین غیرقانونی افغان، به یکی از مهمترین معضلات پیش روی وزارت کشور به ویژه در دولت چهاردهم تبدیل شده است. فرآیند اخراج اتباع غیرقانونی مقیم ایران با شدت گرفتن اعتراضات عمومی در داخل کشور و ثبت برخی از جنجالی ترین پرونده های قضایی کشور به ویژه ارتکاب اعمال غیرانسانی از جمله قتل، خفت گیری و آدم ربایی از سوی برخی از این افراد، منجر به جریحه دار شدن احساسات عموم در کشور شد.

اما بر ملا شدن ارتباط تعداد قابل توجهی از مهاجرین غیرقانونی با خرابکاری ها و اقداماتی چون ساخت و پخش پهپادهای مهاجم متعلق به رژیم صهیونیستی که صراحتا مورد تایید «اسکندر مومنی» وزیر کشور نیز قرار گرفت، مقابله با ادامه حضور مهاجرین غیرقانونی افغان را وارد فازی جدید و سرسختانه کرد.

اعتراض سلبریتی های همیشه معترض به اخراج اتباع غیر مجاز!

با تشدید بازداشت مهاجرین غیرقانونی افغانستانی در ایران، برخی سلبریتی ها با راه اندازی پویشی اعتراضی، خواستار توقف عملیات بازداشت و اخراج این مهاجرین شدند! این در حالیست که اکثر این افراد، طی ۱۲ روز جنگ تحمیلی اسرائیل علیه ایران، به سادگی از جان باختن کودکان و زنان ایرانی گذشته و کوچکترین صدای اعتراضی از آنها برنخواست!

نگاهی به فهرست امضا کنندگان این کمپین، نام افرادی را نشان می دهد که پایه ثابت تمامی اقدامات اجتماعی – سیاسی جمهوری اسلامی ایران طی سال های اخیر بوده اند. این در حالیست که حتی «مرتضی امینی تبار» بازیگر افغانی الاصل سریال زخم کاری نیز طی مصاحبه ای در شهریور سال گذشته گفت: «تعداد افغان‌ها در ایران خیلی زیاد شده است و اینکه ایرانیان از حضور آنها خوشحال نیستند، حق دارند».

به گفته وزیر کشور، بسیاری از این عناصر که طی سال های اخیر وارد ایران شده اند، از ابتدا برای انجام خرابکاری های تروریستی توسط گروهک های بنیادگرا آموزش دیده و هدف آنها از حضور در ایران نیز چیزی جز این نبوده است

اعتراض این سلبریتی ها در حالی مطرح می شود که بسیاری از گزارش های رسانه ای طی ماه های اخیر، حاکی از حضور گسترده کلنی افغان های غیر مجاز در برخی محله های تهران یا استان هایی چون اصفهان و گیلان است.

از منظر اقتصادی، باید پذیرفت که شرایط کشور به هیچ روی توانایی پذیرش این تعداد تبعه بیگانه را ندارد؛ اتباعی که به سادگی در خاک ایران امرار معاش کرده و بدون پرداخت حتی یک ریال مالیات، از تمامی یارانه های بخش های مختلف همچون انرژی، بهداشت و درمان، آموزش و ... استفاده می کنند و بدون مجوز قانونی، همسفره یارانه های ملی ایرانیان شده اند

برخی از گزارش ها حتی از قرُق شدن کامل برخی روستاهای کشور توسط جمعیت اتباع بود که نگرانی های عمده ای را برای مردم ایجاد کرده بود. شکل گیری درگیری های اجتماعی میان شهروندان ایرانی و افغان ها از یک سو و معضلات امنیتی یاد شده از سوی این دسته از افراد از سوی دیگر، اخراج و ساماندهی اتباع غیرمجاز را به یکی از برنامه های اصلی اسکندر مومنی برای تصدی وزارت کشور در آغاز به کار دولت چهاردهم تبدیل شد؛ مساله ای که نشان می دهد مشکل حضور اتباع غیرمجاز بیگانه در کشور، به یکی از بحران های بزرگ اجتماعی تبدیل شده است.

مشکلات اقتصادی حاصل از حضور بی رویه اتباع بیگانه در کشور

پیش از هر چیز باید به این نکته اشاره کرد که کسی حق ندارد با حضور اتباعی که به شکل قانونی وارد کشور شده اند و تابع قوانین هستند و به عنوان نیروی کار در مسیر اقتصاد و سیاست های ایران اسلامی گام بر می دارند، مخالفت کند و نکته دیگر این که حضور بی رویه اتباع بیگانه در ایران، محصول سیاست های اشتباه و نگاه ایدئولوژیک بی پایه جریان های انحرافی سال های اخیر مبنی بر لزوم میزبانی بی رویه از اتباع افغانستان در ایران بوده است. این حضور بی رویه و غیر قانونی تاکنون، آسیب های زیادی به بدنه امنیت کشور وارد آورده است؛ افرادی که برخی از آنها همچون بمب های ساعتی در کوچه و خیابان های کشور در حال تردد هستند و وزارت کشور، هیچ آماری از آنها ندارد. حال آنکه به گفته وزیر کشور، بسیاری از این عناصر که طی سال های اخیر وارد ایران شده اند، از ابتدا برای انجام خرابکاری های تروریستی توسط گروهک های بنیادگرا آموزش دیده و هدف آنها از حضور در ایران نیز چیزی جز این نبوده است!

اما از منظر اقتصادی، باید پذیرفت که شرایط کشور به هیچ روی توانایی پذیرش این تعداد تبعه بیگانه را که محسبه نشده و غیر قانونی به ایران وارد شده اند، ندارد. اتباعی که به سادگی در خاک ایران امرار معاش کرده و بدون پرداخت حتی یک ریال مالیات، از تمامی یارانه های بخش های مختلف همچون انرژی، بهداشت و درمان، آموزش و ... استفاده می کنند و بدون مجوز قانونی، همسفره یارانه های ملی ایرانیان شده اند.

«ابوالفضل ابوترابی» نماینده نجف‌آباد و عضو کمیسیون امور داخلی مجلس شورای اسلامی نیز شهریور شال گذشته، با بیان اینکه جمعیت مهاجران افغانستانی حاضر در ایران حدود هفت میلیون نفر پیش‌بینی می‌شود، گفت: مهاجران افغانستانی سالانه ۲۱ میلیارد دلار برای ایران هزینه دارند

«سارا فلاحی» عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز شهریور ماه سال گذشته، در جریان تذکر شفاهی خود به وزارت کشور، وزارت امور خارجه و سازمان اطلاعات سپاه بابت مساله حضور اتباع غیرمجاز خارجی در ایران، با بیان اینکه امروز بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان صرف بین ۵ تا ۸ میلیون نفر تبعه خارجی می شود، گفت: آنها امروز به کلیدداران خانه های ایرانی تبدیل شده و بزرگ ترین خطر امروز این است که با ورود بی رویه و بی حساب و کتاب آنها تا عمق خانه های ما نفوذ کرده اند.

از سوی دیگر، سازمان ملی مهاجرت نیز در آمار سال گذشته خود، حجم پولی که اتباع افغانستانی از ایران خارج می‌کنند را پنج میلیارد دلار برآورد کرده است. «ابوالفضل ابوترابی» نماینده نجف‌آباد و عضو کمیسیون امور داخلی مجلس شورای اسلامی نیز شهریور شال گذشته، با بیان اینکه جمعیت مهاجران افغانستانی حاضر در ایران حدود هفت میلیون نفر پیش‌بینی می‌شود، گفت: «مهاجران افغانستانی سالانه ۲۱ میلیارد دلار برای ایران هزینه دارند.»

وی با بیان اینکه این اتباع حدود هفت میلیارد دلار یارانه پنهان استفاده می‌کنند،گفت: هفت میلیارد دلار از محل درآمدی خود از کشور خارج و هفت میلیارد دلار با سایر ایرانی‌ها در کشورهای دیگر، سرمایه‌گذاری مستقیم و غیرمستقیم دارند.

ابوترابی که این سخنان را در برنامه‌ای زنده با عنوان «پیامدهای اجتماعی حضور اتباع بیگانه در کشور» در شبکه خبر مطرح می‌کرد، اظهار داشت: «چهار میلیون و ۷۰۰ نفر اتباع مجاز سرشماری شده در کشور داریم که پیش‌بینی می‌شود تعداد اتباع خارجی مجاز و غیرمجاز در ایران، بین شش تا هفت میلیون نفر باشد». به گفته وی، این تعداد، بیشتر از جمعیت ۷۲ کشور جهان بوده که با این حساب، می توان میزان خسارت وارد آمده به زیرساخت های اقتصادی کشور را محاسبه کرد.

البته در اعلام تعداد مهاجران، امارهای متعددی مطرح شده که به عنوان مثال تعداد آنها را 8 تا 10 میلیون برآورد کرده است.

اگرچه هرگونه طرح بزرگ اجرایی مانند اخراج اتباع غیرقانونی آن هم در مقیاسی وسیع و ملی، ممکن است ایراداتی در نحوه اجرا به همراه داشته باشند؛ اما نه تنها بر خلاف ادعای سلبریتی های همیشه معترض، اجرای این طرح بزرگ خواست اکثریت جامعه بزرگ ایرانیان است؛ بلکه می بایست نهایت قدردانی را از وزارت محترم کشور و نیروی انتظامی به عمل آورد که به رغم درگیری با دغدغه جنگ با اسرائیل و لزوم حفظ امنیت و آرامش جامعه، مساله مهم اخراج اتباع غیرمجاز را از دستور کار خود حذف نکرده و به وظیفه ملی خود در صیانت از حقوق ملت ایران می پردازند.

در پایان باید گفت که شاید این اتفاقات فرصت مناسبی باشد برای بازنگری قوانین مهاجرت به ایران. حالا همه می دانیم مهاجرت صرفا یک پدیده اقتصادی و سیاسی نیست؛ بلکه می تواند به معضلی امنیتی بدل شود.

کد خبر: ۳۵۰٬۴۸۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha