به گزارش بازار، مجتبی شجاعی روز سهشنبه در نشست بررسی پیشرفت نیروگاههای مقیاس کوچک تربتحیدریه اظهار کرد: این نیروگاهها در بخشهای کشاورزی، خانگی و صنعتی بوده و امید میرود تا یک ماه آینده بتوان نیروگاههای مقیاس کوچک از انرژی تجدیدپذیر خورشیدی این شهرستان به شبکه سراسری برق متصل شود.
وی ادامه داد: همچنین دانشگاههای تربتحیدریه برای احداث ۲ نیروگاه برنامهریزیکرده اند که امید است با این اقدام ۶ مگاوات برق از انرژی پاک و تجدید پذیر تولید و به شبکه سراسری متصل شود.
فرماندار تربتحیدریه توصیه کرد جایگاههای سوخت، تالارهای پذیرایی، پاساژها و صنایع کوچک شهرستان هم برای تولید برق با احداث نیروگاههای مقیاس کوچک اقدام کنند.
شجاعی تصریح کرد: انتظار میرود نهادهای عمومی تربت حیدریه که در این زمینه وعدههایی دادهاند به قول خود برای تولید انرژی پاک بطور کامل عمل کنند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین فعالان حوزه صنعت تربت حیدریه برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر برنامهریزی کردهاند که مجموع ظرفیت پیش بینی شده توسط آنها حدود ۱۴ مگاوات بوده و منتظر آغاز احداث این نیروگاهها هستیم.
وی اضافه کرد: احداث نیروگاه از انرژی تجدیدپذیر در مقیاس کوچک جزو برنامههای اصلی استان خراسان رضوی بوده و این موضوع به صورت مستمر و هفتگی در شهرستان تربت حیدریه پیگیری و پایش میشود.
بر اساس برخی آمارها هم اکنون تربتحیدریه دارای ۱۱۸ هزار انشعاب برق بوده که از این تعداد ۹۰ هزار مشترک شهری و بقیه روستایی است و میزان مصرف برق شهرستان در زمان اوج بار ۱۱۵ مگاوات است.
همچنین با ۲ هزار کیلومتر خطوط هوایی شبکه فشار متوسط، هزار و ۲۰۰ کیلومتر شبکه فشار ضعیف، ۲ هزار دستگاه ترانسفورماتور و ۱۷ دستگاه پست زمینی به مشترکان تربت حیدریه خدمات داده میشود.
نیروگاه در حال تکمیل سیکل ترکیبی راشد تربت حیدریه نیز با ظرفیت نهایی ۵۴۶ مگاوات با ۲ واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی راهاندازی شده و بخش بخار ۱۸۰ مگاواتی آن هنوز آماده نشده است.
به گفته فرماندار تربت حیدریه تولید برق از انرژی تجدید پذیر در این شهرستان اگرچه اندک است اما چشم انداز توسعه آن امیدبخش خواهد بود.
گفتنی است یک مگاوات برق میتواند انرژی مورد نیاز حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ خانواده را تامین کند.
تربتحیدریه در فاصله ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد دارای مزیت نسبی در بخشهای مختلف اقتصادی بویژه کشاورزی است.
نظر شما