پیش‌بینی صعود چین به صدر جدول تولید تراشه تا سال ۲۰۳۰

پیش‌بینی صعود چین به صدر جدول تولید تراشه تا سال ۲۰۳۰

چین با پشت سر گذاشتن تایوان، رهبری تولید نیمه‌رساناها را به دست می‌گیرد.

به گزارش بازار، چین ممکن است تا سال ۲۰۳۰ به بزرگ‌ترین قطب تولید تراشه‌های نیمه‌رسانا در جهان تبدیل شود و با داشتن ۳۰ درصد ظرفیت بهره‌برداری جهانی، از تایوان نیز پیشی بگیرد. درحالی‌که تحریم‌های ایالات متحده همچنان مانعی جدی برای دسترسی شرکت‌های چینی به فناوری‌های پیشرفته ساخت تراشه به‌ شمار می‌روند.

طبق پیش‌بینی مؤسسه Yole Group، چین تا ۲۰۳۰ با سرمایه‌گذاری‌های گسترده در حوزه تولید داخلی نیمه‌رساناها به بزرگ‌ترین مرکز تولید تراشه در جهان تبدیل خواهد شد. درحال‌حاضر، تایوان با سهم ۲۳ درصدی در صدر تولید جهانی قرار دارد، سپس چین با ۲۱ درصد، کره‌جنوبی با ۱۹ درصد، ژاپن با ۱۳ درصد، آمریکا با ۱۰ درصد و اروپا با ۸ درصد قرار دارند. به گزارش Digitimes، این تغییر جایگاه عمدتاً نتیجه تلاش‌های دولت پکن برای خودکفایی در صنعت تراشه است.

سال ۲۰۲۴، تولید ویفر تراشه‌ها در چین به ۸ میلیون و ۸۵۰ هزار عدد در ماه رسید که نسبت به سال قبل ۱۵ درصد افزایش داشته است. انتظار می‌رود این عدد در سال ۲۰۲۵ به ۱۰ میلیون و ۱۰۰ هزار ویفر در ماه برسد. چین از طریق راه‌اندازی ۱۸ کارخانه جدید به این رشد دست یافته است؛ برای نمونه، شرکت Huahong Semiconductor، تولیدکننده مستقل ویفر در شانگهای، کارخانه تولید ویفر ۱۲ اینچی خود را در ووشی افتتاح و از ابتدای امسال تولید را آغاز کرده است.

در مقابل، آمریکا بااینکه بزرگ‌ترین مصرف‌کننده ویفر در جهان است و ۵۷ درصد تقاضای جهانی را به خود اختصاص داده، فقط ۱۰ درصد ظرفیت تولید را در اختیار دارد؛ بنابراین بخش بزرگی از نیاز خود را از کشورهای دیگر، مانند تایوان، چین و کره‌جنوبی، تأمین می‌کند. ژاپن و اروپا نیز عمدتاً به تولید داخلی خود وابسته‌اند و کشورهای دیگری مانند سنگاپور و مالزی درمجموع حدود ۶ درصد ظرفیت جهانی را در اختیار دارند.

گزارش Yole به پروژه‌های درحال ساخت در آمریکا ازجمله تأسیسات شرکت‌هایی نظیر TSMC، اینتل، سامسونگ و Texas Instruments اشاره‌ای نکرده است. همچنین سطح فناوری کارخانه‌های چینی نسبت به رقبای غربی نیز مشخص نشده، به‌ویژه که تحریم‌های صادراتی آمریکا مانع دسترسی چین به ابزارهای تولید تراشه‌های پیشرفته مانند EDA و لیتوگرافی محسوب می‌شوند.

کد خبر: ۳۵۰٬۰۵۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha