۴ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۸
کارتی که در جنگ ۱۲ روزه استفاده نشد؛ ۳۷ درصد از تجارت نفت دنیا وابسته به تنگه هرمز

کارتی که در جنگ ۱۲ روزه استفاده نشد؛ ۳۷ درصد از تجارت نفت دنیا وابسته به تنگه هرمز

طبق آمار موسسه کپلر، هم‌اکنون ۳۷.۴ درصد از تجارت نفت دنیا وابسته به تنگه هرمز است.

به گزارش بازار، با وجود افزایش تنش‌های ژئوپولیتیکی در خاورمیانه، جریان صادرات نفت و گاز از تنگه هرمز فعلاً پایدار مانده است. اما اهمیت راهبردی این مسیر برای بازار انرژی و مواد شیمیایی بسیار بالاست و هرگونه اختلال در آن، تأثیر شدیدی بر تجارت جهانی خواهد داشت. طبق آمار موسسه کپلر، هم‌اکنون ۳۷.۴ درصد از تجارت نفت دنیا

کارتی که در جنگ ۱۲ روزه استفاده نشد؛ ۳۷ درصد از تجارت نفت دنیا وابسته به تنگه هرمز

با وجود افزایش تنش‌های ژئوپولیتیکی در خاورمیانه، جریان صادرات نفت و گاز از تنگه هرمز فعلاً پایدار مانده است. اما اهمیت راهبردی این مسیر برای بازار انرژی و مواد شیمیایی بسیار بالاست و هرگونه اختلال در آن، تأثیر شدیدی بر تجارت جهانی خواهد داشت.

طبق آمار موسسه کپلر، هم‌اکنون ۳۷.۴ درصد از تجارت نفت دنیا وابسته به تنگه هرمز است.

🔹تجارت ۲۷.۶ درصد از محصولات معدنی، ۲۵.۸ درصد از مایعات و میعانات گازی و ۲۰.۲ درصد از گاز طبیعی مایع‌شده نیز از این مسیر می‌گذرد.

🔹در سال ۲۰۲۵، جریان نفت و محصولات نفتی از طریق این تنگه ۲۱ میلیون بشکه در روز بوده است

همچین ۱۴ درصد از جریان دریایی کالاها شامل محصولات پتروشیمی، مواد شیمیایی و نفتا از تنگه هرمز عبور می‌کند که میتوان با توجه به آمار ها سهم ۳ درصدی پلاستیک ها رسید.

نفت خام: بیش از یک‌سوم نفت دریابرد جهان از هرمز عبور می‌کند. ۸۸٪ آن به سمت آسیا می‌رود. گاز طبیعی (LNG): حدود ۲۰٪ از صادرات جهانی LNG از این مسیر است. آسیای شرقی بزرگ‌ترین متأثر خواهد بود. NGLها (پروپان، بوتان، اتان): ۲۵.۷٪ صادرات جهانی از MEG (خلیج فارس) انجام می‌شود؛ چین و هند مشتریان اصلی‌اند. محصولات پالایشی و شیمیایی (CPP و DPP): به‌ترتیب ۱۳.۶٪ و ۱۴.۵٪ از کل تجارت دریایی جهانی از این منطقه می‌گذرد. کاهش آن‌ها اروپا و آسیا را متأثر می‌کند. کود شیمیایی: صادرات به کشورهایی چون هند، چین و برزیل اهمیت دارد. واردات غذایی منطقه خلیج فارس: هرگونه اختلال در تنگه، امنیت غذایی آن‌ها را تهدید می‌کند (غلات، شکر و دانه‌های روغنی).

با آنکه احتمال مسدود شدن تنگه هرمز پایین ارزیابی می‌شود، پیامدهای آن می‌تواند بسیار سنگین باشد.

سهم جریان جهانی کالاهای دریایی که از تنگه هرمز در سال ۲۰۲۴ عبور می‌کنند (واردات + صادرات)

کارتی که در جنگ ۱۲ روزه استفاده نشد؛ ۳۷ درصد از تجارت نفت دنیا وابسته به تنگه هرمز

کد خبر: ۳۴۹٬۰۲۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha