۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۸
بانک جهانی: جنگ تجاری آمریکا رشد اقتصاد جهانی را کند کرده است

بانک جهانی: جنگ تجاری آمریکا رشد اقتصاد جهانی را کند کرده است

بانک جهانی با هشدار درباره کندی شدید رشد اقتصاد جهانی، سیاست‌های تجاری آمریکا را عامل اصلی این بحران دانست.

به گزارش بازار، بانک جهانی در گزارش جدید خود با هشدار درباره کندی شدید رشد اقتصاد جهانی، سیاست‌های تجاری آمریکا را عامل اصلی این بحران دانسته و خواستار تغییر فوری مسیر در تجارت جهانی شده است.

به گزارش ایبنا، نیویورک‌تایمز اعلام کرد بانک جهانی هشدار داده اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۵ با کندی چشم‌گیری مواجه خواهد شد؛ موضوعی که عمدتاً ناشی از سیاست‌های تجاری دولت آمریکا و افزایش تعرفه‌هاست. این نهاد بین‌المللی خواستار «اصلاح مسیر سریع» در سیاست‌های تجاری شده تا از کاهش استانداردهای زندگی جلوگیری شود.

طبق گزارش «چشم‌انداز اقتصادی جهان»، رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۵ تنها ۲.۳ درصد پیش‌بینی‌شده، درحالی‌که این رقم در سال گذشته ۲.۸ درصد بود. پیش‌بینی قبلی بانک جهانی در ژانویه ۲.۷ درصد بود.

جنگ تعرفه‌ای آمریکا؛ عامل اصلی رکود تدریجی

آمریکا در سال جاری میلادی تعرفه‌های ۱۰ درصدی بر واردات عمومی و تعرفه‌های ۵۰ درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم وضع کرده است. همچنین، تعرفه واردات کالاهای چینی ابتدا تا ۱۴۵ درصد افزایش یافت و سپس برای مذاکرات تجاری کاهش یافت. این سیاست‌ها موجب شد نرخ مؤثر تعرفه‌های آمریکا به بالاترین سطح در یک قرن گذشته برسد.

درحالی‌که مذاکرات تجاری میان آمریکا و چین در لندن ادامه دارد، بانک جهانی هشدار داده که بدون همکاری اقتصادی جهانی، رشد اقتصادی کشورهای درحال‌توسعه متوقف خواهد شد و دهه‌ی پیش‌رو ممکن است ضعیف‌ترین دهه از دهه ۱۹۶۰ باشد.

آمریکا و چین، دو اقتصاد در مسیر کندی رشد

براساس این گزارش، رشد اقتصادی آمریکا در سال جاری به ۱.۴ درصد کاهش خواهد یافت (نسبت به ۲.۸ درصد در سال ۲۰۲۴). چین نیز با کاهش صادرات به آمریکا و افت تقاضای جهانی، شاهد کندی رشد به ۴.۵ درصد خواهد بود. بااین‌حال، حمایت مالی دولت چین می‌تواند تا حدودی مصرف و سرمایه‌گذاری داخلی را تقویت کند.

هم‌زمان، صادرات چین به آمریکا در ماه می‌بیش از ۳۴ درصد نسبت به سال گذشته کاهش‌یافته است؛ این بیشترین افت از سال ۲۰۲۰ تاکنون است. این موضوع احتمالاً چین را به ازسرگیری مذاکرات تجاری با آمریکا ترغیب کرده است.

تورم منفی در چین؛ نشانه‌ای از نگرانی‌های اقتصادی

ادامه تنش‌های تجاری منجر به کاهش بیشتر قیمت‌ها در چین شده است. شاخص قیمت تولیدکننده در ماه می ۳.۳ درصد کاهش‌یافته که بیشترین افت سالانه در بیش از یک سال گذشته است. همچنین، شاخص قیمت مصرف‌کننده نیز ۰.۱ درصد افت داشته و برای چهارمین ماه پیاپی در محدوده منفی قرار دارد.

بانک جهانی پیشنهاد کرده است که کاهش تعرفه‌های جهانی به نصف، می‌تواند رشد اقتصادی را در دو سال آینده به میزان ۰.۲ درصد افزایش دهد. همچنین تأکید شده است که کشورهای درحال‌توسعه نیز باید موانع تجاری را کاهش دهند تا رشد اقتصادی تسریع شود.

بانک جهانی تأکید می‌کند که ادامه تنش‌های تجاری، رشد جهانی را تهدید می‌کند و همکاری اقتصادی، بهترین مسیر برای عبور از بحران‌های کنونی است. در غیر این صورت، استانداردهای زندگی در سراسر جهان با آسیب جدی مواجه خواهد شد.

کد خبر: ۳۴۶٬۶۳۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha