بازار؛ گروه راه و مسکن: حذف ارز یارانه ای لاستیک و خروج لاستیک از دریافت ارز دولتی این روزها باعث شده تا قیمت انواع لاستیک با افزایش قیمت مواجه شود. از هفتم خرداد ماه امسال ارز دولتی برای واردات لاستیک حذف و بر این اساس ارز تخصیصی به این گروه کالایی نیمایی شد. در همان روزها بود که وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامهای به رئیس هیات مدیره انجمن صنفی صنعت تایر اعلام کرد لاستیک و مواد اولیه لاستیک از گروه یک دریافت ارز، به گروه دو منتقل و بر این اساس ارز تخصیصی به این گروه، نیمایی شده است.
در واکنش به این اقدام بود که عبدالرضا صالحی دبیر انجمن تولیدکنندگان و واردکنندگان ماشینآلات سنگین معدنی و راهسازی اعلام کرد که در روزهای آینده حذف ارز دولتی از لاستیک احتمالا باعث افزایش قیمت لاستیک خواهد شد. همچنین به دلیل افزایش میزان تقاضا و کمبود مواد اولیه، تولید لاستیک نیز تا حدودی کمتر شده است؛ به طوری که کمبود لاستیک در بازار احساس میشود.
بعد از گذشت ماهها از بخشنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت شنیده ها حاکی از این است که قیمت لاستیک در بازار رو به افزایش گذاشت.
توزیع ۵۵۰ هزار حلقه لاستیک یارانه ای
در همین خصوص داریوش باقرجوان، مدیرکل دفتر حملونقل مسافری سازمان راهداری در گفت و گو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه در سال گذشته دو میلیون حلقه لاستیک یارانه ای توزیع شد گفت: در سال جاری و تاکنون ۵۵۰ هزار حلقه لاستیک دولتی و یارانه ای توزیع شده است و جای نگرانی نیست.
وی با اشاره به اینکه به هر حال پس از اینکه تصمیم بر این شد لاستیک و مواد اولیه لاستیک از گروه یک دریافت ارز، به گروه دو منتقل شود خبرهایی حاکی از رشد قیمت ها شنیده شد افزود: به هر حال با وجود لاستیک های یارانه ای این برنامه نتوانست قیمت ها را دستخوش تغییرات کند. اما به هر حال باید برنامه ای برای آینده از لحاظ تامین لاستیک رانندگان صورت گیرد تا دچار مشکل از لحاظ رشد قیمتها نشویم.
سازمان راهداری مخالفت خود را با حذف و کنار گذاشتن سامانه صدور حواله اعلام داشته است. چرا که با این سامانه می توان به راحتی اقدام به رصد کرد
وی با تاکید بر اینکه متاسفانه درصدد این هستند تا سامانه صدور حواله را کنار بگذارند گفت: سازمان راهداری مخالفت خود را با حذف و کنار گذاشتن سامانه صدور حواله اعلام داشته است. چرا که با این سامانه می توان به راحتی اقدام به رصد کرد.
باقر جوان تاکید کرد: به هر حال رشد قیمت لاستیک می تواند مشکلاتی جدی برای رانندگان ایجاد کند. چرا که قیمت لاستیک در بازار آزاد در حال تغییر قیمت است.
در نامه ای که در اردیبهشت ماه باقر جوان مدیر کل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، خطاب به مدیران کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان های سراسر کشور ارسال کرده بود عنوان شده بود: با عنایت به لزوم کاهش مراجعه حضوری مالکان ناوگان سنگین و نیمه سنگین جادهای جهت دریافت حواله لاستیک به منظور جلوگیری از شیوع و گسترش ویروس کرونا و همکاری دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات ، سامانه اینترنتی صدور حوله اینترنتی لاستیک راه اندازی شده است.
نظر شما