بازار؛ گروه استانها: قیمت شکر در سال ۹۹ حدود ۱۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت بنابراین حذف ارز دولتی برای تولیدکنندگان شکر و عدم تخصیص ارز نیمایی را میتوان ازجمله مهمترین عوامل گرانی شکر دانست.
اما موضوعی که در این راستا موجب اعتراض بسیاری از شهروندان شده این موضوع است که باوجود اعلام نرخهای مصوب برای فروش شکر در بازار چرا قیمت این محصول در نوسان بوده و از یک مغازه تا فروشگاه دیگر نوسان دارد؟
فروش بیش از قیمت مصوب
در همین رابطه یکی از خریداران اقلام خوراکی در بازار مصلی مشهد به خبرنگار بازار اظهار میکند: در این بازار باوجوداینکه گفته میشود نرخ شکر مصوب است اما از کیلویی ۶۷۰۰ تا ۹ هزار تومان نوسان دارد.
محسن سالاری میگوید: فروشندگان در این رابطه اظهار میکنند که نرخ شکر با دلار آزاد است و لذا هرچقدر دلار نوسان داشته باشد قیمت شکر هم متغیر است.
تنوع قیمت شکر
یکی دیگر از خریداران محصولات غذایی در این بازار به ما میگوید: قیمت هر کیلو شکر در برخی از فروشگاههای زنجیرهای به مبلغ شش هزار تومان عرضه میشود اما در بازار از کیلویی هشت الی ۹ هزار تومان بدون بستهبندی متغیر است.
نادر سلطانی بابیان اینکه قیمت متغیر برخی از کالاهای اساسی مانند شکر جای سؤال دارد اظهار میکند: ما هنوز معنای قیمت مصوب را که مسئولان اعلام میکنند برایمان مشخص نشده که این قیمت یعنی چی؟
وی بیان می کند: برای همه خریداران این سوال پیش می آید قیمت مصوب چرا تا این حد در بازار متغیر است؟
افتوخیز شکر
اواخر سال ۱۳۹۷ بهیکباره ارز با افزایش نرخ شکر روبهرو شد و نرخ این محصول در سطح سوپرمارکتها و خردهفروشیهای محلهها به حدود کیلویی ۱۰ هزار تومان رسید که این مسئله برای تولیدکنندگانی که از شکر در محصولات خود استفاده میکردند نیز مشکلاتی ایجاد کرد.
بهمن سال گذشته واردات شکر با ارز دولتی لغو و خرید این کالا از کشورهای دیگر با ارز نیمایی آغاز شد؛ اقدامی که در راستای حمایت از تولید داخل بود، اما عواقبی چون افزایش نرخ را به همراه داشت و حالا نبود ثبات قیمت یکبار دیگر موجب اعتراض شده است
پسازآن مسئولان مربوطه از انجام اقداماتی برای تأمین نیاز بازار از طریق تولید داخل و واردات خبر دادند که ازجمله آنها عرضه شکر با نرخ تنظیم بازاری ۳۵۰۰ تومانی بود مجموعه اقدامات انجامشده باعث آرام شدن بازار شکر و تعدیل قیمتها در خرداد سال گذشته در سطح بازار شد.
بهمن سال گذشته واردات شکر با ارز دولتی لغو و خرید این کالا از کشورهای دیگر با ارز نیمایی آغاز شد؛ اقدامی که در راستای حمایت از تولید داخل بود، اما عواقبی چون افزایش نرخ را به همراه داشت و حالا نبود ثبات قیمت یکبار دیگر موجب اعتراض مصر کنندگان شده است.
قیمت شکر کاهش مییابد
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در همین رابطه بابیان اینکه قیمت شکر در طی روزهای آینده کاهش و به تعادل خواهد رسید به بازار گفت: مقدار ۱۲ هزار تن شکر بهمنظور اختصاص و توزیع برای مصرف خانوادهها در استان تخصیصیافته است که بزدودی توزیع آن آغاز خواهد شد لذا با ورود این سهمیه به بازار بهطور حتم شاهد کاهش قیمت و یا تعدیل نرخ شکر در بازار خواهیم بود.
علی غفوری مقدم اضافه کرد: در حال حاضر سهمیهای برای شکر بهعنوان سهمیه صنف و صنعت و سهمیه خانوار داریم که در حال برنامهریزی برای توزیع هستیم.
کمبودی برای شکر نیست
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز بابیان اینکه تاکنون سهمیه شکر طرح تنظیم بازار به میزان زیادی در بین بخشهای صنف و صنعت استان توزیعشده اظهار کرد: آنچه در بازار عرضه میشود باقیمت مصوب شکر فاصله زیادی دارد که این موضوع در دست بررسی است.
علی رسولیان در توضیح قیمت ۹۰ هزار ریالی هر کیلوگرم شکر بستهبندیشده در بازار استان گفت: اگر بنا باشد که به بهانه بستهبندی شکر، قیمت آن افزایش یابد بهتر است سهمیه شکر به فروشگاههای مناطق محروم اختصاص یابد و صاحبان آنها شکر را بهصورت فلهای و به قیمت ۶۷ هزار ریال بفروش برسانند.
علت گرانی شکر این است که عدهای از این فضا سوءاستفاده میکنند و خلاف قانون کار انجام میدهند که مردم حتماً باید آن را اطلاع دهند
وی اضافه کرد: فروشگاهها یا صنوفی که کمترین تخلف را داشتهاند، باید شناساییشده و شکر در اختیار آنها قرار گیرد تا باقیمت مصوب عرضه کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی اعلام کرد : در همین راستا پیشنهادشده تا اتاق اصناف مشهد به کمک بسیج اصناف متعهد شوند که هزار تن شکر را به قیمت مصوب در بازار عرضه کنند.
سوءاستفاده از بازار
گرانی شکر موجب شد تا سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این رابطه موضع گرفته و با بیان اینکه کمبود شکر نداریم اعلام کند: بخش عمده شکر از محل تولید داخل تأمین میشود که از شهریورماه به بازار میآید.
محمدرضا کلامی در رابطه با کمبود شکر در بازار اظهار کرد: ما دو نوع شکر چغندری و نیشکری داریم و تقریباً از خرداد هرسال تا شهریور شکر وارداتی وجود دارد و کمبودی هم نیست.
وی بیان کرد: علت گرانی شکر این است که عدهای از این فضا سوءاستفاده میکنند و خلاف قانون کار انجام میدهند که مردم حتماً باید آن را اطلاع دهند؛ در حال حاضر در بازار شکر فضا رقابتی شده است.
نظر شما