به گزارش بازار، مجید آنجفی، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در برنامه تلویزیونی گفت: استاندار در هر استان مستقیم مسئول اجرای طرح الگوی کشت است، اما متاسفانه استان هایی داریم که خلاف آن کشت می شود. به عنوان مثال کشت پیاز در جنوب کرمان براساس مدلی که وجود داشت، سهم استان را ۹ هزارهکتار اعلام کردیم، درحالیکه امسال ۲۳ هزارهکتار کشت شد و همینامر موجب شد تعادل بازار برهم بزند.
به گفته وی، برای اجرای مصوبه الگوی کشت ابزار و الزامات لازم را نداریم و تنها برای اجرای آن یک سری امکانات مثل نهاده ها داریم که اگر کشاورزان الگو رعایت نکنند، از نهاده و خدمات محروم کنیم. اما ابزار و امکان ضعیف است چراکه کشاورزانی که مازاد بر الگوی کشت پیاز را کاشتند هیچ یک نهاده از ما دریافت نکردند.
آنجفی ادامه داد: در برنامه هفتم الگوی کشت دیده شده است، ستاد عالی الگوی کشت با ریاست معاونت رئیس جمهور باید تشکیل شود و آیین نامه تدوین شده و دبیری ستاد با وزارت جهاد است و ما کار را شروع کردیم.
معاون امور زراعت با بیان اینکه مشکلی در تولید گوجه فرنگی نداریم، افزود: تولید گوجه کشور پایدار است و کشاورز تحت فشار که به بازار برسد، اما مسئله حمل و نقل با چالش هایی روبروست که شوک به بازار وارد می کند.
معاون وزیر جهاد با بیان اینکه در تولید شکر به مرز خودکفایی نزدیک شده ایم، گفت: با توسعه کشت پاییزه و روش های کم آب به نوعی بدنبال پایداری تولید هستیم.
وی درباره آخرین وضعیت تولید محصولات کشاورزی بیان کرد: براساس آمار سالانه ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می شود که رقم قابل توجهی است و تاریخچه نشان می دهد به لحاظ اقلیم خشک در این سطح میتوانیم نیاز غذایی کشور را تامین کنیم و با افزایش بهره وری میتوانتولید را افزایش داد.
آنجفی با بیان اینکه توسعه سامانه های نوین آبیاری در حال توسعه است، گفت: کشور تحت پوشش سامانه نوین آبیاری قرار دارد و در روش های نوین آبیاری می توان تا ۸۰ درصد بهره وری را افزایش داد و از کمترین آب در دسترس باید بیشترین استفاده داشت. گفتنی است امسال با سخت ترین خشکسالی در ۵۰ سال اخیر مواجه هستیم که براساس اعلام وزارتنیرو ۲۴ میلیارد متر مکعب یعنی کمتر از یک سوم مورد نیاز آب در اختیارمان قرار میگیرد که با تغذیه مناسب باید این خلا را پرکنیم.
نظر شما