۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۰
دو دستگی بین سرمایه گذاران بورس| مثبت و منفی های بورس طبیعی است؟
بازار گزارش می دهد؛

دو دستگی بین سرمایه گذاران بورس| مثبت و منفی های بورس طبیعی است؟

بازار بورس کاملا دو جهت مختلف مثبت و منفی را دنبال می کنند بخشی از این مساله تحت تاثیر مسائل سیاسی و بخشی نیز دست های پنهان نوسان گیرها و بازارساز بورس است.

بازار؛ گروه بورس: بازار سرمایه همواره تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله شرایط اقتصادی، سیاست‌های مالی، و تحولات سیاسی قرار دارد. در روزهای اخیر، فضای عمومی بازار با نااطمینانی و نوسانات شدید همراه بوده است، به‌ویژه با توجه به مذاکرات جاری که نقش کلیدی در جهت‌دهی به رفتار سرمایه‌گذاران ایفا می‌کند. برخلاف روندهای گذشته که بازار عمدتاً با رویکردی مثبت به مذاکرات واکنش نشان می‌داد، این بار نگرانی‌ها و فشارهای منفی بر آن سایه افکنده است. در این نوشتار، تلاش شده است تا با بررسی دقیق تغییرات اخیر بازار، تأثیر جریان‌های پولی، روندهای احتمالی و نقش اخبار در تحولات اقتصادی، تصویری روشن از وضعیت کنونی ارائه شود.

بازار به نقطه‌ای حساس و پرتنش رسیده است؛ نااطمینانی و بلاتکلیفی در بالاترین سطح خود قرار دارد و شاهد تلاقی اخبار مثبت و منفی هستیم. در این شرایط، بازار با چشمان بسته به مذاکرات چشم دوخته است. با این حال، تفاوت قابل توجهی با دوره‌های گذشته وجود دارد. برخلاف دفعات قبل که بازار با دیدگاهی مثبت مذاکرات را دنبال می‌کرد، این بار وارد فاز جدیدی شده است. این تغییر در فضای عمومی بازار احتمالاً بر رفتار معاملات تأثیر خواهد گذاشت. در واقع، بازار تا انتهای اخبار منفی را رصد کرده و این وضعیت در قیمت‌ها منعکس شده است. در این میان، حتی کوچک‌ترین تغییر یا سیگنال مثبت می‌تواند روند چند روز اخیر را معکوس کند. از سوی دیگر، نوع خبرهای سیاسی در این دوره متفاوت به نظر می‌رسد و می‌توان انتظار داشت که تأثیر آن بر بازار خاص‌تر و محسوس‌تر باشد.

حسن کاظم‌زاده معتقد است که کسانی که دیدگاه مثبتی نسبت به مذاکرات دارند، بیشتر اخبار امیدوارکننده را برجسته می‌کنند. در حالی که مخالفان، بر جنبه‌های منفی تأکید دارند. در چنین فضایی، تحلیل‌های مبتنی بر منطق و داده‌های واقعی کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. این امر سبب نوسانات شدید در سهام و طلا شده است. در این میان، توجه به ارزش دارایی‌ها و اجتناب از هیجان در معاملات توصیه‌ای ثابت و ضروری است

حسن کاظم‌زاده، تحلیلگر بازار در گفت و گو با بازار گفت:« دلار در محدوده ۸۱ تا ۸۲ هزار تومان تثبیت شده است، در حالی که بازار منتظر اخبار بیشتی مذاکرات است. این شرایط باعث شد بخشی از افت صندوق‌های طلا که تحت تأثیر فروش هیجانی بود، جبران شود. در مجموع، طلا نیز با نوسانات مثبت و منفی درگیر است، که بخشی از آن ناشی از میزان بالای درگیری مردم با این دارایی است. اخبار نیز با جهت‌گیری منتشر می‌شود؛ کسانی که دیدگاه مثبتی نسبت به مذاکرات دارند، بیشتر اخبار امیدوارکننده را برجسته می‌کنند. در حالی که مخالفان، بر جنبه‌های منفی تأکید دارند. در چنین فضایی، تحلیل‌های مبتنی بر منطق و داده‌های واقعی کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. این امر سبب نوسانات شدید در سهام و طلا شده است. در این میان، توجه به ارزش دارایی‌ها و اجتناب از هیجان در معاملات توصیه‌ای ثابت و ضروری است، زیرا حجم بالایی از اخبار و شایعات صرفاً جهت‌دهی به تصمیمات معامله‌گران را هدف قرار داده‌اند.

او در ادامه افزود: در صورت انتشار اخبار مثبت از مذاکرات، ترس حاکم بر فعالان بورسی کاهش می‌یابد و بازار به شرایط نرمال خود بازمی‌گردد. احتمال شکل‌گیری یک پنیک شدید و افت سریع در بورس کم است، اما باید این سناریو را مدنظر داشت. نکته مهم این است که نباید صف‌های فروش در برخی نمادها باعث بی‌توجهی نسبت به سهامی با شرایط بنیادی مناسب شود. در مجموع، در صورت مثبت بودن فضای بازار، احتمال شکل‌گیری جو هیجانی منفی از بین می‌رود و نگرانی‌های عمده کاهش می‌یابد.

کاظم‌زاده تصریح کرد: از سوی دیگر، جریان پولی که تا کنون منتظر اخبار بوده یا قصد ورود به بازار را نداشت، به مرور در حال بازگشت است. کاهش ریسک‌ها باعث افزایش حجم معاملات شده و نشان می‌دهد این سرمایه‌های نقدی، آرام آرام به بازار بازمی‌گردند. این روند، گردش سرمایه بین صنایع و شرکت‌ها را تحت تأثیر قرار خواهد داد. اکنون پرسش کلیدی این است که آیا این جریان پول باعث حرکت شاخص کل و شرکت‌های بزرگ خواهد شد، یا سرمایه‌گذاری در شرکت‌های کوچک همچنان روند غالب خواهد بود. با اینکه بخشی از این سرمایه‌ها به سمت بزرگان بازار حرکت خواهد کرد، انتظار نمی‌رود که جریان نقدینگی بر سهم‌های کوچک متوقف شود؛ بلکه این سرمایه‌ها بر مبنای معیارهای بنیادی اولویت‌بندی خواهند شد. در واقع، احتمالاً در مرحله جدید، بازار بیش از آنکه بر اندازه شرکت‌ها تمرکز کند، به کیفیت و کارایی نمادهای معاملاتی توجه نشان خواهد داد.

الگوی رفتاری تازه در بازار سرمایه

تغییر رویکرد بورس، نشان‌دهنده شکل‌گیری یک الگوی رفتاری تازه در بازار است. سرمایه‌ها با دقت و تحلیل بیشتری وارد عمل خواهند شد، و در عین حال ممکن است گرایش به سمت برخی شرکت‌های بزرگ افزایش یابد. با این حال، نباید فراموش کرد که مبنای اصلی همه این رفتارها، اخبار و تحولات سیاسی است. وقتی بازار این‌چنین به جریان‌های سیاسی وابسته باشد، طبیعی است که هر خبر مهمی می‌تواند مسیر این روندها را تغییر دهد.

به گفته جواد حسنی احتمال شکل‌گیری یک توافق محدود وجود دارد که اگرچه به رفع تحریم‌ها منجر نخواهد شد، اما می‌تواند کنترل بیشتری بر فروش نفت ایجاد کند. تأثیر چنین توافقی بیشتر در صنایع مرتبط با آن دیده خواهد شد، از جمله بانک‌ها، صنایع غذایی، دارویی، و سهام‌های هم‌وزن

جواد حسنی، کارشناس بازار سرمایه، توضیح داد:« در این شرایط رشد هزینه‌های تولید، کمبود انرژی، و کاهش ظرفیت‌های عملیاتی بخش تولید، در کنار عدم افزایش اسمی، از عوامل اصلی رکود اقتصادی هستند. حفظ دامنه نوسان در سطح سه درصد و محدودیت طولانی‌مدت آن، فعالیت در بازار متشکل را دشوار کرده و گزینه‌های سرمایه‌گذاران را کاهش داده است. همچنین، مدل ناکارآمد صندوق‌های سرمایه‌گذاری یکی دیگر از چالش‌هایی است که مانع از بهبود عملکرد بازار شده است.»

او اضافه کرد:« سازمان بورس در حمایت مؤثر از سرمایه‌گذاران موفق نبوده است و ساختار کارمزد صندوق‌ها منافع مدیران را از منافع سرمایه‌گذاران جدا کرده است. احتمال شکل‌گیری یک توافق محدود وجود دارد که اگرچه به رفع تحریم‌ها منجر نخواهد شد، اما می‌تواند کنترل بیشتری بر فروش نفت ایجاد کند. تأثیر چنین توافقی بیشتر در صنایع مرتبط با آن دیده خواهد شد، از جمله بانک‌ها، صنایع غذایی، دارویی، و سهام‌های هم‌وزن. در صورت ایجاد توافق، حرکت سرمایه‌ها به سمت نمادها و صنایع مختلف آغاز خواهد شد، با محوریت صنایع برجامی مانند بانک و خودرو که نقش لیدر را ایفا می‌کنند.

حسنی، تاکید کرد: در مقابل، اگر فضای منفی غالب شود، فشار بیشتری بر بازار اعمال خواهد شد و احتمالاً سه تا چهار روز بازار درگیر شرایط هیجانی و احساسی خواهد شد. این وضعیت می‌تواند چالشی پیچیده ایجاد کند که در نهایت، احتمالاً با مداخله صندوق‌های تثبیت بازار و حمایت حقوقی‌ها، شرایط تا حدودی بهبود یابد. در این میان، جریان پول همچنان در بازار فعال خواهد ماند و خرید و فروش بر اساس پیش‌بینی‌های بازدهی ادامه خواهد یافت.

کد خبر: ۳۴۳٬۸۷۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha