۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۰
چرا رشد بورس ادامه دار خواهد بود؟ | سهامداران فریب حقوقی ها را نخورند
بازار گزارش می‌دهد

چرا رشد بورس ادامه دار خواهد بود؟ | سهامداران فریب حقوقی ها را نخورند

در بازار متعادل نقدینگی که در حال ورود به بازار و هدایت معاملات است که متعلق به سرمایه‌گذاران سنتی بازار نیست. این موضوع نشان دهنده رشد ادامه دار بورس است.

بازار؛ گروه بورس: جو مثبت و ورود جریان پول وجود دارد اما فشار فروش حقوقی‌ها هم هست و بازار با وسواس بیشتری به دنبال انتخاب سهم می‌روند. درواقع خبرهای سیاسی رویداد مهم و حساسی به شمار می‌رود و می‌تواند جهت برخی سهم‌ها را تغییر دهد، اما به طور کلی کدال در این روزها و روزهای هفته بعد آیتم اثرگذاری خواهند بود. وقتی حجم بالای معاملات بالا است این حجت را برای همه تمام کرده که جریان پول بخشی از اهالی بازار در حال ورود به بازار و شکل‌دهی معاملات شده است. اگر به خاطر داشته باشید برای بازی جریان پول چند مرحله وجود دارد بازار به نظر کم کم از مرحله بازی جریان پول اهالی بازار سراغ مراحل بعدی می‌رود هرچند هنوز هم معتقدم بخشی از جریان پول منتظر و چشم به راه تحولات و تغییرات نشسته تا وارد شود. اما بخش عمده‌ای از این جریان پول در بازار به گردش افتاده است.

بازار مدت‌ها بود چنین تغییر و تحولات و چنین شادابی را نداشت و حس نمی‌کرد و شاید در انتهای روند رالی آبان تا دی یک جو خوشبینی ایجاد شد و این اتفاق افتاد. در واقع این حجم و این عدد که امروز با محافظه‌کاری کمی کمتر شده نشان می‌دهد جریان پول گارد بازتر و فضای فکری خوشبینانه‌تری نسبت به تحولات و مذاکرات گرفته است.

تحلیل روند بازار سرمایه و نقش جریان نقدینگی

مهدی ساسانی، تحلیلگر بورس به خبرنگار بازار گفت: در بررسی شرایط فعلی بازار سرمایه، نکته‌ای حائز اهمیت وجود دارد که نمی‌توان آن را نادیده گرفت؛ نقدینگی که در حال ورود به بازار و هدایت معاملات است متعلق به سرمایه‌گذاران سنتی بازار نیست. سرمایه‌ای که از سوی فعالان سابق بازار مدیریت می‌شود، اغلب رفتار محتاطانه‌ای دارد و در مواجهه با تغییرات قیمتی واکنش‌های محافظه‌کارانه نشان می‌دهد.

مهدی ساسانی معتقد است که آنچه در روزهای اخیر مشاهده می‌شود، ورود جریان جدیدی از نقدینگی است؛ سرمایه ای که برخلاف رفتار سرمایه‌گذاران محتاط، نگرانی کمتری نسبت به عرضه‌های سنگین حقوقی دارد و حتی با انگیزه بیشتری اقدام به خرید می‌کند. چنین جریان‌هایی تأثیر بسزایی در ایجاد روندهای پایدار صعودی دارند

وی ادامه داد: به‌عنوان مثال، سرمایه‌گذاران سنتی هنگامی که شاهد عرضه حقوقی در صف خرید هستند و قیمت سهام وارد محدوده منفی می‌شود، بلافاصله اقدام به فروش می‌کنند، زیرا تجربیات گذشته آن‌ها را نسبت به روندهای اصلاحی محتاط کرده است. در مقابل، اگر روند یک سهم صعودی شود، این گروه سریعاً وارد بازار شده و تا ثبت صف خرید اقدام به خرید می‌کنند تا از رشد احتمالی عقب نمانند.

ساسانی گفت: آنچه در روزهای اخیر مشاهده می‌شود، ورود جریان جدیدی از نقدینگی است؛ سرمایه‌ای که برخلاف رفتار سرمایه‌گذاران محتاط، نگرانی کمتری نسبت به عرضه‌های سنگین حقوقی دارد و حتی با انگیزه بیشتری اقدام به خرید می‌کند. چنین جریان‌هایی تأثیر بسزایی در ایجاد روندهای پایدار صعودی دارند.

این کارشناس تاکید کرد: با وجود تحلیل‌های مبتنی بر داده‌های تکنیکالی، باید پذیرفت که جریان نقدینگی، عامل اصلی در شکل‌گیری روندهای بازار است. ماه‌هاست که فعالان بازار در انتظار آغاز یک روند صعودی گسترده بوده‌اند و اکنون فرصت مناسبی فراهم شده تا از این شرایط بهره‌برداری شود. مشاهده تغییرات در ترکیب سبد سرمایه‌گذاری بسیاری از معامله‌گران نشان‌دهنده اعتماد به روند جدید بازار است، به‌گونه‌ای که سرمایه‌گذاران در حال تطبیق استراتژی‌های خود با شرایط جدید هستند و از تحولات مثبت بازار لذت می‌برند.

ساسانی تصریح کرد: در مجموع، آنچه در شرایط کنونی بازار حائز اهمیت است، توجه به رفتار جریان‌های نقدینگی جدید و نقش آن‌ها در شکل‌گیری روندهای پایدار است. سرمایه‌گذاران می‌توانند با مدیریت صحیح پرتفوی خود و بهره‌گیری از فرصت‌های ایجادشده، از شرایط فعلی بازار بیشترین بهره را ببرند.

ارزیابی فضای واقعی معاملات

فضای اقتصادی فعلا مثبت است که فروشندگان دلار و طلا و خریداران بازار سهام هر دو یک چیز را بسیار نزدیک می‌بینند و آن هم موضوع توافق است یعنی موضوع در حال حاضر آنقدر جدی و نزدیک و شفاف حس می‌شود که تا پیش از این و طی سال‌های گذشته در هیچ مقطعی چنین نبود و نیست.

به گفته فردین آقابزرگی دوره بعدی رشد بازار که در آن قرار داریم دوره متفاوتی است که بازدهی گرفتن از بازار سخت‌تر و وسواس خرید و فروش بیشتر می‌شود. در این دوره حقوقی‌ها از خواب بیدار شده و سهم را بالا می‌کشند. رفتار آنها کاملاً طبیعی و قابل پیش‌بینی است

فردین آقابزرگی در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: در حال حاضر فضای واقعی معاملات کمی متفاوت‌تر از این چیزی است که ما با آن قبلا روبرو بوده‌ایم به خصوص در این دوره مذاکرات ممکن است حتی بازار رفتاری متفاوت‌تر از آنچه در هفته‌های قبل داشت بروز دهد. چون بازار در برخی نمادها بازدهی‌های خوبی را ایجاد کرده و همین موضوع سبب خواهد شد که کمی با احتیاط گام بردارد. به نظر در سود بودن بازار در بسیاری از نمادها این رویداد را رقم می‌زند که اگر مذاکرات همچنان ادامه داشته باشد و یا آن فضای خوش‌بینی را منتقل نکند فشار فروش و یا آن حس خوشبینی عدم رشد بیشتر را منتقل کند.

وی افزود: شاید بازار واکنش قوی و خاصی را نشان ندهد. اما به هر حال وقتی در چنین فضایی قرار می‌گیریم بازار ناخودآگاه یک تغییر فاز ملموس را آغاز کرده‌است.‌ دوره بعدی رشد بازار که در آن قرار داریم دوره متفاوتی است که بازدهی گرفتن از بازار سخت‌تر و وسواس خرید و فروش بیشتر می‌شود. در این دوره حقوقی‌ها از خواب بیدار شده و سهم را بالا می‌کشند. رفتار آنها کاملاً طبیعی و قابل پیش‌بینی است.

آقابزرگی تاکید کرد: سهامداران باید هوشیارانه و با چشمانی باز اسیر بازی‌های حقوقی ها نشوند. مسیر از اینجا به بعد مسیر حساس‌تری است و هر سهمی و هر شرکتی بازدهی قوی نخواهد داد و اگر بنیاد قوی داشته باشد می‌تواند لیدر جریان پول شود و نبض آن را در دست بگیرد و رفتار تابلو گله وارانه نیز شاید در این دوره خیلی پاسخ ندهد.

براساس این گزارش، سازمان بورس باید از همین امروز به فکر باشد و خود را برای هر شرایطی آماده کند و قبل از هر چیز افزایش آگاهی مردم و افزایش دانش مالی آنها و آشنایی آنها با انواع و اقسام ابزارها و جریان‌های مالی مهم‌ترین اتفاقی است که باید رخ دهد. به نظر هر چه نهادهای مالی روی توضیحات این موارد کار کنند به عنوان مثال فردی که نقدینگی و جریان نقدی مستمر را می‌خواهد در این بازار به کار بگیرد دانش مالی اولیه را داشته و شناخت کافی نسبت به اصول اولیه این بازار داشته باشد.

نکته بعد این است که این جریان پول باید دقیق درست مدیریت شده و نگاهی به آینده داشته باشد که این سیل را چطور هدایت و مدیریت کنیم که خرابی به بار نیاورد بنابراین به نظر یکی از مهمترین اقدامات که در سمت سازمان بورس و شرکت بورس فرابورس می‌تواند طبقه‌بندی شود مدیریت سمت عرضه است این مدیریت سمت عرضه دو شکل دارد به هر حقوقی اجازه داده نشود که از این فرصت سواستفاده کرده و همچون آبشاری سهم‌ها را روی سر مردم خراب کند

نکته دوم که از دید ما نکته مهم‌تر و با اولویت بیشتری است این است که سازمان بورس به عنوان متولی عرضه‌های اولیه، سهام پروژه و پذیره‌نویسی شرکت‌های قوی بنیادی بزرگ و مناسب را برنامه‌ریزی کرده تا این جریان پول تازه وارد که یک خاطره تلخ و زخم کهنه قدیمی را با خود می‌کشد این بار تجربه متفاوتی را احساس کرده و فضا برای او کمی تغییر کند. این به نظر مهم‌ترین کاریست که سازمان باید انجام دهد و همین حالا حداقل ۱۵ الی ۲۰ شرکت مختلف را در آستین داشته باشد تا در صورت بروز هیجان و ورود جریان پول آن را روی میز قرار داده و شرایط را تغییر دهد تا مهمترین اتفاق روی دهد که آن هم ماندگار شدن این جریان پول در بازار است.

کد خبر: ۳۴۱٬۹۷۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha