بازار؛ گروه صنعت: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از جمله شرکتهایی است که معادن و پهنههای معدنی بسیاری در اختیار دارد و به یکی از بزرگترین شرکتهای معدنی در کشور تبدیل شده است اما؛ آمارها و ارقام حاکی از آن است که از روزهای خوب خود فاصله گرفته است.
بر اساس این گزارش، شرکت چادرملو در حالی تلاش می کند به رکوردها و ارقام سال های گذشته برسد که آمارها و اطلاعات منتشر شده از سوی این شرکت نشان میدهد که مقدار کل تولید نسبت به سال قبل کمتر است و هنوز نتوانسته روی ریل سال های گذشته قرار بگیرد چه برسد به صعودی کردن ارقام و مقدارها.
افت تولید و کاهش فروش چادرملو گویای فاصله محسوس این شرکت با سالهای اوج است؛ حتی رشد تورم هم نتوانسته زیانهای ناشی از کمکاری را جبران کند
این شرکت معدنی از روزهای اوج خود فاصله بسیاری دارد؛ بر اساس گزارش عملکرد اسفند ماه سال ۱۴۰۳، میزان کل تولیدات در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۵.۷ میلیون تن بود؛ در حالی که در سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۰ میلیون تن انواع محصولات تولید کرده بود.
افت تولید بر فروش محصولات نیز اثر منفی گذاشته و سبب شده هم در بازار داخل و هم در بازار صادراتی شرکت چادرملو با افت فروش مواجه شود و نتواند به میزان سال های قبل در امور فروش موفق ظاهر شود.
در نتیجه این کاستی ها و عقب ماندگی ها، درآمدهای عملیاتی شرکت نیز کاهش یافته و اثر منفی بر سودآوری گذاشته؛ این در حالی است که غالب شرکت های تولیدی در صنایع مختلف به دلیل تورم قیمت ها توانسته بودند رقم فروش خود را بالا ببرند. به عبارتی، شرکت چادرملو نه تنها در امر تولید و فروش بلکه حتی در بخش بازاریابی نیز نتوانسته موفق عمل کند و قدرت چانه زنی خود را از دست داده است.
ناترازی انرژی و پیشبینی قطعی برق، تهدیدی جدی برای صنعت و چادرملو شده؛ اقدامی برای خودتأمینی انرژی، هنوز رنگ واقعیت نگرفته است
مبلغ فروش سال ۱۴۰۲ شرکت چادرملو بالغ بر ۶۰ هزار میلیارد تومان بود که در سال ۱۴۰۳ به ۵۷ هزار میلیارد تومان افت کرد. اثر منفی یافت درآمدزایی را می توان در کاهش سودسازی شرکت مشاهده کرد؛ همان گونه که در صورت های مالی دوره ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ شاهد تنزل ۱۴ درصدی سود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ بودیم.
گزارش عملکرد فروردین ماه سال ۱۴۰۴ این شرکت معدنی نیز از افت مقدار تولید محصولات پرده بر میدارد؛ این موضوع را باید مدنظر داشت که شرکت چادرملو در حالی در امر تولید به توفیقات سال قبل نائل نیامده که هنوز به روزهای گرم سال و قطعیهای برق نرسیده و قطعا در روزهای آتی با شدت گرفتن مصرف برق در کشور، کارخانهها با قطعی و محدودیت شدید مصرف برق روبرو خواهند شد.
همان گونه که به نظر میرسد، میزان کسری و ناترازی انرژی در سال جاری شدیدتر از سالهای قبل خواهد بود و با این اوصاف، شرکتهای تولیدی همچون چادرملو روزهای سختی را در پیش دارند. به همین جهت انتظار میرفت در روزهای ابتدایی سال شرکت تمام همت و تلاش خود را به کار بگیرد تا بخشی از کمبودهای ناشی از قطعی برق در ادامه سال را جبران کند اما؛ چنین اتفاقی در شرکت چادرملو نیفتاد و اگر با همین دست فرمان پیش رود، کار سختی در رسیدن به میزان تولید سال قبل خواهد داشت.
بازده ناامیدکننده سهام "کچاد" نشان میدهد که سهامداران از بزرگترین شرکت معدنی کشور انتظاری بیش از این دارند و خواهان تحولی اساسی در سیاستها هستند
سهامداران و سرمایه گذاران از شرکت بزرگ و با سابقه چادرملو بیش از اینها انتظار دارند و میبایست اقدامات و برنامههای خود را با پیش بینی دقیقتر از حال و آینده طراحی و اجرا میکردند تا در چنین روزهایی گرفتار بی برقی و افت تولید نشوند. شرکت چادرملو در خاکی غنی و حاصلخیز قرار گرفته و درآمدزایی از آن خاک باید بیش از ارقام کنونی باشد در صورتی که برنامهریزیها دقیقتر بود و همانند شرکتهای بزرگ دیگر همچون فولاد مبارکه به سرعت به فکر خود تامینی انرژی میافتاد.
در مجموع، انتظارها از مجموع عظیم چادرملو بسیار بالا است و سهامداران این شرکت نیز در انتظار تحقق اهداف هستند؛ البته همین عقب ماندن از چالشها و افت تولید است که سبب خسارت به سهامداران «کچاد» شده و آمارها نشان میدهد که در یک سال اخیر که قیمت همه چیز رشد کرده، بازدهی این سهم در بازار سرمایه کشور صرفا ۱۱ درصد بوده و حتی با وجود رشد بورس در مدت اخیر، باز هم این سهم نتوانسته جلوهای از خود نشان دهد و دل سهامداران خود را شاد کند.
نظر شما