به گزارش بازار به نقل از شاتا، حمید زادبوم در حاشیه بازدید از مرزهای پرویزخان و خسروی اظهار داشت: امسال در ۲ ماه نخست سال، شروع تجارت خارجی ما به دلیل شیوع کرونا از رشد چشمگیری نداشت، اما از خردادماه شاهد اوج گیری صادرات به کشورهای عراق، افغانستان و پاکستان بودیم و از این رو توجه به گلوگاه ها و مشکلات موجود در مرز را در دستور کار قرار داریم.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه ۷۱ درصد صادرات ما در سال ۹۹ از مرزهای زمینی و دریایی همسایه انجام می شود و تمرکز بر روی همسایگان کشور است و عراق بهترین پتانسیل را برای صادرات دارد.
رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: استان کرمانشاه هم با حوزه عربی و کردی عراق هم مرز است و بهترین فرصت برای توسعه صادرات را دارد از این رو توجه به مشکلات و گلوگاه های مرزی و مرز پرویزخان بسیار مهم است.
زادبوم با تاکید بر اینکه امسال زیرساخت ها مورد توجه بیشتری قرار می گیرد. ، اضافه کرد: تجار و سرمایه گذاران این منطقه خیالشان راحت باشد، موضوع پایش و موانع را با نمایندگان مجلس و استاندار کرمانشاه بررسی کرده و مرتفع می کنیم و
معاون وزیر صمت گفت: امسال با توجه به شیوع کرونا صادرات غیرنفتی ما همانند ۲۰ کشور پیشرو در دنیا در امر صادرات شرایط منفی داشت و ما ۳۹ درصد کاهش صادرات داشتیم ولی در مرز پرویزخان شاهد رشد ۶۰ درصدی صادرات بودیم و هرچه که به جلو می رویم شاهد افزایش صادرات نسبت به ماه قبل هستیم.
زادبوم اظهار داشت: هدف گذاری صادرات کشور ما امسال به همان اندازه سال گذشته به میزان ۴۱ میلیارد دلار است.
معاون وزیر صمت و رییس سازمان توسعه تجارت ایران در راس هیاتی به منظور بازدید از مرزهای رسمی خسروی و پرویزخان و بررسی ظرفیت های تجاری وضعیت صادرات و واردات به قصرشیرین سفر کرد.
در سفر معاون وزیر صمت، هدایت حاتمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت و جمعی از مدیران کل استان کرمانشاه، نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی، فرماندار و مسوولان شهرستان قصرشیرین وی را همراهی کردند.
شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق یکی از مهمترین شهرهای غرب کشور برای توسعه روابط اقتصادی با این کشور و اقلیم کردستان محسوب می شود که با داشتن ۲ مرز رسمی پرویزخان و خسروی هم اکنون به مرکزی برای فعالیت های مهم اقتصادی، صادرات و واردات کالا به این کشور همسایه تبدیل شده است.
هم اکنون روزانه به طور میانگین یک هزارو ۵۰۰ دستگاه کامیون حامل کالاهای صادراتی از جمله مانند میوه و تره بار، خشکبار، لوزام و مصالح ساختمانی، لوزام خانگی و دیگر کالاهای مورد نیاز مردم عراق و اقلیم کردستان از مرز پرویزخان صادر می شود.
بیشترین حجم مبادلات اقتصادی به کشور عراق معادل ۵۴ درصد کالاهای صادراتی کشورمان (یک هزار و ۵۰۰ کامیون صادراتی و ترانزیتی) از مرز رسمی پرویزخان به عراق صادر می شود ضمن اینکه این مرز به عنوان فعال ترین بازارچه مرزی کشور شناخته شده است.
نظر شما