به گزارش بازار، سید مجید طاهری افزود: شبکههای هوایی برق همواره در معرض خطراتی مانند باد، طوفان و سایر حوادث طبیعی هستند؛ دیروز نیز یکی از خودروها با تیر برق در ابتدای جاده حاجیآباد برخورد کرد که این اتفاق موجب خاموشی در آن منطقه شد.
وی اضافه کرد: این دست حوادث در کنار اشکالات فنی در شبکه، مانند بروز عیب در تجهیزات یا اتصالیها، میتواند منجر به خاموشیهای ناخواسته شود.
وی ادامه داد: روز گذشته، که یکی از روزهای پرحادثه ما بود، از مجموع حدود ۲۰۰ فیدر عمومی که در قالب برنامه مدیریت بار خاموشی داشتند، پنج فیدر نیز دچار اتصالی شدند.
اجرای برنامه خاموشی مدیریت بار طبق دستور توانیر
طاهری بیان کرد: در شرایط فعلی و با توجه به ناترازی در صنعت برق کشور، ناگزیر به اجرای خاموشیهای برنامهریزیشده هستیم؛ این خاموشیها طبق برنامه اعلامی شرکت توانیر، روزانه به مدت ۲ ساعت برای مشترکان غیرصنعتی در حال اجراست.
وی درباره وقوع همزمان خاموشی برنامهریزیشده و اتفاقات اضطراری، گفت: گاهی ممکن است خاموشیهای ناگهانی درست قبل یا بعد از زمان خاموشی مدیریت بار اتفاق بیفتد؛ در صورتی که حادثه پیش از زمان مدیریت بار رخ دهد، همکاران ما همان روز، منطقه را از برنامه خاموشی خارج میکنند تا فقط یکبار خاموشی اعمال شود.
وی تاکید کرد: اما اگر ابتدا خاموشی برنامهریزیشده اجرا شود و سپس یک اتفاق غیرمترقبه رخ دهد، طبیعتا منجر به ۲ بار خاموشی در روز میشود که موجب نارضایتی مردم خواهد شد؛ در این موارد نیز تلاش میشود این مناطق از برنامه خاموشی روز بعد حذف شوند.
توصیه به جداسازی وسایل برقی هنگام قطع برق
مدیر امور دیسپاچینگ شرکت برق قم با ابراز پوزش از مشترکانی که در این موارد آسیب دیدهاند، خاطرنشان کرد: از مردم درخواست داریم هنگام قطع برق، وسایل برقی خود را از برق جدا کنند؛ این کار نهتنها از آسیب به لوازم جلوگیری میکند، بلکه باعث کاهش فشار بر شبکه و کاهش احتمال وقوع حوادث ثانویه خواهد شد.
در تابستان سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰ هزار مشترک خانگی در قم بیش از ۲.۵ برابر الگوی مصرف برق داشتهاند که از میان آنها، حدود یکهزار مورد مصرفی بیش از چهار برابر الگو گزارش شده است.
نظر شما