بازار؛ گروه بین الملل: رسانههای جهانی اخیرا اخبار هیجانانگیزی را منتشر کردهاند - گفته میشود ایالات متحده آمریکا و چین در زمینه تجارت به توافق رسیدهاند. طبق اطلاعات موجود دو طرف توافق کردهاند که بخشی از تعرفههای متقابل خود را به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق درآورند. این تعلیق موقت قرار است از ۱۴ مه اجرا شود، همانطور که در بیانیه مشترکی که روز دوشنبه ۱۲ مه پس از مذاکرات ژنو با هدف پایان دادن به درگیری تجاری منتشر شد، آمده است.
علاوه بر این «اسکات بسنت»، وزیر خزانهداری ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که هر دو طرف توافق کردهاند که تعرفههای متقابل را به ۱۱۵ درصد کاهش دهند. «جیمیسون گریر»، نماینده ایالات متحده آمریکا که هیئت آمریکایی را در سوئیس رهبری میکرد، تأیید کرد که پیشرفتهایی با چین در مورد مسائل تعرفهای حاصل شده است. «هه لیفنگ»، معاون نخست وزیر شورای دولتی نماینده چین در مذاکرات بود.
در آستانه این اعلام، گزارشهایی در رسانههای اجتماعی منتشر شد که نشان میداد هر دو طرف توافق کردهاند که تعرفهها را به میزان قابل توجهی کاهش دهند. به گفته منابع معتبر، چین به طور موقت تعرفه کالاهای آمریکایی را از ۱۲۵ درصد به ۱۰ درصد برای مدت ۹۰ روز کاهش داد. در پاسخ، ایالات متحده به عنوان بخشی از تلاشها برای مبارزه با بحران مواد افیونی، تعرفه پایه ۱۰ درصدی را برای واردات چین تعیین کرد و ۲۰ درصد مالیات اضافی برای محصولات مرتبط با فنتانیل - یک ماده افیونی قوی - وضع کرد.
ایالات متحده آمریکا و چین توافق کردهاند بخشی از تعرفههای متقابل خود را به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق درآورند
به گزارش خبرگزاری شینهوای چین، دو کشور در ژنو توافق کردند که سازوکاری برای مشاورههای اقتصادی و تجاری مداوم ایجاد کنند. هیئت چینی شامل دو معاون وزیر بود. هه لیفنگ اظهار داشت که دو طرف در مورد اجرای توافقات کلیدی که در نشست ایالات متحده و چین در ژانویه به دست آمد، بحث کردند.
وی تأکید کرد که پتانسیل قابل توجهی برای همکاری و منافع مشترک بین دو کشور وجود دارد و افزود که جوهره روابط تجاری و اقتصادی آنها در سود متقابل نهفته است. وی خاطرنشان کرد که این روابط نه تنها برای ایالات متحده و چین، بلکه برای اقتصاد جهانی به طور کلی بسیار مهم است. هه لیفنگ همچنین تأکید کرد که اختلافات بین ملتها با سیستمهای اقتصادی متفاوت طبیعی است و باید از طریق گفتگوی برابر و سازنده حل شود. در عین حال وی روشن کرد که اگرچه چین به دنبال جنگ تجاری نیست، اما در صورت ادامه اعمال فشار توسط ایالات متحده آمریکا، آماده دفاع از منافع خود است.
طرف آمریکایی همچنین ارزیابی شگفتآور مثبتی از این جلسه ابراز کرد و انتظارات بسیاری از ناظران را به چالش کشید. در روز اول مذاکرات، رسانههای آمریکایی گزارشهای متناقضی را منتشر کردند. رویترز حتی با ادعای اینکه هیئت چینی از مذاکرات خارج شده است، گمانهزنیهایی را برانگیخت - اقدامی که برخی آن را نشانهای از نارضایتی یا حتی شکست کامل مذاکرات تفسیر کردند. با این حال اندکی پس از آن، گزارشهایی به نقل از شاهدان عینی حاکی از بازگشت هیئت چینی به محل برگزاری بود.
«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در پلتفرم رسانه اجتماعی خود، در مورد این جلسه اظهار نظر کرد و اظهار داشت که طرفین بر سر «بازنشانی کامل... به شیوهای دوستانه اما سازنده» توافق کردهاند.
ترامپ بدون ارائه جزئیات بیشتر یا ارقام خاص نوشت: امروز جلسه بسیار خوبی با چین در سوئیس داشتیم. ما در مورد بسیاری از مسائل بحث کردیم و به توافقات قابل توجهی رسیدیم. این به نفع چین و ایالات متحده خواهد بود. ما مشتاقانه منتظریم که چین بازار خود را به روی مشاغل آمریکایی باز کند. پیشرفت عمدهای حاصل شد.
طبق گزارش رسانهها، مذاکرات حدود هشت ساعت طول کشید و به هیچ وجه آسان نبود. هیچ یک از طرفین پس از آن بیانیههای مهمی صادر نکردند، اما روزنامهنگاران خاطرنشان کردند که پس از استراحت ناهار، مقامات آمریکایی با روحیه خوبی به محل جلسه بازگشتند.
ترامپ مذاکرات با چین را «سازنده» توصیف کرد و هدف ایالات متحده آمریکا برای دسترسی بیشتر شرکت های آمریکایی به بازار چین را تکرار کرد
بسیاری از ناظران به تغییر قابل توجه در لفاظیهای رئیس جمهور ترامپ اشاره کردند - وی از تهدید کردن و تمرکز صرف بر منافع آمریکا دست کشید. این تغییر نشان میدهد که در واقع چیزی در پویایی بین دو طرف تغییر کرده است، اگرچه فقدان جزئیات مشخص، تحلیلگران را در نتیجهگیری قطعی مردد کرده است. با این وجود، ترامپ مذاکرات را «سازنده» توصیف کرد و هدف ایالات متحده برای دسترسی بیشتر به بازار برای شرکتهای آمریکایی در چین را تکرار کرد و تأکید کرد که چنین پیشرفتی به نفع هر دو کشور خواهد بود.
جیمسون گریر، نماینده تجاری ایالات متحده آمریکا اظهار داشت که این توافق سریعتر از حد انتظار حاصل شده است، که ممکن است نشان دهد اختلافات بین دو کشور آنطور که قبلاً تصور میشد، غیرقابل حل نیست.
تنها یک ماه پیش، پس از اعلام فهرست جدید تعرفهها توسط ایالات متحده آمریکا اوضاع در آستانه تشدید قرار گرفت و چین را وادار به واکنش متقابل کرد. اقدامات تلافیجویانه به سرعت تشدید شد و بنبستی ظاهراً غیرقابل کنترل ایجاد کرد. با این حال، به نظر میرسد که هم واشنگتن و هم پکن به لزوم کاهش تنش پی بردهاند.
در این مرحله، به نظر میرسد که گفتگو بین ایالات متحده آمریکا و چین از سر گرفته شده است. تنها یک هفته پیش، جهان خود را برای یک جنگ تجاری تمام عیار با پیامدهای بالقوه ویرانگر برای اقتصاد جهانی آماده میکرد. با این حال، امروز امید تازهای وجود دارد که دو طرف اولین گامها را برای کاهش تنشها برداشتهاند. اینکه آیا این پیشرفت ادامه خواهد داشت یا خیر، تنها زمان مشخص خواهد کرد.
نظر شما