به گزارش بازار از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، هدف اصلی این سند همکاری، ایجاد چارچوبی مشترک برای همافزایی توانمندیهای سه دستگاه در راستای توسعه سرمایهگذاری خارجی، تسهیل انتقال فناوریهای نوین و بهبود روشهای تامین مالی تولید جهت افزایش مقیاس و تنوع محصولات عنوان شده است.
بهرهگیری از ظرفیتهای علمی، عملی، اقتصادی، پژوهشی و بازاریابی طرفین نیز از دیگر اهداف این تفاهمنامه برشمرده شده که در نهایت به افزایش قدرت سرمایهگذاری صندوقها و شرکتهای زیرمجموعه مرتبط منجر خواهد شد.
موضوع این تفاهمنامه بر همکاری و همافزایی برای افزایش فرصتهای سرمایهپذیری و سرمایهگذاری در کشور با تمرکز بر ایجاد زمینه سرمایهگذاری مشترک در شرکتهای زیرمجموعه شستا و صندوق با مشارکت سرمایهگذاران خارجی استوار است. این همکاریها در ۲ بخش عمومی و فنی تعریف شدهاست.
در بخش همکاریهای عمومی، مواردی چون تبادل تجربیات و دانش فنی، معرفی خدمات سازمان سرمایهگذاری به شرکتهای تابعه شستا و صندوق، معرفی شرکتهای تابعه به سازمان جهت استفاده از خدمات آن، مشارکت در کارگاههای آموزشی، برگزاری نشستهای تخصصی با سرمایهگذاران داخلی و خارجی، معرفی خدمات و محصولات در رویدادها و رسانهها و همکاری در توسعه سرمایهگذاری خارجی و تامین مالی ارزی مورد تاکید قرار گرفته است.
در بخش همکاریهای فنی، آموزش شرکتهای تابعه در خصوص ابزارهای تامین مالی بینالمللی، معرفی این شرکتها به سرمایهگذاران خارجی و تسهیل فرآیندهای قانونی، افزایش احتمال جذب سرمایه بینالمللی، همکاری در بازاریابی بینالمللی، طراحی و عملیاتی نمودن ابزارهای جدید تامین مالی ارزی، تسهیل انتقال فناوریهای پیشرفته، همکاری در تدوین برنامه بازاریابی بینالمللی، برگزاری دورههای آموزشی و کارگاههای تخصصی، برگزاری رویدادهای جذب سرمایهگذاری خارجی، شناسایی و معرفی پروسژههای مشترک بینالمللی، استفاده از امکانات طرفین برای میزبانی هیأتهای خارجی، تولید محتوای مشترک برای بازاریابی بینالمللی مورد تاکید قرار گرفته است.
استفاده از دانش تخصصی طرفین در نشستها و همایشها، همکاری در اعزام و پذیرش هیأتهای اقتصادی، تولید محتوای چندزبانه برای معرفی فرصتهای سرمایهگذاری، شناسایی سرمایهگذاران خارجی و ایرانیان مقیم خارج، استفاده از ابزارهای برونمرزی در تعامل با دستگاه دیپلماسی، اطلاعرسانی و حضور نمایندگان سازمان در پذیرش و اعزام هیاتها و برنامهریزی برای حضور مشترک در رویدادهای داخلی و خارجی و ارتقاء فناوری در شرکتهای زیرمجموعه از طریق طرحهای توسعهای با مشارکت سرمایهگذاران خارجی از جمله مفاد مهم این بخش هستند.
برای پیگیری و نظارت بر حسن اجرای این تفاهمنامه و برنامه اقدام آن، کارگروهی تحت عنوان «کارگروه راهبری و برنامهریزی» متشکل از نمایندگان هر سه طرف و دستیار وزیر در امور بین الملل تشکیل خواهد شد که مسئولیت هماهنگی و اجرای تفاهمنامه را بر عهده دارد.
این تفاهم نامه به امضای میثم سعیدی مدیرعامل شستا، حجتالله میرزایی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، ابوالفضل کودهئی رئیس سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و علی حسین شهریور، دستیار وزیر تعاون در امور بینالملل رسید.
نظر شما