۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۴۹
آغاز تور منطقه‌ای ترامپ در غرب آسیا

آغاز تور منطقه‌ای ترامپ در غرب آسیا

رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه، پایگاه شکاری اندروز در مریلند را به مقصد عربستان ترک کرد تا سفر چهار روزه او به منطقه غرب آسیا آغاز شود.

به گزارش بازار، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه، پایگاه شکاری اندروز در مریلند را به مقصد عربستان ترک کرد تا سفر چهار روزه او به منطقه غرب آسیا آغاز شود. ترامپ پس از عربستان، به امارات و قطر نیز سفر خواهد کرد. طبق گفته دو مقام عربی و دو مقام آمریکایی، هدف او از این سفر بازگشت به کشور با توافق‌ها و تعهدات سرمایه‌گذاری به ارزش یک تریلیون دلار است.

یک مقام عربی در این رابطه به پایگاه خبری اکسیوس گفت: «دستور کار منطقه‌ای ترامپ خلاصه می‌شود در تجارت، تجارت و تجارت.» به نوشته این پایگاه خبری، مسائل ژئوپولیتیکی در درجه دوم اولویت‌های ترامپ قرار دارد. اگرچه ترامپ خواستار عادی‌سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی است اما به دلیل ادامه جنگ در غزه، خود او و مشاورانش می‌دانند که این موضوع فعلا قابل تحقق نیست.«محمد بن سلمان» ولی‌عهد عربستان سعودی پس از بازگشت ترامپ به قدرت، قول داده ۶۰۰ میلیارد دلار در آمریکا سرمایه‌گذاری کند. ترامپ در ماه مارس گفت: «دفعه قبل ۴۵۰ میلیارد دلار سرمایه آوردند اما این بار ثروتمندتر شده‌اند. همه ما پیرتر شده‌ایم. به آن‌ها گفتم اگر می‌خواهید بیایم، باید یک تریلیون دلار ظرف چهار سال به شرکت‌های آمریکایی بدهید و آن‌ها هم قبول کردند.» توافق حاصله در عربستان سعودی شامل حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار فروش نظامی و همچنین توافقات معدنی و انرژی بزرگی می‌شود.

به گفته یک منبع مطلع، قطری‌ها نیز قرار است توافق‌ها و سرمایه‌گذاری‌هایی به ارزش ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد دلار را اعلام کنند که شامل یک قرارداد بزرگ خرید هواپیماهای مسافربری از بوئینگ و خرید پهپادهای MQ-۹ Reaper به ارزش ۲ میلیارد دلار می‌شود. قطر همچنین در حال بررسی دادن یک هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ به ترامپ به عنوان هدیه است. امارات متحده عربی پیش‌تر در ماه مارس اعلام کرده بود که ۱.۴ تریلیون دلار در ۱۰ سال آینده در آمریکا سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

به نوشته آکسیوس، ترامپ منطقه خلیج فارس را مکانی برای کسب سود کلان - هم برای اقتصاد آمریکا و هم برای تجارت شخصی خودش - می‌بیند. «سازمان ترامپ» دو هفته پیش از سفر، قرارداد جدیدی برای ساخت املاک لوکس در قطر اعلام کرد. این سازمان همچنین پروژه‌هایی در جده، دبی و عمان دارد. بسیاری از نزدیکان ترامپ نیز در منطقه فعالیت اقتصادی دارند.

کد خبر: ۳۴۱٬۱۷۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha