۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۱
ترامپ چگونه در برابر ایران عقب نشینی کرد؟

ترامپ چگونه در برابر ایران عقب نشینی کرد؟

دونالد ترامپ که خود و دولتمردانش بارها تاکید کردند در صورت لزوم، تاسیسات اتمی ایران را بمباران می کنند، اکنون بی سر و صدا در حال عقب نشینی از مواضع خود دیده می شوند.

به گزارش بازار، علیرضا تقوی نیا در یادداشتی در تحلیل مذاکرات ایران و آمریکا نوشت:

دونالد ترامپ، رئیس جمهور بی تجربه آمریکا در حوزه سیاست، ضمن تهدید ایران، تعدادی بمب افکن راهبردی B۲ را به جزیره دیه گو گارسیا منتقل نمود تا تهدیدات خود را معتبر نشان دهد اما اکنون خبر می رسد تمام این بمب افکن ها به آمریکا بازگشته اند و آرزوی اپوزیسیون و اسرائیل برای جنگ میان آمریکا و ایران بازهم تحقق نیافت. در این خصوص چند نکته باید ذکر شود.

۱. شخصیت ترامپ به گونه ای است که ابتدا با تبلیغات زیاد و تهدید و هارت و پورت جلو می آید و اگر در برابر خود مقاومت ببیند ، عقب نشینی می کند.

از آن شنبه ای که قرار بود آمریکا غزه را جهنم کند ، مدت زیادی است که گذشته اما حماس با صبر و حوصله به توافقی پشت پرده با تیم ترامپ رسید و امروز خبر می رسد که در ازای امتیازاتی از جمله آتش بس و ورود مقادیر زیادی کالا و غذا به غزه، یک اسیر آمریکایی را آزاد خواهد کرد.

در جنگ تعرفه ای نیز ترامپ بدوا در برابر تمام کشورها به جز چین و اکنون در برابر این غول شرقی نیز کوتاه آمده و سعی در دستیابی به راه حل بینابین دارد.

۲. ترامپ در نامه خود به امام خامنه ای، ایران را تهدید کرد، اما پاسخ ایشان به گونه ای محکم و قاطع بود که پس از آن آمریکا حتی قید حمله نمادین و محدود را نیز زد.

نگارنده قبلا نیز متذکر شده بود که اگر ترامپ حس کند هرگونه درگیری با جمهوری اسلامی به یک جنگ شامل و تمام عیار منتهی می شود، بی شک تصمیم به عقب نشینی می گیرد و اکنون نشانه های این واپس رفتن آشکار گشته است.

۳. از نقش یمن نیز نباید گذشت که ترامپ به صورت پایلوت با بمب افکن های B۲ تاسیسات زیرزمینی انصارالله را بمباران کرد اما وقتی عدم اثرگذاری مناسب حملات را دید، به آتش بس راضی شده و از شرط قبلی خود یعنی عدم حمله نیروهای یمن به اسرائیل و کشتی هایش صرفنظر کرد.

۴. آمریکای ترامپ با عینک اقتصادی و تجاری به تحولات می نگرد و جایی که بداند هزینه گزاف می دهد، اهل ایستادن و پایفشاری نیست ؛ ایران در پاسخ به تهدیدات اخیر حاکم کاخ سفید، علاوه بر تهدید به زدن تمام منافع آمریکا در منطقه ، متحدان این کشور را نیز شیرفهم کرد که همکاری با ایالات متحده گریبانشان را خواهد گرفت.

فلذا برخلاف سابق، فشار کشورهای عربی (عابربانک های ترامپ) متوجه جلوگیری از افزایش تخاصم ایران و آمریکاست.

۵. رئیس جمهور فعلی آمریکا خطر اصلی برای کشورش را پیشرفت های اقتصادی ، صنعتی و تکنولوژیکی چین می داند و درصدد است سایر چالش های سیاست خارجی خود را حل یا محدود نماید و به سمت کنترل اژدهای زرد حرکت نماید و طبعا تنش زایی با ایران به سود ترامپ نیست و سعی در فروکش کردن بحران دارد.

البته تحلیل های فوق لزوما به این برآیند منتهی نمی شود که مذاکرات ایران با آمریکا به نتیجه مثبت می رسد اما با یقین می توان تصریح کرد که جمهوری اسلامی یک تهدید موجودیتی ، نزدیک و فوری برای آمریکا محسوب نمیشود و یانکی ها هیچگاه منابع و نیروهای خود را برای مقابله با این نظام در یک نبرد نظامی به هدر نخواهند داد.

در نهایت خاطرنشان می گردد که اقتدار نظامی ایران ، انسجام مردمی و تسلیحاتش به گونه ای است که از لحاظ نظامی آمریکا را به عقب نشینی در برابر خود واداشته و این یک سرمایه و پشتوانه برای دیپلمات های جمهوری اسلامی به حساب می آید که با خیال راحت و صبورانه از منافع ملی و برنامه اتمی دفاع کنند و لغو تحریم های اقتصادی را خواستار شوند.

گرچه بعید است آمریکا اعتیاد به تحریم را ترک کند.

کد خبر: ۳۴۱٬۰۹۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha