به گزارش بازار، عبدالوحید مهدوی نیا در دومین نشست کمیته توسعه نیروگاههای خورشیدی و مدیریت مصرف شهرستان مشهد افزود: احداث این میزان نیروگاه خورشیدی نیازمند تخصیص حدود ۳۰۰ هکتار زمین بوده و شناسایی اراضی مناسب، چالش اصلی در این مسیر است.
وی بیان کرد: شرکت توزیع برق مشهد با تمام توان و با همکاری تمامی دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی، در مسیر تحقق اهداف تعیین شده برای تولید انرژی پاک و مدیریت بهینه مصرف گام برمیدارد و این کمیته فرصتی مغتنم برای هماندیشی، شناسایی چالشها و تسریع در اجرای برنامهها است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق مشهد بیان کرد: فهرستی از همه افرادی که تاکنون برای احداث نیروگاه خورشیدی از شرکت برق استعلام گرفته و مجوز دریافت کردهاند، تهیه شده و مشکلات آنها، از جمله در زمینه خرید تجهیزات، به طور ویژه پیگیری خواهد شد تا فرآیند احداث تسریع یابد.
وی ادامه داد: شهرکهای صنعتی پتانسیل بسیار بالایی برای تحقق برنامه ۵۰ مگاواتی توسعه نیروگاههای خورشیدی در این بخش دارند و هر واحد صنعتی میتواند به راحتی بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلووات نیروگاه احداث کند، ما با ارائه معافیتها و مشوقهای جذاب، مانند عدم قطع برق در صورت نصب نیروگاه خورشیدی یا خرید برق از تالار بورس سبز، صنایع را به مشارکت فعال در این حوزه ترغیب میکنیم.
مهدوی نیا گفت: ۱۳ مگاوات نیروگاه خورشیدی در مشهد تا پایان سال ۱۴۰۲ احداث شد، از طرفی هدفگذاری برای سال ۱۴۰۳، احداث ۴۶ مگاوات و دستیابی به ۲۳۹ مگاوات نیروگاه خورشیدی در محدوده شهر مشهد بود و اکنون هدف گذاری برای احداث ۲۷۲ مگاوات نیروگاه تا پایان سال ۱۴۰۶ برنامه ریزی شده است.
مدیر دفتر مدیریت مصرف و پیک بار توزیع برق مشهد نیز با ضروری دانستن مدیریت مصرف به خصوص در بخش تجاری از شناسایی ۴۱ هزار و ۲۴۰ مشترک پرمصرف تجاری در مشهد خبر داد و گفت: برای ۲۵ هزار و ۶۰۰ مشترک لیمیتر(محدود کننده مصرف) تنظیم شده است.
سیده معصومه مرادی با بیان اینکه در بخش اداری نیز کنترل مصرف با جدیت پیگیری میشود، ادامه داد: اجرای طرح تعطیلی مراکز تجاری در ساعات اوج مصرف طی پارسال منجر به کاهش ۱۷ تا ۲۰ مگاواتی بار در مشهد شد، از این رو امسال در قالب طرحهایی مانند «همیار دانشجو» برای فرهنگسازی و اجرای طرح های این چنینی اقدام خواهد شد.
فرماندار مشهد نیز در این نشست گفت: توسعه نیروگاههای خورشیدی و مدیریت مصرف انرژی برای توسعه پایدار شهرستان از اهمیت راهبردی برخوردار است.
سیدحسن حسینی همچنین خواستار تسریع در تخصیص اراضی به سرمایهگذاران و رفع موانع موجود شد و بر ضرورت فرهنگسازی در زمینه مدیریت مصرف با استفاده از ظرفیت رسانهها و نهادهای آموزشی تأکید کرد.
نظر شما