۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۶
عراقچی: ایران به اصل گفتگو اعتقاد کامل دارد

عراقچی: ایران به اصل گفتگو اعتقاد کامل دارد

وزیر امور خارجه کشورمان بعدازظهر امروز شنبه در نشست گفتگوهای ایرانی ــ عربی با موضوع «روابط مستحکم و منافع متقابل» در دوحه شرکت و سخنرانی کرد.

به گزارش بازار، سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان که به دوحه قطر سفر کرده است، در سخنانی که در اجلاس گفتگوی ایران ــ جهان عرب داشت، گفت: این فرصتی است برای گفتگو با فرهیختگان و اندیشمندان منطقه به‌منظور بهبود تعامل و تفاهم میان ایران و جهان عرب. از شورای راهبردی روابط خارجی در تهران و مرکز مطالعات الجزیره در دوحه برای برگزاری این نشست قدردانی می‌کنم.

وی افزود: امروز دور هم جمع شده‌ایم تا با همفکری یکدیگر مسیر تعامل و تفاهم میان کشورمان را با قوت بیشتر پیش ببریم. بدون شک، روابط حسنه ایران و جهان عرب در طول تاریخ و در چارچوب تمدن بزرگ اسلامی، دستاوردهای ارزشمندی را برای تمدن اسلامی و کل جهان به ارمغان آورده است، که اکنون از جمله میراث مشترک اسلامی محسوب می‌شوند و موجب افتخار همه ما هستند.

وی افزود: دریافتیم که مشترکات ما فراوان و بسیار بیشتر از نقاط اختلافی است؛ اختلافاتی که بخش عمده‌ای از آن‌ها ساختگی و تحمیل‌شده از بیرون است. با این حال، امروز نمی‌توان از تحقق اهداف جهان اسلام سخن گفت و در عین حال نسبت به ستمی که بر مردم فلسطین روا می‌رود، چشم فرو بست. موجودیت رژیم صهیونیستی مهم‌ترین منبع تهدید صلح در منطقه است.

وزیر امور خارجه با اشاره به تهدیدآمیز بودن رژیم صهیونیستی برای صلح منطقه تأکید کرد: آمریکا با حمایت از رژیم صهیونیستی خود را در جایگاه همدست و شریک جنایات این رژیم قرار داده است. ایده دو دولت که به مدت چند دهه با توهم ایجاد آن، احقاق حقوق ملت فلسطین به تعویق افتاد، اکنون رسماً توسط رژیم صهیونیستی منتفی اعلام شده و این رژیم بی‌هیچ ملاحظه‌ای به دنبال استعمار ملت فلسطین از طریق هولناک‌ترین شیوه‌های نسل‌کشی و کوچ اجباری است.

عراقچی همچنین خطاب به حاضرین در این اجلاس درباره گفتگوهای غیرمستقیم میان ایران و آمریکا که فردا دور چهارم آن برگزار می‌شود، بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای را حرام دانسته و همواره یک عضو متعهد به نظام عدم اشاعه بین‌المللی بوده است، اما همزمان بر حق خود برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، از جمله غنی‌سازی، اصرار دارد.

عراقچی گفت: ما به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم و اصولاً سلاح‌های کشتار جمعی هیچ جایگاهی در دکترین امنیتی ایران ندارد. به همین دلیل ما از مبتکران ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌ای در غرب آسیا بوده‌ایم. اما لازم است کشورهای غربی و همه کسانی که مدعی مقابله با سلاح‌های هسته‌ای هستند، از استانداردهای دوگانه خودداری کنند.

وی تأکید کرد: نمی‌توان از یک سو مدعی نگرانی از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای ایران و دیگر کشورهای منطقه بود، اما اجازه داد که یک رژیم اشغالگر، متجاوز و نسل‌کُش دارنده زرادخانه بزرگ تسلیحات هسته‌ای باشد. گفتگوهای خود با دولت آمریکا و البته همزمان با اروپا، روسیه و چین را با حسن‌نیت ادامه می‌دهیم. اگر هدف از این مذاکرات ابراز اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد، این هدف تحقق‌یافته است و لذا رسیدن به یک توافق کاملاً در دسترس است. اما اگر هدف محروم کردن ایران از حقوق هسته‌ای خود و دیگر درخواست‌های غیرواقعی و غیرمنطقی باشد، باید به صراحت بگویم که جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه از هیچیک از حقوق ملت بزرگ ایران عقب نخواهد نشست.

کد خبر: ۳۴۰٬۶۷۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha