بازار؛ گروه آب و انرژی: تورج دهقانی امروز در حاشیه نمایشگاه نفت، در نشستی خبری با اشاره به تعمیرات اساسی تصریح کرد: عملیات تعمیرات اساسی فاز ۱۴، اظهار کرد: به عنوان جدیدترین فاز شروع شده و ظرف ۴ روز آینده تکمیل می شود و وارد پروژه تعمیرات فاز ۱۲ خواهیم شد.
وی افزود: برنامهریزی همه جانبه برای تعمیرات انجام شده برخی تنگناها و قراردادهای عملیاتی و بهره برداری باید حل می شد که طی جلسات فشرده زیرساخت لازم فراهم شده است.
او با بیان اینکه افت فشار در پارس جنوبی از سال ها پیش آغاز شده بود، گفت: وضعیت افت فشار در برخی از فازها به شدت نگران کننده است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه پارسال، رکورد برداشت روزانه گاز از پارس جنوبی با رقم ۷۱۶ میلیون مترمکعب ثبت شد که نسبت به رکورد ۷۰۶ میلیون مترمکعبی سال ۱۴۰۲، حدود ۱۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است، بیان کرد: با وجود اینکه ایران دارنده دومین ذخایر گازی جهان و سومین تولیدکننده گاز است، اما چهارمین مصرفکننده آن نیز هست و این مسئله ناترازی را به چالش جدی کشور تبدیل کرده است. به همین دلیل، باید سیاستگذاری مؤثری در سطح کلان کشور درباره مصرف انرژی صورت گیرد.
دهقانی با اعلام اینکه در برنامه هفتم توسعه تکلیفهای مشخصی برای افزایش برداشت گاز د برنامه تعریف شده است و امیدواریم با تلاشهای انجامشده، امسال افزایش ۲۵ تا ۳۰ میلیون مترمکعبی در برداشت گاز شرکت نفت و گاز پارس محقق شود، تصریح کرد: بخشی از این افزایش، برای جبران افت تولید و بخشی نیز برای افزایش ظرفیت کشور خواهد بود.
وی با بیان اینکه در حوزه توسعه، آغاز پروژههای مرتبط با میدانهای گازی کیش، پارس شمالی، بلال، فرزاد و دیگر میدانها در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: طبق برنامه، شرکت نفت و گاز پارس باید در پنج سال آینده برداشت گاز را ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون مترمکعب افزایش دهد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس حجم سرمایهگذاری انجامشده در این شرکت را بیش از ۸۰ میلیارد دلار اعلام کرد و با تأکید بر اهمیت نیروی انسانی گفت: همانطور که گاز درجای پارس جنوبی ارزشمند است، نیروی انسانی متخصص و نخبه در این شرکت نیز دارایی ارزشمندی به شمار میرود.
دهقانی با اشاره به تبدیل شدن دو واژه «ناترازی انرژی» و «فشارافزایی» به مفاهیم رایج در فرهنگ عمومی کشور، اظهار کرد: میدان پارس جنوبی به نیمه دوم عمر خود رسیده است و میبایست از سالها پیش درباره نگهداشت و ازدیاد برداشت اقدام میکردیم، اما این اقدامها به تأخیر افتاده است.
وی با یادآوری اینکه اواخر پارسال قراردادهای فشارافزایی نهایی و در هفته گذشته در نامهای رسمی، مدیریت راهبری این طرح به شرکت نفت و گاز پارس تحویل شد، تأکید کرد: جبران عقبماندگی برای فشارافزایی پارس جنوبی باید آغاز شود و برای سرعتبخشی به شروع پروژههای فشارافزایی، باید هر هاب با زمانبندی مشخص و بودجه ۲.۴ میلیارد دلاری به نتیجه برسد تا پروژه موفقی تلقی شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از روند مناسب اجرای این پروژهها در آینده نزدیک خبر داد و گفت: تسریع مهندسی طرحها و تأمین مالی نیز ازسوی وزارت نفت و دیگر نهادهای دولتی به دلیل اهمیت راهبردی این طرحها در حال پیگیری است.
دهقانی حفاری چاههای درونمیدانی (Infill) را یکی دیگر از روشهای مدیریت مخزن در نیمه دوم عمر میدان دانست و با بیان اینکه حفاری چاههای درونمیدانی از سال ۱۴۰۳ آغاز شده و تاکنون چهار پیمانکار با چهار دکل مستقر شده و در مجموع، هفت دکل در میدان فعال است، گفت: یک حلقه چاه درونمیدانی اواخر پارسال وارد مدار تولید شد و دو حلقه دیگر نیز در روزهای آینده وارد مدار میشود.
وی با اشاره به توسعه میدان گازی کیش و با بیان اینکه با توجه به چاههای حفاریشده، در حال حاضر ظرفیت تولید ۲۸ میلیون مترمکعب گاز از این میدان فراهم است، گفت: همچنین احداث پالایشگاه در بندر آفتاب برای بهرهبرداری از فاز اول توسعه این میدان در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اعلام اینکه میدان کیش ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون مترمکعب در روز ظرفیت دارد، افزود: امسال باید سال میدان کیش باشد و تحولات مهمی در آن رخ دهد و برداشت از این میدان، سه تا چهار سال آینده آغاز خواهد شد.
دهقانی به وضعیت میدان پارس شمالی اشاره کرد و با بیان اینکه این میدان نیز مانند کیش ظرفیت بالایی دارد و مصوبات مربوط به آن در ماههای پایانی پارسال اخذ و منابع مالی تأمین شده و مناقصات آن در حال برگزاری است، گفت: بر اساس برنامهریزیها، در سه سال آینده از این میدان نیز تولید خواهیم داشت.
وی میدان گازی بلال را از دیگر میدانهای در حال توسعه این شرکت معرفی کرد و ادامه داد: جکت این میدان نصب شده است و عملیات حفاری از یک ماه آینده آغاز میشود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس یکی از کمبودهای مهم کشور را دکل حفاری دریایی عنوان کرد و گفت: برای رسیدن به اهداف افزایش تولید گاز، تأمین دکل از الزامات است. در این زمینه، شرکت ملی نفت ایران مشوقهایی در نظر گرفته و بازار اجاره تضمینی ۱۰ ساله با قیمت مناسب برای دکلها تعریف کرده است.
نظر شما