بازار؛ گروه آب و انرژی: هر روز آمار متفاوتی در حوزه سوخت منتشر می شود. کمتر از یک ماه پیش بود که ناصر عاشوری دبیر انجمن کارفرمایی پالایشی نفت کشور طی گفتگویی با بازار اعلام کرد که حداکثر ظرفیت تولید پالایشگاه های کشور ۱۰۷ میلیون لیتر است. او در حالی در گفتگوی خود مدام تاکید می کرد که افزایش ظرفیت تولید بنزین به این راحتی مقدور نیست و با بهره برداری از چند پروژه کمی می توان به این ظرفیت اضافه کرد.
کمتر از یک ماه پیش بود که عاشوری حداکثر ظرفیت تولید پالایشگاه های کشور ۱۰۷ میلیون لیتر اعلام کرد. او حالا می گوید ظرفیت تولید پالایشگاه ها در کشور در اردیبهشت به ۱۲۰ میلیون لیتر رسیده است. او هیچ توضیحی در مورد اینکه این افزایش ۱۳ میلیون لیتری بنزین از چه مسیری اتفاق افتاده ارایه نداده است. جالب است که بدانید این میزان افزایش معادل ظرفیتی است که برای پروژه طرح مهر خلیج فارس تعریف شده است
او گفته بود که اگر تامین ارز طرح هایی همچون مهر خلیج فارس و جاوید به موقع انجام شده و چوب لای چرخ این پروژه ها گذاشته نشود می توان ظرفیت تولید بنزین را کمی افزایش داد.
عاشوری حالا طی یک نشست خبری در جمع خبرنگاران می گوید که ظرفیت تولید پالایشگاه ها در کشور در اردیبهشت به ۱۲۰ میلیون لیتر رسیده است. جالب اینجاست که او هیچ توضیحی در مورد اینکه این افزایش ۱۳ میلیون لیتری بنزین از چه مسیری اتفاق افتاده ارایه نداده است. برای درک بهتر از بزرگی این افزایش ظرفیت جالب است که بدانید که این افزایش ظرفیت ایجاد شده معادل ظرفیتی است که بهره برداری از طرح مهر خلیج فارس به تولید بنزین کشور اضافه خواهد کرد.
دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی البته این را هم گفته که پالایشگاهها در هر شرایطی در حال تولید هستند و در این زمینه کوتاهی نکرده اند. اکنون لازم است دولت حمایت کافی داشته باشد و خود را رقیب بخش خصوصی نداند، باید شرایط بهگونهای باشد که مردم برای آوردن سرمایهگذاری خود به بخش تولید به دولت اعتماد داشته باشند.
کاهش ۱۰۰ درصدی سود پالایشگاه ها
دبیر انجمن صنفی پالایش نفت در ادامه این نشست با بیان اینکه ارزش سرمایه پالایشگاههای کشور بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار است، اظهار داشت: سود پالایشگاهها ۱۰۰ درصد کاهش پیدا کرده است. و در این شرایط انتظار داریم دولت، مجلس و سران قوا حمایت کنند تا این صنعت بتواند به فعالیت خود ادامه دهد.
متاسفانه سود پالایشگاهها ۱۰۰ درصد کاهش پیدا کرده است. سودآوری ۱۰ پالایشگاه ایران نیمه دوم پارسال به ۴۳ همت سقوط کرده است
به گفته او، سودآوری ۱۰ پالایشگاه ایران نیمه دوم پارسال به ۴۳ همت سقوط کرده است.
وی علت کاهش شدید سودآوری پالایشگاهها را عدم اجرای آئیننامه خوراک از سوی وزارت نفت عنوان کرد و افزود: باتوجه به عدم اصلاح و اجرای آئیننامه خوراک و فرآوردههای نفتی، صورتهای مالی پالایشگاهها در سال ۱۴۰۳ هنوز تنظیم نشده است.
عاشوری با اعلام اینکه سقوط آزاد سودآوری صنعت پالایش بهزودی دامن ۱۸ طرح توسعه و کیفی سازی پالایشگاهها را هم میگیرد، تصریح کرد: ارزش سرمایهگذاری این طرحها حدود ۱۸ میلیارد دلار بوده که باتوجه به کاهش سودآوری احتمال توقف اجرای این طرحها قوت گرفته است.
وی با بیان اینکه وظیفه قانونی و ذاتی ما حمایت از صنعت پالایش نقت و همچنین سرمایه گذاری جدید در این حوزه است، اظهار داشت: اکنون گلایه ما این است که صدای این صنعت را به گوش دولت و مجلس برسانیم و از اتفاقات منفی به لحاظ حقوقی و قانونی پیشگیری شود.
دبیر انجمن صنفی پالایش نفت گفت: طبق مصوبه ماده ۴۵ قانون برنامه هفتم ۵ درصد تخفیف برای صنعت مشروط شد و این در شرایطی است که اوضاع اقتصادی کشور خوب باشد و شرکتهای پالایشی سود داشته باشند تا اهداف و تکالیف خود را پیش ببرند.
نظر شما