حسین وحیدا، در گفتوگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: نوبت سوم بازگشایی آب برای آبیاری اراضی غرب اصفهان از ساعت صفر ۱۵ اردیبهشتماه به مدت یک هفته آغاز شد.
وی در تشریح نوبتهای قبلی بازگشایی زاینده رود برای کشت کشاورزان اصفهان گفت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون، سه نوبت رهاسازی آب صورت گرفته است؛ نخستین نوبت در اول آذرماه با حجم ۶۷ میلیون مترمکعب برای کشت پاییزه، دومین نوبت از ۱۴ فروردین به مدت ۶ روز با ۶۰ میلیون مترمکعب، و سومین نوبت از هشتم اردیبهشت نیز به مدت ۶ روز با حجم مشابه انجام شد.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان اصفهان تاکید کرد: آبیاری اراضی شرق پس از دوره آبیاری سوم غرب از سر گرفته خواهد شد و به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت و برای نوبت چهارم نیز ۲۲ اردیبهشتماه برنامهریزی شده است.
تاخیر در رهاسازی آب و از میان رفت زحمات کشاورزان اصفهانی
وی با انتقاد شدید از تاخیر در رهاسازی آب از سد زاینده رود گفت: اگر آب در روزهای چهارم یا پنجم فروردینماه باز میشد، ۵۰ درصد از کشت غله کشاورزان شرق و غرب از بین نمیرفت. علت اصلی خسارت کشاورزان، دیر رسیدن آب و سوءمدیریت در توزیع آن است.
وحیدا با انتقاد از «تابلوی منابع و مصارف حوضه آبریز زاینده رود» که پس از گذشت هشت ماه از سال آبی منتشر شده است، گفت: صنف کشاورزی این جدول را به رسمیت نمی شناسد.
کسری ها به عدالت میان همه ذی نفعان تقسیم شود
وحیدا تاکید کرد: برآوردها نشان می دهد در سال زراعی جاری آورد سد زایندهرود حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب کاهش داشته باشد اما در مقابل، ۲۰۰ میلیون مترمکعب از سهم حقابه داران کشاورزان اصفهان کسر شده که این مسئله غیرعادلانه و غیرقابل قبول است و اگر کسری وجود دارد، باید بر اساس عدالت میان همه ذی نفعان تقسیم شود.
وحیدا: اگر آب در روزهای چهارم یا پنجم فروردینماه باز میشد، ۵۰ درصد از کشت غله کشاورزان شرق و غرب از بین نمیرفت؛ علت اصلی خسارت کشاورزان، دیر رسیدن آب و سوءمدیریت در توزیع آن است
وی گفت: تا زمانی که زاینده رود از سراب تا پایاب به طور کامل احیا نشود، بحران آب و آسیب به تولید کشاورزی ادامه خواهد داشت.
وی افزود: در سال زراعی گذشته، تولید محصولات کشاورزی و باغبانی حدود هشت میلیون تن بوده که در این سال حتما با کاهش قابل چشمگیری مواجه خواهیم شد.
نظر شما