به گزارش بازار، داود شهرکی روز دوشنبه به تشریح جزئیات پروژه ملی انتقال آب از دریای عمان به استانهای شرقی کشور پرداخت و افزود: این طرح بهعنوان یک پروژه عظیم توسط شرکت ایمواسکو در حال اجرا بوده و ظرفیت سالانه آن ۲.۴ میلیارد مترمکعب است.
وی بیان کرد: پروژه ملی انتقال آب از دریای عمان به استانهای شرقی کشور (سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی)با هدف تأمین آب پایدار برای استانهای خشک و کمآب شرق کشور از سال ۱۴۰۰ آغاز شده و پیشبینی میشود که در سال ۱۴۰۵ به بهرهبرداری کامل برسد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان ادامه داد: همچنین، تاکنون سه هزار و ۵۳۰ نفر در این پروژه مشغول به کار شدهاند و مجموع سرمایهگذاری مورد نیاز برای آن یک هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال برآورد شده است.
وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی پروژه، اعلام کرد که میزان پیشرفت تا زاهدان ۳۲.۴۶ درصد و تا مشهد ۱۸.۲۱ درصد بوده؛ بهعلاوه، عملیات اجرایی بخش سازه آبگیر و آبگذر بتنی با پیشرفت ۹۶.۲۹ درصدی در مرحله نهایی قرار دارد و فاز تأسیسات شیرینسازی نیز به ۱۹.۸۵ درصد پیشرفت رسیده است.
شهرکی اظهار کرد: در حوزه سامانه انتقال آب، اقدامات زیرساختی شامل مسیرسازی به طول یکهزار و ۲ کیلومتر، کانالکشی بیشاز ۱۹۳ کیلومتر و لولهگذاری بیشاز ۱۴۳ کیلومتر، به پیشرفت ۳۱.۱ درصدی رسیدهاند.
وی تصریح کرد: مشخصات فنی طرح شامل تأسیسات آبگیری و نمکزدایی در ۲ فاز با ظرفیت کل آبگیری ۲.۴ میلیارد مترمکعب در سال بوده، فاز اول این پروژه ظرفیت ۱.۲ میلیارد مترمکعب در سال را شامل میشود و فاز نخست شیرینسازی با ظرفیت ۲۸۰ میلیون مترمکعب در حال اجراست.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان افزود: برای تأمین انرژی مورد نیاز این پروژه، سامانه تأمین انرژی با ظرفیت نیروگاهی معادل ۹۲۰ مگاوات پیشبینی شده و مجوز سوخت مورد نیاز آن با ظرفیت چهار میلیون مترمکعب در روز اخذ شده است.
وی همچنین توضیح داد که سامانه انتقال آب شامل انتقال سالانه ۲۳۰ میلیون مترمکعب آب در مسیری به طول یکهزار و ۳۴۰ کیلومتر بوده که دارای ۲۰ ایستگاه پمپاژ و تونلهای متعددی از جمله تونل آببر شیر و تونل کامه بوده، در جهت تسریع عملیات، تونل جاوشیر حذف و مسیر کنارگذر و تقویت خط و ایستگاهها جایگزین شده است.
تأمین برق به موقع از سوی وزارت نیرو از اهمیت بالایی برخوردار است و تأخیر در این زمینه میتواند بر روند اجرای پروژه تأثیر منفی بگذارد
شهرکی با اشاره به چالشها و موانع موجود در این پروژه، به عدم تکمیل سهم شراکت برخی از سهامداران، عدم انعقاد قرارداد خرید تضمینی آب با وزارت نیرو و مشکلات تأمین تجهیزات اشاره کرد و گفت: وقوع سیلابهای اخیر منجر به توقف سهماهه فعالیتهای اجرایی در برخی مناطق شده نیز از دیگر مشکلاتی است که باید حل شود.
وی همچنین به تأخیر در تأمین برق مورد نیاز پروژه از سوی وزارت نیرو اشاره کرد و افزود: تأمین برق به موقع از سوی وزارت نیرو از اهمیت بالایی برخوردار است و تأخیر در این زمینه میتواند بر روند اجرای پروژه تأثیر بگذارد.
وی تاکید کرد: امیدواریم با رفع موانع و چالشهای موجود، پروژه انتقال آب دریای عمان به استانهای شرقی کشور در زمان مقرر به بهرهبرداری برسد و نقش مهمی در تأمین آب پایدار این مناطق ایفا کند.
نظر شما