به گزارش بازار، سردار محمد زهرایی، رئیس بسیج سازندگی کشور، امروز در نشست خبری با اشاره به فعالیتهای قرارگاه سازندگی و محرومیتزدایی اظهار داشت: محرومیتهایی در کشور وجود دارد که ناشی از کوتاهیها و ترک فعلهایی است که مربوط به دولت خاصی نیست و در تمام دولتها وجود داشته است.
وی تصریح کرد: البته باید توجه داشت با پیشرفت تکنولوژی، خواستههای مردم نیز بهحق افزایش مییابد و نوع محرومیتزدایی نیز تغییر میکند؛ مانند استفاده از اینترنت که در گذشته چنین مطالبهای وجود نداشت.
رئیس بسیج سازندگی کشور افزود: بخشی از محرومیتها ناشی از ایستادگی و مقاومتی است که در مقابل شیطانصفتان عالم انجام میدهیم و باید هزینههای آن را نیز بپردازیم.
وی ادامه داد: اولویتهای رفع محرومیت شامل آب شرب روستایی، طرح آبخیز و جالیز، بازسازی مسکن محرومان در روستاها، مدارس کپری، ایجاد جاده بین مزارع، کارگاهها و زیرساختهای اشتغال در مناطق محروم روستایی است.
۲۳۰۰ روستا سال گذشته به آب شرب دست یافتند
سردار زهرایی خاطرنشان کرد: طرح تأمین آب روستاها در ۲۳۰۰ روستا در سال گذشته به پایان رسید و در این زمینه همکاری مناسبی با وزارت نیرو انجام شد.
وی افزود:با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، به ویژه در بخشهای منابع طبیعی، جنگلداری و معاونت آب و خاک، همکاریهایی برای اجرای طرحهای آبخیز و آبخوان دارای و رساندن آب به مزارع در حال انجام است، ۱۹ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوانداری بر اساس برنامه پنج ساله هفتم توسعه و ۲۰۰ هزار کیلومتر کانالکشی برای انتقال آب به مزارع و همچنین احداث استخرهای مورد نیاز در حال انجام است.
۲۰۵ قنات سال گذشته احیا شد
سردار زهرایی با اشاره به برنامه احیا قنات ها در کشور تصریح کرد: سال گذشته تنها ۲۰۵ رشته قنات احیا شد.
رئیس بسیج سازندگی کشور تأکید کرد: منابع پایداری برای تأمین آب شرب روستایی و مناطق محروم و همچنین اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری برای اجرای طرح آبخیز و جالیز در دستور کار قرار دارد. وی افزود: برای پروژههای آسفالت بین مزارع نیز اقداماتی انجام شده است و تاکنون ۲۰ میلیون مترمکعب آسفالت در این بخش کار شده است.
زهرایی با اشاره به افزایش قیمت مصالح ساختمانی گفت: این موضوع موجب کندی پروژههای ساخت و ساز در مناطق روستایی و محروم شده، اما تلاش میکنیم تا به موقع اقدام کنیم.
بازسازی تمام مدارس کاهگلی و سنگ و ملات
وی ادامه داد: ۱۰ هزار مدرسه روستایی مرمت، بازسازی و زیباسازی شده و همچنین ۸ هزار واحد مسکن کمیته امداد نیز در مناطق محروم مرمت و بازسازی شده است.
سردار زهرایی با اشاره به اهتمام بسیج سازندگی برای برچیدن مدارس کاهگلی و سنگ و ملات گفت: با تأکید رئیسجمهور و مذاکرات صورتگرفته با ایشان، ۴۷۶ مدرسه سنگ و ملات و ۲۰ مدرسه کاهگلی مرمت، احیا و بازسازی خواهند شد. بخش عمده این مدارس در استان خوزستان (۷۰ مدرسه) و چهارمحالوبختیاری (۵۰ مدرسه) قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: برای ساخت و احیای این مدارس از همان مدلی که رئیسجمهور برای خانههای بهداشت استفاده کردند (تأمین مصالح از دولت و خیرین) استفاده میشود.
زهرایی افزود: ما پیش از رسیدن کمکهای دولتی فعالیتهای خود را آغاز کردیم و پیشبینی میشود که ۴.۵ همت منابع برای ساخت این مدارس استفاده شود.
وی با بیان اینکه جهاد سازندگی تصدیگری و مالکیت در اقتصاد ندارد، گفت: ما تنها ظرفیتهای مردمی را تجمیع و موانع موجود را رفع میکنیم.
زهرایی همچنین درباره اقدامات بهینهسازی مصرف انرژی اظهار داشت: فعالیتهای ترویجی با کمک دستگاههای مرتبط انجام شده که موجب شده است بسیاری از مردم قبض صفر تومانی پرداخت کنند و این امر به رفع ناترازیهای کشور کمک کرده است.
ایجاد نیروگاه های خورشیدی در کنار مزارع
وی افزود: از دیگر اقدامات برای رفع ناترازی برق در کشور ایجاد نیروگاههای خورشیدی در اطراف مزارع و پایگاههای بسیج است که به تولید برق و رفع ناترازی کمک میکند. برای فعالین این بخش نیز تسهیلات کمبهره پرداخت میشود.
رئیس بسیج سازندگی کشور در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم اظهار داشت: ۱۳۰ میلیون هکتار فضا برای آبخیزداری و آبخوانداری در کشور وجود دارد که تاکنون تنها روی ۴۰ میلیون هکتار آن عملیات انجام شده و عملاً ۹۰ میلیون هکتار دیگر باقی مانده است.
وی گفت: اعتبارات زیادی برای اجرای پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری نیاز است که با توجه به اهمیت این موضوع باید در دستور کار قرار گیرد، زیرا این اقدامات تأثیر پیشگیرانه بالایی داشته و به تأمین آب پایدار کمک میکند.
زهرایی اظهار داشت: طبق مطالعات سازمان منابع طبیعی، امکان اجرای عملیات بر روی نزدیک به ۲۰ میلیون هکتار توسط بسیج سازندگی وجود دارد، اما این رقم تنها یکچهارم فضای مورد نیاز کشور برای آبخوانداری است.
وی افزود: برای تکمیل عملیات آبخیزداری، چهار برنامه پنجساله در برنامههای توسعه کشور نیاز است که در صورت تأمین منابع مالی، اجرای آن در دو برنامه نیز امکانپذیر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: ۴۰ هزار رشته قنات در کشور وجود دارد که در برنامه پنجساله توسعه مقرر شده ۱۰ هزار رشته قنات احیا شود که این میزان معادل یکسوم قناتهای نیازمند احیاست و سایر قناتها نیز در برنامههای بعدی احیا خواهند شد.
نظر شما